DIY GIRL TIPS

Deze jurkjes maak je zelf

5 juni 2017
Do it yourself

EEN ZELFMAAKMODE BLOG OP SHOPAHOLIEK!

Via Instagram kwam ik in contact met Guus van Stoffenfeest, zij verkoopt super leuke en hippe stoffen en patronen en maakt daar zelf ook hele gave kinderkleding van. Hieronder haar blog vol tips en ideeën zodat je zelf aan de slag kunt (of je handige moeder, zus, vriendin of buurvrouw). Op de foto’s zie je Femke, de zesjarige dochter van Guus.

Je ziet het steeds vaker: zelf kleding naaien. Ouderwets? Echt niet! Hartstikke hip en bovendien uniek. Je eigen kind in je eigen eigen creaties, hoe leuk is dat!? Oké, nu aan de slag, er zijn zoveel stoffen, patronen en leuke ideeën! Maar..  waar ga ik voor kiezen?

IJsjes & Glitters!

IJsjes en glitters zijn helemaal hot deze zomer! Ook de topjes en jurken met elastieken banden zie je veel terug in het modebeeld. Toen het stofje en het patroon van ABC 187 binnen kwam hoefde ik niet te twijfelen. Dit is de ultieme zomercombinatie! Er zit een zilveren glittertje in de stof, dus ik koos voor zilveren banden van 3 cm breed.  Femke draagt maat 128 maar is erg smal. Elk patroon is anders getekend dus je kind goed opmeten en vergelijken met de matentabel van het patroon is echt van belang! Zo kwam ik qua breedte uit op 116. Voor de lengte keek ik naar een goed passend jurkje. Uiteindelijk heb ik de jurk zelfs nog iets smaller gemaakt. Laat die hittegolf maar komen, dan kan deze jurk uit de kast!

Snel, mooi en makkelijk (1)

Botanische Mantica

Toen het patroon van de Mantica van Sofilantjes Patterns uitkwam wist ik gelijk: deze ga ik maken! Botanische printjes zijn hip. Er lag een prachtige tricot met ‘gewaterverfde’ cactussen en kleine roze bloemetjes er tussenin. Ik was direct weg van de print. Zo maakte ik de combi van de groen met witte tricot en de effen roze stof. Het leuke van dit patroon is dat je kunt kiezen uit verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld ook nog kiezen uit een rimpelrok aan de onderkant, of een andere verdeling van het rugpand. De patronen zijn goed beschreven, met plaatjes erbij. Ik gebruikte het papieren patroon: dan hoef ik lekker niet al die losse A4-tjes aan elkaar te plakken, wat bij een digitaal patroon het geval is! De halsbandjes zijn het lastigste stukje van dit jurkje. Ik zal eerlijk zijn, jurkje nummer 1 belandde in de prullenbak. Oefening baart kunst en met dit jurkje ging het al een stuk beter. Om het bandje door het heupboord wikkelde ik wat roze garen.
Een sportief jurkje, dat vast niet vaak in de kast zal hangen!

Untitled design (12)

It’s all in the name, the Candy Dress!

De naam zegt het al, een snoepje van een jurk. Een heerlijk patroon om mee te werken. Ik was direct weg van dit stofje toen ik hem zag. Lieflijk door het lichtroze, maar door het groen toch weer niet té zoet. Ik checkte de maat en verlengde het patroon bij de rok en het bovenpand nog een stukje. Het oorspronkelijke patroon heeft onafgewerkte naden, ik koos ervoor ze wel af te werken. Voor de afwerking van de mouwen knipte ik een centimeter extra en vouwde die om. Het halsje heb ik afgewerkt met een boordje van dezelfde tricot als het jurkje. Voor de gaten voor het koord kan je een knoopsgat naaien, maar ik heb gekozen voor nestels. Dat oogt net wat leuker. Als laatste voegde ik een bedeltje van een pijltje toe op borsthoogte; een klein uniek detail. Het resultaat: Een lekker comfortabel en draagbaar jurkje van tricot.

Snel, mooi en makkelijk

Zoveel keus, ik kon nauwelijks kiezen. Daarom show ik ze nu alle drie. En het leuke is dat ik de smaak helemaal te pakken heb; morgen begin ik aan iets nieuws! Een broekje van een leuk palmbomenprintje voor mijn zoon. Of ga ik toch voor die flamingo’s voor een maxi dress?

Nieuwsgierig? Wie weet zie je het in mijn volgende blog…

Je shopt deze en veel meer leuke zomerse stofjes en benodigheden waar je heel blij van wordt op Stoffenfeest.

De sandalen zijn van Saltwater Sandals, rose gold.

 

Facebook Comments Box
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply