Mandy TRAVEL

Een verblijf bij Petite Suisse, de mooiste camping van de Ardennen

4 mei 2017
DEAL-75 (1)

Een heel andere wereld dichtbij huis

Wat zijn wij enorme geluksvogels! In de eerste week van de meivakantie mochten we maar liefst vier dagen verblijven in een luxe chaletcaravan op Petite Suisse, een prachtig gelegen camping in de Ardennen. We waren er aan toe om even met ons gezin ertussenuit te gaan. De dagelijkse drukte slokt je op en dan is quality time met je gezin heel belangrijk. Wat ons verblijf nog leuker maakte: opa en oma en de oom en tante van Senna en Julian besloten om gezellig mee te gaan en een accomodatie bij te boeken. Deze tijd met onze familie zorgde voor onvergetelijke momenten.

Op nog geen 2,5 uur rijden van onze woonplaats (in Brabant) ligt Dochamps, een mooi plaatsje waar je meteen in een andere wereld bent. Wat dat betreft doet de naam Petite Suisse deze camping eer aan. Je waant je door het groen, de bergen, de natuur, en de omgeving echt in Zwitserland.

We willen met onderstaande plog laten zien hoe leuk ons verblijf was op deze camping. Ook een aantal activiteiten die we hebben beleefd willen we jullie zeker niet onthouden. En Senna laat in haar vlog zien hoe mooi en gezellig onze accommodatie eruit zag.

Nieuwsgierig geworden? Kijk maar snel mee!

Petite Suisse

Bij de receptie in het hoofdgebouw werden we hartelijk ontvangen.

 

 

Petite Suisse

Na de aankomst gingen we de camping verkennen. Op de achtergrond zie je de finse chalets, stijlvolle houten huisjes om met je gezin te verblijven. De camping is gelegen tegen een berg, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de vallei.

 

Petite Suisse

Op een kleine 20 kilometer afstand van de camping bevinden zich de grotten van Hotton. Deze grotten zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door oplossing van kalksteen en slijting van water met zand. Een gids neemt je mee tot een diepte van 70 meter.

 

Petite Suisse

Iets verder van de camping (ongeveer 60 km) ligt Dinant, een prachtig stadje met een rijke historie. Deze foto’s laten het uitzicht zien vanuit de Citadel, de beroemde burcht die gebouwd is op een rots en uitkijkt over de Maas.

 

Petite Suisse

Na de ochtendgym voor de allerkleinsten mocht Julian met een van de campingmascottes, het rendier Cervus op de foto.

 

Petite Suisse

De leuke meiden van het animatieteam zorgden ervoor dat de kleintjes zich niet hoefden te vervelen. Julian laat vol trots zijn knutselwerkje aan jullie zien. Voor de stoere kinderen zijn er tal van ‘rangeractiviteiten’; denk aan bijvoorbeeld een survivaltocht door de rivier of hutten bouwen in het bos.

 

Petite Suisse

Op de camping kun je allerlei outdoor en buitensport activiteiten boeken. De activiteiten bestaan o.a. uit mountainbiken, kanovaren, vlotten bouwen en quad rijden. Senna koos voor de ‘klimadventure’, een parcours waar je kunt klimmen, tokkelen en abseilen op een hoogte van 30 meter.

 

Petite Suisse

Onze kleine 4-jarige avonturier was vastbesloten om mee te gaan klimmen. Hij was nogal verontwaardigd toen hij merkte dat hij nog wat groter moest groeien.

 

Petite Suisse

De Bizon Rock heette deze berg die door Senna en haar vader werd beklommen. Het klimmen en het tokkelen ging haar goed af, maar het abseilen van zo’n grote hoogte vond ze heel spannend.

 

Petite Suisse

Na de voorstelling bij het DidaDoeMee theater waar de kinderen mee mogen dansen of een verhaaltje vertellen kunnen ze meteen met de campingmascottes op de foto.

 

Petite Suisse

Een bezoek aan het restaurant en de gezellige bar in het hoofdgebouw is een aanrader.

 

Petite Suisse

Het uitzicht vanuit onze stacaravan was super.

 

Petite Suisse

Voor Julian was het een waar speelparadijs.

 

Petite Suisse

Tennissen, voetballen en tafeltennissen onder een strakblauwe hemel met dit uitzicht is geen straf toch?

 

Petite Suisse

Helaas was het nog iets te koud om te zwemmen in het (verwarmde) zwembad.

 

Petite Suisse

Het pad dat naar de speeltuin leidde was snel gevonden 😉

 

Petite Suisse

We hadden nog veel langer willen blijven, maar na een verblijf van vier dagen was het voor ons tijd om naar huis te gaan. Ik moest Senna beloven dat we hier binnenkort nog eens terugkeren en dat zullen we zeker doen. Onze vakantie was onvergetelijk!

In deze vlog laat Senna jullie graag zien hoe onze accommodatie eruit zag.

Fijn om te weten:

  • Het weer was nogal wisselvallig; op de dag van aankomst viel er natte sneeuw, de tweede dag regende het flink en de derde en de vierde dag was er volop zon. Bij een vakantie in deze tijd van het jaar is het dus verstandig om warme kleding mee te nemen.
  • Buiten de activiteiten die in de plog genoemd zijn, zijn er nog zoveel meer dingen te beleven. Er zijn verschillende recreatieparken in de buurt, musea, wildparken en kastelen.
  • Op de dag van vertrek hebben we een bezoek gebracht aan Durbuy, een schilderachtig klein stadje in de buurt van Dochamps. Zeker een aanrader!

Informatie:

Kijk voor meer informatie over camping Petite Suisse eens op hun website of op hun facebookpagina.

 

Meer blogs van Mandy lezen? Klik hier. Volg Mandy op Instagram.

 

 


Facebook Comments


Mandy Stoop

Mandy Stoop

Getrouwd met William en trotse moeder van Senna en Julian. Een familiemens in hart en nieren. Heeft graag mensen om zich heen, houdt van (web)shoppen, leuke uitstapjes en een feestje op zijn tijd.
Mandy Stoop

Latest posts by Mandy Stoop (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply