Barbara GIRL SPEELGOED

Brief aan Katja: meisjesmoeder vs. jongensmoeder

4 maart 2017
meisjesmoeder vs. jongensmoeder

HOI KATJA,

Wat lief dat je mij een brief stuurt van die andere planeet, wat boysworld heet. Ik begon met grote glimlach en nieuwsgierigheid te lezen en uiteindelijk klapte ik mijn laptop al schaterlachend dicht. (De brief van Katja lees je hier.)

Het leven hier met drie aardige diva’s,  is echt van een totaal andere orde. Waar zal ik beginnen.

 1. Het begint hier ’s ochtends vroeg. Wie is er als eerste in de badkamer? Ben je namelijk nummer twee dan zet je het, uiteraard,  keihard op een brullen. De derde, wat toch vaak Nova is, komt dan al krijsend, met een decibelsterkte, wat je gehoor stevig aantast, binnensuizen en klampt zich vast aan mijn been of duwt nummer één van het krukje af, zodat zij weer eerste is. Lees: concurrentiedrang met drie meiden is van ongekende hoogte! Heb jij dat nou met drie boys?
 2. Kun jij je bijvoorbeeld in alle rust opmaken? Nou ik niet hoor! De zusjes gaan ’s ochtends braaf naar beneden om vervolgens van klein naar groot weer naar boven te komen, met vragende oogjes, of ze erbij mogen zitten. Het tasje met make-up heeft een aantrekkingskracht, dat wil je niet weten! Tegen Nova zeg ik dan altijd: ” Alleen kijken met je oogjes, hè! Niet met je handjes.” Ja, knikt ze dan keurig. Als ik dan het één na het ander speeldingetje, wat make-up heet, uit m’n tasje haal, heeft Nova de wimperkruller al te pakken. Die heb jij trouwens helemaal niet nodig, toch? Nova houdt hem in ieder geval steevast tegen haar wenkbrauw aan, ogen tot spleetjes geknepen, en dan begint ze driftig te knijpen in dat onding. Ook wel weer cute om te zien natuurlijk, maar om nou constant te zeggen: “Nee, Nova niet aankomen, wat heb ik nou gezegd!” is best vermoeiend hoor.
 3. En eigenlijk denken de dames vaak: “Waarom kijken naar make-up?” Als mama er geen notie van heeft, sneaken wij naar boven en halen dat hele tasje overhoop!  Dan kunnen we alles uitgebreid inspecteren en uitproberen op onze armen, benen en gezicht. En oh, wat geeft die mascara een mooie donkere kleur als je er extra hard op drukt. Je hoort ze denken: “Wel jammer dat het nu ineens een kromme kop heeft, hmmm, maar wat maakt het uit! Resultaat: mama kan die mooie Dior Show mascara in de prullenbak gooien…
 4. Die roze nagellak van jou Katja, staat hier ook in de kast en die wordt toch ook wel eens stiekem open gemaakt en er wordt niet gelakt, maar geverfd. Het liefst tot het tweede vingerkootje,  lekker dik en buiten de lijntjes. De tenen worden dan natuurlijk ook even onder handen genomen, zodat je eigenlijk niet meer mag lopen, maar och, och, och, wat duurt dat lang. Daar heeft vooral nummer drie niet de rust voor, dus aceton is wel mijn middle name.
 5. Schoonmaken, dat is dan wel weer grappig! Dit vinden de meiden dus wel heel leuk. Ze willen maar al te graag met de billendoekjes van Nova  de ruiten schoonmaken. Daar ben ik dan weer wat minder blij mee! De kruimeldief wordt ook vaak genoeg op sleeptouw genomen. Dat is dan wel weer heel handig!
 6. Een touch of roze is hier inderdaad ook ver te zoeken. Laat de touch maar achterwege, zeg maar overvloed. Het meeste meidenspeelgoed heeft al een roze kleur. Al moet ik zeggen nu de twee oudsten ook daadwerkelijk iets ouder worden, zwakt het gelukkig een heel klein beetje af.
 7. Wel zie ik nog veel Elsa’s, Belle’s en andere prinsesjes door het huis schrijden, want dat vinden de dames alle drie nog geweldig om te doen. De jurkjes worden mooi omhoog getild en de hakjes klakken door de kamer. Het liefst met de speelgoed telefoon tegen hun oor aan, want tja, dat doet mama toch ook de hele tijd?
 8. De meiden zijn hier gek op disco en dat doen ze vaak op Bobbie’s kamer. Als Bobbie er niet is dan moet het in de huiskamer, want op hun eigen kamer spelen, vinden ze saai. Heerlijk die serene rust in huize Van Schaik….NOT!
 9. Playstation 1, 2, 3 of hoe dat ook heet, dat hebben we dus écht niet in huis! Nee, hier kunnen ze, als ik niet oplet, de hele dag Netflixen, op YouTube zitten of spelletjes spelen op de iPad. Er zijn wel veel onderlinge strijdjes, want wie krijgt de iPad. Wie houdt hem dan vast en wat wordt er gekeken. Wij hebben namelijk twee iPads in huis, dus er is altijd iemand de pineut. Balen voor de zusjes, maar het is zoals het is en dat is volgens mij ook wel eens goed;) Al word ik er soms hoorndol van!
 10. Barbie DVD’s worden ook nog veelvuldig gekeken. Toch ook echt meisjesachtig. Daar zijn ook discussies over, want wie is dan wie. Alle drie dezelfde personage zijn dat kan natuurlijk niet. Weer een strijdje om op te lossen;)
 11. Glittertattoos zetten op plekken waar ze er nóóit meer afgaan, zijn ook zaken waar ik als meisjesmoeder mee te maken heb. Het voorhoofd of de wang tot schrale plekken schrobben,  is wel eens voorgekomen. Het roze huidje glom mij tegemoet, oeps. Dat zou eigenlijk ook wel iets voor jouw boys zijn, Katja, of houden ze niet van tattoos?
 12. Kappertje spelen en dan vooral de schaar in je eigen haar zetten (lees de blog over Bobbie maar eens)
 13. Bemoederen: Dat deed Bobbie al gelijk toen Nova was geboren en nu begint Zonne ook. Het is vaak heel handig en praktisch. Bobbie kan zelfs Nova’s luier verschonen en ook nog netjes;) Zonne begint zich nu ook als een waar moedertje te gedragen en bekommert zich vaak over Nova. Heel lief en zorgzaam allemaal, maar soms word ik er wel eens moe van, want wie is hier nu daadwerkelijk de moeder?! Vaak is het gelukkig ook wel echt heel lief en zoet. Deze drie musketiers, die komen er wel!

En, Katja, ik heb nog even je advies nodig. Bobbie is namelijk net jarig geweest en weet je wat ze heeft gekregen deze Pottery Cool, pottenbak studio. Het is ook echt een meidending om je eigen tasjes, sieraden en kleertjes te naaien en nu gaat ze aan het pottenbakken 2.0.  Ze is er helemaal weg van! Alle benodigdheden zitten er in en als het klaar is, kun je het nog verven ook! Ik houd wel van creatief speelgoed en Bobbie dus ook;)

De vraag aan jou, Kat of aan de oplettende lezer, wat is nou een leuk creatief cadeau voor jongens? Ik vind dat super lastig! Het ligt natuurlijk aan de leeftijd, maar jij hebt ze in een aardige range, misschien kun je me helpen?

Ik spreek je snel!  Dikke kus,

Barbara

 

Shoppen:

Deze geweldige Pottery Cool shop je onder ander hier bij Intertoys

 

Barbara

 • Meer blogs
 • Meer favoriete foto’s van Barbara bekijken doe je op Instagram
 • Bij de Facebook afbeelding is gebruik gemaakt van Shutterstock

 

brief aan Katja: meisjesmoeder vs. jongensmoeder

brief aan Katja: meisjesmoeder vs. jongensmoeder


Facebook Comments
Barbara van Schaik
Laatste berichten van Barbara van Schaik (alles zien)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Brief aan de meisjesmama's van kidsfashionblog Shopaholiek! - ShopaholiekMama 28 maart 2017 at 19:38

  […] heb werkelijk waar ontzettend in een deuk gelegen Barbara, wachtrijen voor de badkamer… Die arme Harrie, komt hij nog wel op tijd op zijn werk;) Kleine […]

 • Leave a Reply