Jolanda

10 facts about Jolanda

26 juli 2017
1 header

Tijdens deze zomervakantie vertellen alle Shopaholieks wat meer over zichzelf door middel van tien grappige, eerlijke en soms zelfs ontroerende weetjes.  Vanavond ben ik aan de beurt…  en dat is nog best lastig..  Het is makkelijker om over een merk of leuk jurkje te schrijven dan over jezelf…  Daar gaat ie dan..

1.De eerste is niet moeilijk..  ik ben een echte Shopaholiek! Dat is hetgeen wat de dames in het team verbindt…  we willen als eerste de nieuwe items zien (en vooral hebben), zijn altijd op zoek naar mooie items waar onze kids in stralen. Helaas is dit seizoen ook de zomer weer te kort voor de garderobe… en moet ik bekennen dat er toch nog wel wat hangt met een kaartje er aan… (ik hoop dan ook op een mooie, lange nazomer… ). Deze winter ga ik beter mijn best doen om me in te houden.. of dat lukt..  volg me op insta en je ziet het…

2. Ja, ik zal het maar eerlijk zeggen..  ik heb smetvrees..  althans dat vinden mijn vriendinnen. En ze hebben wel een beetje gelijk. Gelukkig heb ik het niet extreem, want dat lijkt me heel vervelend maar een vreemde trapleuning vastpakken doe ik niet, een deurklink op een toilet (pretpark) raak ik niet aan, de pepermuntjes bij de uitgang van een restaurant blijven liggen en de snoetenpoetsers gaan overal mee naar toe. Dochterlief vraagt altijd na een dagje weg: mama, mag ik duimen..  ? Dat zegt genoeg..  eerst handen wassen..!

3. Roken en drinken doe ik niet. Uit principe? Nee absoluut niet,  maar…  roken vind ik vies en ik heb nog geen enkel alcoholisch drankje gevonden waar ik echt van kan genieten. Zo jammer want een wijnglas staat veel charmanter op tafel dan een sinas… en ik ben echt wel soms toe aan een stevige borrel. Maar je bent nooit te oud om te beginnen met drinken toch? Hebben jullie nog een aanrader? Snoepen daarentegen doe ik wel… Terwijl ik deze eerste 4 facts op papier zet zijn er alweer twee repen chocolade en een eierkoek met een kop thee mee weggespoeld..

4. Ik ben een echt setjes mens, alles moet bij elkaar passen… Zo merkte laatst een juf ’s ochtends in de klas op; “Goh Bente wat leuk, je haarspeldje past helemaal bij je kniekousen en het koortje in je jurk…”   Alsof ze naar buiten had gemogen als dat niet het geval was geweest denk ik dan…  Ik houd dus niet van hele vrije combinaties, ook niet voor mezelf… de kleur moet altijd ergens weer in terugkomen…  al is het maar in de tas, armband of schoenen..

5. Ik hou van reizen…  andere landen, culturen en mensen leren kennen. Mijn ideale vakantie begint na minimaal 8 uur vliegen en bestaat uit een gevarieerde rondreis. Ik heb al heel wat landen mogen afvinken en onze dochter vindt het ook geweldig! Met haar hebben we al door Amerika, stukje Canada en Zuid-Afrika getrokken. De laatste 2 jaar hebben we ook prachtige plekken in Europa ontdekt en daar schrijf ik dan voor jullie weer travelblogs over vol met tips voor leuke plekken/uitjes. Ga je naar Andalusië? Kijk dan zeker nog even naar mijn travelblog van deze ochtend op Shopaholiek! In de meivakantie zijn we naar het onbekende, maar prachtige Griekse eiland Kefalonia geweest. Een echte aanrader..  misschien een tip voor je herfstvakantie?

6. Oh, wat ben ik haastig… geduld ken ik niet…  een boek lezen kan ik niet omdat ik mezelf de tijd niet gun om even rustig op de bank te zitten… er zijn altijd wel 100 dingen te doen. Het haastig zijn levert me ook vaak blauwe plekken op doordat ik de autodeur dicht doe met mijn been er nog tussen of dat ik een deur dicht doe en er vervolgens tegenaan loop…  En wegrijden met mijn telefoon op het dak van de auto is me ook al drie keer gebeurd.. of heeft dat meer te maken met ‘niet nadenken bij wat je doet’?

7. Koken is niet mijn ding. Ik vind het belangrijk dat we goed en gezond eten maar ik zie het echt als een dagelijks noodzakelijk kwaad. Het zal nooit een hobby worden.. De eerste week van de vakantie heb ik echter al cakejes gebakken met dochterlief (wel met kant-en-klaar vloeibaar deeg weliswaar). Goh, wat waren we samen trots! De stoomoven in mijn keuken is overigens nog nooit gebruikt..  maar wat staat hij mooi te glimmen in de keukenwand boven de combi oven… ! Het oog wil ook wat..

8. Ik ben dol op een dagje weg…  heerlijk om op zondag naar een dierentuin of pretpark te gaan of een mooie wandeling te maken in een bosrijke omgeving (met op het einde van de wandeling een lekker hapje op het terras). Even echt tijd met elkaar in een compleet andere omgeving. Natuurlijk kan dat ook thuis maar dan zijn er zoveel zaken die afleiden… gewoon in de auto en erop uit.. dat werkt het beste voor ons! En de fotocamera gaat altijd mee..  net als bij blogger Hanneke gaat hier geen dag voorbij zonder dat er een foto is gemaakt..

9. Verrassingen..  daar hou ik dus niet van! Ik wil graag weten waar we naar toe gaan, wat we gaan doen en welke kleren doen we dan aan. Terugkomend op punt 6, zo’n rondreis wordt volledig door mij uitgestippeld en in excel gezet met adresgegevens van het hotel, reisafstand per dag, tijden van geplande excursies etc. Als ik een mooie reis maak, dan wil ik er ook alles uithalen wat erin zit. En is het weer niet zo die dag, dan heb ik binnen-activiteit achter de hand.  Maar wat ik nog erger vind… een verrassing op mijn bord. Ik wil absoluut weten wat ik eet…

10. Tot slot ben ik een echte regelneef… een uitje met de familie, een event op mijn werk, het maakt me niet uit.. ik regel het graag met veel enthousiasme. Toen we midden vorig jaar onze Shopaholiek date plande bij Motel Breukelen, was het al weken gezellig op de groepsapp over wat we allemaal gingen bespreken (toen we na 2 weken appen eindelijk een locatie gevonden hadden in het midden van het land). Ik zag onze bijeenkomst al groeien van 2 uurtjes vergaderen naar een hele dag gezelligheid dus ik stelde voor om een agenda te maken..  en een verslagje achteraf..  Ik houd van overzicht, orde en structuur. En gezellig werd het zeker! Jammer dat wel elkaar maar een paar keer per jaar echt ‘live’ zien..

Nou, dat is behoorlijk wat info toch? Ik wens iedereen een hele fijne vakantie! En heb je een tip voor een mooie vakantiebestemming… ik hoor het graag!

Liefs, Jolanda

 


Facebook Comments


Jolanda Verbruggen

Jolanda Verbruggen

40+, samenwonend, dochter Bente 6 jaar. Woont in het gezellige zuiden. Bovenmatige interesse in fashion, travel & interior styling.
Jolanda Verbruggen

Latest posts by Jolanda Verbruggen (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply