HAIR

Dutch fishtail Braid tutorial

22 april 2017
THE NEW YOU (4)

Ingevlochten Visgraat

De in en opvlecht kennen we allemaal wel, maar kennen jullie ook de visgraat die er is opgevlochten? Deze vlecht vind ik echt super mooi. Het is best een lastige vlecht, maar ik ga het jullie duidelijk uitleggen en laten zien.

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆☆

Wat heb je nodig:

  • Borstel
  • Twee kleine elastiekjes
  • Evt lak

Ik heb eerst een staart gemaakt, ong 15cm vanaf de haargrens. De zijkanten gaan niet bij de staart. De staart deel je in tweeën. Je pakt van de rechterkant van de staart een klein plukje haar, deze gaat onderdoor naar de linker kant, je pak ook een klein plukje haar van de rechter zijkant (wat loshangt) en die gaat mee onderdoor naar de linkerkant. Dan pak je een klein plukje haar van de linkerkant (van de staart) en die gaat onderdoor naar de rechterkant en je pakt een plukje van de linker zijkant (wat loshangt) en die gaat ook mee onderdoor naar de rechterkant. Je moet zorgen dat je twee plukken houdt! Je pakt steeds een plukje uit het midden (de staart) en een plukje van de zijkant (wat loshangt) die gaan altijd samen onderdoor naar de andere kant. Doordat je de plukjes er steeds onderdoor doet, komt de vlecht erop te liggen. Als je een stuk heb gevlochten trek je de vlecht uitelkaar, zo krijg je dat de vlecht breeder wordt. Je vlecht door tot beneden. Aan de bovenkant zie je nu het elastiekje nog, ik vindt dat niet zo mooi. Maar met de leuke strikken van Nosah is dit probleem snel opgelost. Deze strikken vind je hier.

~X~ Denise

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons youtube_kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorial Shopaholiek

20170419_154222

20170419_154018

20170419_154112


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply