Angelique WONEN

Een nieuw interieur: lastiger dan ik dacht.

8 februari 2019
img_3702

Met vier kinderen en aanhang slingert er in ons huis altijd teveel rond. Niet echt een zooitje, maar “gezellig” rommelig.

Afgelopen maand zijn wij verhuisd en vond ik het tijd worden om de woonkamer eens “netjes” te maken en te houden. Lees: nieuwe meubels, het kinderspeelgoed eruit en om er weer een “grote mensen huis” van te maken. Ik moet zeggen: dat valt dan vaak toch nog vies tegen. Ik ben geen interieurstyliste, maar weet wel wat ik mooi vind. Ik kan niet goed inschatten maar weet wel wat ik waar wil. In theorie houdt dat in dat dingen toch iets anders worden dan ik had gedacht. Maar goed…. dat komt uiteindelijk wel goed.

Ik “durf” niet veel. Snappen jullie dan wat ik bedoel? Kies ik toch weer voor allemaal witte muren, terwijl ik die donkere hotelkamerlook die op dit moment zo hip is ook zo mooi vind. Maar goed… ik ging voor safe. En ik hou ook echt van wit, daar niet van… maar toch?!…  Wel durfde ik dit keer voor een zwarte tafel te gaan (tafel Silas van Woood) en heb ik mijn echte musthave dreambank gekocht: de Mare van Artifort. In donkerblauw gemeleerd wol. Waardoor ik overigens ook gelijk door mijn budget heen was. Maar geeft niet, die bank is iedere cent waar wat mij betreft.

Achter de tafel koos ik voor een grote Ixxi met donkere achtergrond en bloemen om het geheel een beetje bij elkaar te trekken qua kleur en een gezellige sfeer te creëren bij de eettafel. Wat goed gelukt is dacht ik zo. Maar toen kwam het volgende probleem. Of probleem? Dat zeg ik misschien verkeerd, maar ik vind een lamp altijd erg lastig. Ik hou van gezellig en design en wilde geen lamp die zou overheersen maar een lamp die subtiel aanwezig was en gefilterd licht zou geven – liefst dimbaar -.  Ferrolight lampen staan bovenaan mijn wishlist, maar ik vertelde hierboven al dat mijn budget er inmiddels doorheen was en die lampen zijn prachtig maar niet goedkoop. Het alternatief vond ik eigenlijk vrij snel bij directlampen.nl in deze zwarte stalen stoere design hanglamp van Steinhauer: de humilis.  Met de perfecte lengte van 122 past hij naadloos boven onze eettafel, geeft licht wat mij niet irriteert, en creëert een gezellig sfeer  aan tafel. En dat ook nog eens voor een mooie prijs. Ik ben er oprecht heel blij mee want naast dat hij sfeerverlichting naar boven geeft kun je er ook voor kiezen, mocht je “vol” licht willen om een extra klik te geven zodat naar de onderkant ook extra licht geeft als je bijvoorbeeld moet werken ofzo. Of als de kinderen huiswerk moeten maken.  Extra tip – deze lamp is momenteel in de sale.

Ik ga nog even verder neuzen op die website, want het woord sale geeft mij altijd een soort kortsluiting en ik heb nog 2 lampen nodig voor in de woonkamer. Een leeslamp en wat plafondlampen. Wordt vervolgd 🙂

We zijn er nog niet, want ik moet echt nog wel e.e.a. aanschaffen om het huis een beetje gezellig te maken, maar het begin van ons nieuwe huis is er. Fijn om weer terug te zijn!

img_3705

img_3706

 

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lampen: het licht maakt het verschil - ShopaholiekMama 23 mei 2019 at 14:53

    […] heb ik bijvoorbeeld een prachtige strakke zwarte lamp van Steinhauer via Directlampen.nl.  Via deze link kun je deze lamp wat beter zien. Inmiddels hangt deze al een maand of 5 en ik ben er nog steeds […]

  • Leave a Reply