TIPS

Kinderkleding verkopen

4 maart 2017
kinderkleding verkopen

SNEL EN MAKKELIJK KINDERKLEDING VERKOPEN

Voor meer leuke foto’s en tips kun je me hier volgen op Instagram. 

Waar je bij jezelf goed je best doet om niet uit je garderobe te groeien, is dit bij kinderen onmogelijk. Aan het begin van elke zomer en winter kijk ik wat de kinderen nog passen en wat te klein is verkoop ik. Kinderkleding verkopen begon een steeds grotere klus te worden. Je hebt natuurlijk Marktplaats, maar ook op Facebook kun je kleding verkopen. Wel in allemaal aparte groepjes. Waardoor je dus op allerlei plekjes advertenties hebt staan en o wee als je je niet stipt aan de reactie volgorde houdt. Daarnaast hoor je op zowel Marktplaats en Facebook vaak niets van een geïnteresseerde terug. En door de verkoop op al die verschillende plekjes, verkoop je veel losse stuks en moet je dus enorm veel pakketjes versturen. Om over meten, extra foto’s, 1.000 vragen en dan toch afhaken (omdat manlief of kind het toch niet leuk vindt) maar niet te spreken. Dat moet anders kunnen dacht ik en dat kon ook. Vandaag deel ik mijn tips met jullie. Hoe doe je dat nu, snel en makkelijk kinderkleding verkopen.

Tips voor kinderkleding verkopen:

 1. Maak een zakelijke Facebookpagina aan. Dit wordt je eigen kinderkledingverkoopgroep. Een zakelijke pagina kunnen mensen volgen, geen vriendschapsverzoeken dus.
 2. Zoek twee keer per jaar alle kinderkleding uit om te verkopen. In februari/maart de zomerkleding en in augustus/september de winterkleding.
 3. Strijk alles, de kleding ziet er dan netter uit op de foto en vlekjes of mankementen zullen je opvallen.
 4. Maak een keurige foto; leg de kleding op een lege ondergrond en maak een foto. Leuke details of een mankement zet je van dichtbij op de foto. Bij dat laatste kun je er met je vinger naar wijzen en naast een vlekje kun je een muntje leggen zodat de grootte duidelijk is. Eerlijkheid is ook heel belangrijk vind ik bij kinderkleding verkopen.
 5. Houd de omschrijving kort; ik noem onder elkaar merk, maat, staat, vaste prijs exclusief verzenden en eventueel voeg ik daar nog opmerking aan toe. Bij de maat zet ik de labelmaat neer en tussen haakjes noem ik de draagmaat als het kledingstuk anders valt. Soms voeg ik nog een opmerking toe. Bijvoorbeeld om op een vlekje te wijzen waar ik dan ook een foto van toevoeg. Ik gebruik het ook om aan te geven dat verkoop als set voorrang krijgt of dat ik zelf kies wie een gratis artikel krijgt.
 6. Deel, zeker in het begin, je advertentie in de Facebookverkoopgroep waar het betreffende merk wordt verkocht. Op deze manier leren mensen je groepje kennen. Handig voor zowel koper als verkoper vind ik dat de advertentie makkelijk te volgen is, omdat hij vanuit één bron komt. Ook delen in een plaatselijke verkoopgroep is handig. Zodra je genoeg volgers hebt kun je hiermee stoppen.
 7. Toen ik ook nog via Marktplaats verkocht, wees ik deze kopers altijd op mijn Facebook verkooppagina, zeker als ze uit de buurt kwamen.
 8. Heb je overeenstemming over de verkoop, zet dan bovenaan je advertentie GERESERVEERD en zodra je de betaling hebt ontvangen VERKOCHT. Zijn er meerdere geïnteresseerden, dan is zo duidelijk wat de status is. Een paar dagen na de verkoop haal je de advertentie weg.
 9. Wees eerlijk over de staat van de kleding.
 10. Werk met een vaste prijs en vraag niet te veel. Een kwart of een derde van de nieuwprijs is een mooie richtlijn. Bij hele populaire items of collectie die nog erg nieuw is, kun je wat meer vragen.
 11. Geef kleding die wat minder mooi is, maar toch nog een rondje mee kan, weg. Zet bij je advertentie dat jij kiest wie het item krijg. En dan kies je iemand die ook wat dingen koopt.
 12. Plaats alles in één keer op een avond dat veel mensen online zijn. Zondagavond acht uur is bijvoorbeeld heel geschikt. Op een zakelijke Facebookpagina kun je je berichten inplannen. Dus je kunt ze al eerder allemaal klaar zetten en op het geplande tijdstip staan ze in één keer op je pagina. Voor de kopers is dan gelijk duidelijk wat je in de aanbieding hebt.
 13. Ik vind het altijd fijn om setjes ook als set te verkopen.
 14. Als ik de kleding uitzoek, sorteer ik ook gelijk de haarbanden en sieraden etc. Wat we niet meer gebruiken en nog mooi is, dat stop ik als extraatje bij een pakket.
 15. Bewaar doosjes van je eigen bestellingen om netjes in te kunnen versturen.
 16. Zijn er mensen die vaak veel van je overnemen, sein deze dan even in wanneer je weer wat gaat plaatsen.
 17. Als het mogelijk is wees dan flexibel met verzenden. Ik woon in een vrij grote stad, dus ik kan pakketjes versturen via Kiala (€ 3,95), DHL (€ 5,00 of € 5,75) of TNT (€ 6,95). Past het door de brievenbus dan verstuur ik alleen met toestemming van de verkoper met de gewone post, anders kies ik voor een brievenbuspakketje.
 18. Heb je vriendinnen die graag je kleding willen overnemen breng dan eerst de kleding daarheen. Ik doe er een prijslijst bij en zij kunnen rustig alles bekijken en passen. Vaak ben ik zo de helft al kwijt, zonder dat ik iets hoef te fotograferen of versturen.

Voordelen bij deze tips:

 1. Je krijgt vaste “klanten”. Mensen met net iets kleinere kinderen en dezelfde smaak zullen je gaan volgen.
 2. Je hoeft je advertenties maar op één plek bij te houden.
 3. Je verkoopt veel meer pakketjes, dan losse stuks. Dit scheelt veel tijd.
 4. Ook non-merk en oudere collectie verkoop je makkelijk op deze manier. Als iemand toch al verzendkosten moet betalen voor dat Ninni Vi jurkje nemen ze dat leuke H&M rokje met een zacht prijsje er makkelijker bij.
 5. Doordat mensen uit de buurt je kunnen volgen, zien ze vanzelf wanneer je weer wat gaat verkopen. Ik vind het fijn dat ze de kleding dan kunnen zien voordat ik het verkoop. En je hoeft niet te versturen.
 6. Sinds ik de kleding op deze manier verkoop, ben ik in één avond van (bijna) alles af.
 7. Ook krijg ik amper nog vragen over opmeten en zijn eigenlijk alle geïnteresseerden oprecht geïnteresseerd.
 8. Heb je eens iets anders dan kinderkleding te koop of te geef, dan kun je hier je groep ook voor gebruiken.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Ik ben mijn kleding altijd zo kwijt voor leuke prijsjes (leuk voor mij en de koper). Ik hoor om mij heen dat kinderkleding verkopen erg moeizaam gaat, maar heb daar zelf dus geen last van. Mocht jij nog een goede tip hebben deel je hem dan met ons? Misschien vullen we de blog daar wel mee aan.

Annemarie

 • Volg Annemarie op Instagram
 • Meer blogs van Annemarie lezen, klik dan hier
 • Bekijk hier de verkoopgroep van Annemarie en haar zus, meidenkleding maat 122, 128, 134 en jongenskleding 134, 140, 146

 

 

 

Facebook Comments Box
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply pooja 2 augustus 2017 at 20:05

  Van welk merk is het setje op de foto??

 • Leave a Reply