TRAVEL

SALOU BEACH: YES OR NO?

15 mei 2016
LIFEIS BETTERAT THEBEACH (1)

SHOPAHOLIEK GOES SALOU 

Wat is er allemaal te doen in de omgeving van de Vacansoleil camping Vilanova Park? Nou… best veel! Barcelona ligt natuurlijk heel erg voor de hand en het was de bedoeling dat we daar heen zouden gaan. Maar het weer was echt zo waanzinnig mooi dat we besloten hebben dat over te slaan en te genieten van de stranden in de omgeving. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de stranden van Vilanova en Cubelles (dorpje naast de camping) echt veel te rustig, (lees…. er lag niemand) voor ons was. De strandtenten en winkels waren nagenoeg allemaal dicht en ik hou nou eenmaal van mensen en winkels.  Dus gingen we ietsjes verder van huis……

Wil je meer info over de camping Vilanova Park? Klik dan hier. Of over de kleding van Kris & Eva: Klik dan hier.

 

Noot van de redactie: wij verbleven op Camping Vilanova van 29 april t/m 6 mei 2016, dus heel vroeg in het voorseizoen.

Salou Beach

Tja.. De meningen zijn er over verdeeld. En ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik mijn mening over Salou had. Vreselijk…. dacht ik dan. Totdat we hadden bedacht dat we het leuk vinden om wat meer “leven” te willen zien. Dus Salou it is :). En ik kan je zeggen: ik was zo blij: het was hier gewoon leuk druk, gezellige mensen. Veelal wat oudere mensen die hier voor langere tijd zitten. En het leukste van alles: de winkels waren open! Ik was zo blij als een klein kind. Kris trouwens ook want die had al zo lang het keepersteneue van Barcelona in zijn hoofd zitten, dus die hebben we daar ook voor hem gekocht. Had ik beter de laatste dag kunnen doen, want nu liep hij de rest van de vakantie in zijn voetbalkleren.

Het strand op Salou is werkelijk prachtig. Hele  brede en lange zandstranden vol bedjes, strandbedjes, speeltoestellen voor de kids en douches. Het was schoon en het zand was lekker, zonder storende schelpjes, stenen of rotzooi. Een strandbadje kostte ons € 6,- per persoon per dag.

Conclusie: ik vond het een topdag op Salou Beach! Ik zal hier waarschijnlijk nooit belanden in het hoogseizoen, maar in het voor- en naseizoen is het hier meer dan prima vertoeven.

IMG_0704

Ook voor Salou heb je een huurauto nodig. Het is ongeveer 45 minuten rijden vanaf de camping inclusief tolwegen wat je zo’n 15 euro kost heen en terug. Je kunt ook tussendoor maar dan ben je zeker een half uur langer onderweg. Hadden wij geen zin in.
IMG_0873

Mijn kleine moppie in haar supertoffe jurkje van Soft and Jolly. Dit is echt zo’n jurkje waar je hart sneller van gaat kloppen! Kijk die achterkant: het staat zo leuk! En zo’n jurkje is natuurlijk helemaal top als je hem begin mei al aan kunt in het zonnige Spanje.

IMG_0784

Prachtig toch?!! En ik hou zo van het rustige sfeertje in het hoogseizoen. Zeker als je dan ook nog eens zo vreselijk boft met het weer.

IMG_0776

TJa…. wat zal ik er over zeggen: wij hebben nou eenmaal een voetbalfamilie: en of ik daar nou blij mee ben of niet. Die drie mannen hier in huis dulden echt geen tegenspraak als het om voetbal gaat. Dit is dus zo’n gevalletje van geven en nemen…… Maar hij is blij joh :)… Stiekem vind ik dat dan weer wel heel erg leuk.
IMG_0860

Vriendin en ShopaholiekMama-superblogger Marieke heeft in Cambrils haar tweede huis, waar ik ook al vaker geweest ben. In dit blog verteld zij wat meer over haar favoriete eten in Spanje. Ook handig om te lezen als je in deze omgeving verblijft.

IMG_0852

Aangezien ik nog niet helemaal bikiniproof ben was Bandajanas zo vriendelijk mij deze wrapajanas te laten testen. Zo durf ik best op de foto. Handig ding trouwens: kun je op allerlei manieren dragen en ik hou van de print he?! ShopaholiekMama heeft trouwens een heel mooie review geschreven met alle mooie items die ze verkopen. Die blog kun je hier  en hier lezen.

IMG_0721

Even een ijsje eten op het terras hoort erbij natuurlijk :). En aan terrasjes geen gebrek op deze boulevard pal aan het strand! Toch geeft dat juist wel altijd het vakantiegevoel.

IMG_0855

Deze tijd van het jaar heeft Salou echt veel te bieden, de hele kustlijn is enorm mooi qua zandstranden. Het heet niet voor niets de goudkust van Spanje.
IMG_0858

In de zomer nemen de jongeren Salou over, maar ervoor of erna is Salou echt een heerlijk plaatsje om te vertroeven. Echt alleen maar leuk!IMG_0930

Het eten is hier ook niet zo heel duur, je kunt in Salou voor weinig goed eten. Moet ook wel, want de meeste jongeren geven meer geld uit aan drank dan aan eten, en dan nog het liefst Friet van Piet natuurlijk. Of bruintje Beer, stiekem mijn favoriet 🙂
IMG_0902

Natuurlijk sluiten we de dag af met een lekker wijntje en een heleboel tapas, incl kleine inktvisjes. Ik moest wel even slikken, maar ik heb het toch op.IMG_0861

Adios Espagna!

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply