Renate REVIEWS

Jurassic Kingdom, where Dinosaurs come to life!

10 juli 2018
IMG_3730

De zomer-vakantie is volop in gang en voor wie niet op vakantie gaat en het wel leuk vindt om er af en toe een dagje op uit te gaan, heb ik een hele leuke tip!

Ga gezellig met het gezin naar Jurassic Kingdom in Schiedam. Een tentoonstelling van veel verschillende Dino-soorten, lekker in de buitenlucht, gelegen in het Prinses Beatrixpark in Schiedam en geopend van 7 juli t/m 29 juli. Op de site zag ik staan dat ze op maandag en dinsdag gesloten zijn! Let daar dus goed op voordat je gaat. Om een lange wachtrij te voorkomen bij de kassa, adviseer ik je om van te voren je tickets online te bestellen. Je loopt dan namelijk in 1 keer het park in.

Mijn jongste zoontje is nog maar 2,5 jaar. Hij wist helemaal niet wat Dino’s waren. Toen ik hem in de auto vertelde dat de Dino’s groot waren, zei hij zachtjes “Geen grote Dino’s, klein mama!” Hij voelde waarschijnlijk aan alle kanten dat hem iets heel spannends te wachten stond. Ik nam de bolderkar mee en om eerlijk te zijn, is hij er niet uitgeweest.

Wij kregen van te voren een familie ticket thuisgestuurd. Ons avontuur kon bij aankomst dus meteen beginnen. We liepen onder een prachtig entree bord door en in de verte kon je de diverse Dino’s al zien staan. Het is erg fijn dat er een route is uitgestippeld, anders zou je in al je enthousiasme van links naar rechts schieten. De ene Dino is namelijk nog indrukwekkender dan de ander.

De levensgrote Dino’s bewegen echt en maken harde grommende geluiden. Fantastisch natuurlijk als je fan bent van deze prehistorische reptielen, maar mijn zoontje begon op dat moment te huilen.

“Mam, kijk…een Plateosaurus!” riep een jongetje enthousiast naar zijn moeder. Volgens zijn moeder is het een Parasaurolophus! Mmmm…een moeder die verstand van Dino’s heeft, dat maakte serieus indruk op mij.

Het park is prachtig gelegen en je volgt dus een route langs alle Dino’s die tentoongesteld zijn. Ze staan in het gras en zijn slechts afgezet met een touwtje. Jammer hierdoor wel is, dat werkelijk iedereen aan de Dino’s zit en sommigen hierdoor behoorlijk beschadigd zijn. Ze missen hier en daar wat tanden of een oog en even verderop stond een jongetje met de tong van een Ankylosaurus in zijn handen.

Wij kwamen tijdens de tweede dag dat de tentoonstelling geopend was. Het was 27• graden en de lucht was strak blauw. Ik had echt het idee dat ik in een ander land was. Het personeel was nog niet echt op een mensenmassa ingesteld, want om 12 uur ’s middags waren ze al door een groot gedeelte van de ijsjes en gekoelde dranken heen.

Tijdens de route langs de Dino’s loop je langs een Dino souvenir stand. Het leek me erg leuk iets voor mijn zoontje te kopen, maar ik kon er niet pinnen. Ik denk dat er meerdere mensen zonder cash op zak liepen, dus dat vond ik een minpuntje.

De Dino tentoonstelling biedt ongeveer vertier voor hooguit 1,5 uur, ik denk dat de concentratieboog dan bij de meeste kinderen wel weg is! Er lonkt tenslotte in het park nog een énorme speeltuin en kinderboerderij. Voor de grote mensen is er een terras waar je lekker neer kunt strijken voor een drankje en iets te eten. Het is trouwens niet verboden om je eigen consumpties mee te nemen, want in het Prinses Beatrix park zie je heel veel gezinnen die daar de hele dag vertoeven.

Wij zijn na afloop nog langs Dino eieren gelopen, waar een kleine Dino inzat. Deze kreeg een kusje van mijn zoontje en de Dino angst leek overwonnen. Toen nog even in de speeltuin gespeeld en op de terugweg naar huis heeft hij waarschijnlijk gedroomd over alles wat hij die dag heeft beleefd.

Groetjes Renate,                                                                                                                                                                           Talk About Style

Ps. Laat je het wel even weten als je ook gaat of al geweest bent?

IMG_3732

IMG_3723

IMG_3700

IMG_3694

IMG_3707

IMG_3721

IMG_3730

IMG_3710

 


Facebook Comments


Renate

Dutch Kidsfashion & Lifestyle Blogger at Talk About Style
Mijn naam is Renate en ik ben 43 jaar. Ik ben trotse moeder van 3 zoons: Bruce (17) Brett (15) en Benja (2,5 jaar). Als kidsfashionblogger voor Shopaholiek zul je voornamelijk foto's met Benja zien omdat hij binnen de Shopaholiek doelgroep past. Ik zit altijd vol creatieve ideeën en die kan ik hier prima toepassen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply