Mandy

10 facts about Mandy

26 juli 2017
Mandy

Tijdens deze zomervakantie vertellen alle Shopaholieks wat meer over zichzelf door middel van tien grappige, eerlijke en soms zelfs ontroerende weetjes. Anouk, Denise, Barbara, Annemarie en Hanneke gingen mij al voor, nu ben ik aan de beurt.

  1. Het gevoel wat bij mij op dit moment enorm aanwezig is en wat ik bijna niet kan onderdrukken… vliegangst. Dit komt omdat we zeer binnenkort  vertrekken op vakantie en ik de spanning door heel mijn lijf voel gaan. Ik probeer het te verbergen voor mijn kinderen, maar helaas heeft mijn oudste het al een aantal jaren door en gaat zij het ook al heel spannend vinden. Het jammere is dat ik nu niet kan genieten van de voorpret, maar pas als ik op de plek van bestemming ben. Iets waar ik geen last van heb als we met de auto reizen.
  2. Orde en netheid zijn niet op mij van toepassing. Hoeveel spullen kan een mens hebben? Dagelijks ben ik op zoek naar mijn telefoon, autosleutels of bankpasje. Ik leg alles maar ergens neer, en als ik het weer nodig heb kan ik het niet meer terugvinden. Wil ik op mijn vrije dag beginnen aan het strijken van een hele grote stapel was, dan eindig ik boven waar ik ineens drie slaapkamers tegelijk wil opruimen. Met als gevolg dat mijn hele huis op zijn kop staat natuurlijk. Een heel vervelende eigenschap dat chaotische kan ik je vertellen, het geeft mij veel onrust.
  3. Mijn guilty pleasure is paprika chips. Vooral die met ribbels waar extra veel paprika tussen zit, mmmmm.
  4. Internetshoppen doe ik graag! Ik werk part-time op een school en kan niet wachten tot het middagpauze is. Collega’s weten al dat ze mij niet hoeven mee te vragen om een rondje te lopen buiten of om te gaan lunchen in de kantine. Gewapend met mijn bankpas en raboscanner probeer ik in dat halfuur iets te vinden waar ik blij van word. En als dat gelukt is ga ik heel vrolijk weer aan het werk.
  5. Ik ben een op en top hypochonder. Als ik last heb van hoofdpijn, dan ben ik bang dat ik die vreselijke ziekte heb. Met buikpijn hetzelfde verhaal.
  6. Alles draait bij mij om familie en vrienden. Dat is toch het allerbelangrijkst in het leven? Op de eerste plaats natuurlijk mijn gezin, maar ik omring me graag met de rest van mijn familie, dat vind ik gezellig. Uitjes met vriendinnen, goeie gesprekken met een lach en een traan. Dat geeft je het gevoel dat je leeft!
  7. Mijn moeder is mijn steun en toeverlaat. Nu kan ik mooi van de gelegenheid gebruik maken om haar in het zonnetje te zetten. Om 7.00 uur in de morgen staat ze bij mij om de kinderen op te vangen, zodat ik kan gaan werken. Ze brengt ze naar school, naar vriendjes en haalt ze weer op. Ze kookt voor de kinderen en haalt voor mij boodschappen als ik weer eens iets ben vergeten. Het verschonen van de bedden hoef ik nooit zelf te doen. Als je al zoveel jaren alles doet voor een ander dan ben je een heel mooi en onbaatzuchtig mens. Dankjewel lieve mama!
  8. Het woord sportiviteit komt niet voor in mijn woordenboek. Ik heb echt bewondering voor mensen die elke dag gaan hardlopen, fietsen of naar de sportschool gaan, maar voor mij is dat een marteling. Ik vind er helemaal niks aan. Vaak begin ik er aan en haak ik na een paar maanden weer af. Er schijnt een stofje vrij te komen in je hersenen als je vaak sport, waar je blij van wordt en waar je nog meer van wilt gaan sporten. Dat stofje heb ik helaas nog nooit ontdekt. Als iemand tips heeft, dan hoor ik ze graag 😉
  9. Emoties… ik krijg ze moeilijk onder controle. Vooral sinds ik kinderen heb, ben ik een zeer emotioneel mens. Allerlei mijlpalen, momenten die niet meer terugkomen, het besef dat de tijd zo snel gaat raken mij diep. Onlangs nam mijn dochter afscheid van de basisschool. Bij het afscheid dacht ik terug en zag ik haar nog lopen als 4-jarig meisje met knotjes op haar hoofd en haar Dora rugzak en de tranen liepen over mijn wangen. Gelukkig komen er vast nog heel veel meer mooie momenten bij en ligt de toekomst nog helemaal open.
  10. En als allerlaatste punt…. Over twee weken word ik 40… The Big 4-0! Best wel een dingetje vind ik zelf. Geen dertiger meer. Echt wel een leeftijd hoor. Maar het is wat het is en daarom wil ik het juist héél graag vieren. Hoe en wanneer weet ik nog niet, maar het is wel een feestje waard. Het spreekwoord zegt het al; het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Laat ik dat dan gewoon eens doen.

Lieve shopaholics, ik wens jullie een hele fijne vakantie. Maak veel mooie nieuwe herinneringen, geniet van het samenzijn en tot snel!

 

Liefs, Mandy

 


Facebook Comments


Mandy Stoop

Mandy Stoop

Getrouwd met William en trotse moeder van Senna en Julian. Een familiemens in hart en nieren. Heeft graag mensen om zich heen, houdt van (web)shoppen, leuke uitstapjes en een feestje op zijn tijd.
Mandy Stoop

Latest posts by Mandy Stoop (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply