MAMA-INSPIRATIE Marieke H. PERSONAL

Tuinzania of over de grens: Wat gaat het worden deze zomer?

25 mei 2020
Tuinzania

Balkonia, Tuinzania, Tuinesië…

Eigenlijk hebben wij een beetje stille hoop! Afgelopen week werd al wel duidelijk dat Italië en Frankrijk hun grenzen willen gaan openen en vandaag stond er ook dat Spanje er naar toe werkt eind juni open te willen gaan. Het raakt mij wel persoonlijk, want wij hebben een klein huisje in Spanje dat nu al maanden leeg staat. Gelukkig kunnen we via de Wifi wel binnen kijken, maar je wilt er toch wel heel graag naar toe. Al is het alleen al om weer even het spanje te voelen. Het is natuurlijk een wens en tegelijkertijd weet ik dat we nog steeds niet mogen mopperen. Er zijn genoeg mensen om ons heen die zwaar getroffen zijn.

Maar velen onder ons hebben misschien al wel een vakantie geboekt binnen Nederland of hadden het plan om deze zomer door te brengen in de achtertuin of op het balkon. Wij hebben steeds tegen elkaar gezegd “een vakantie is zo geboekt”, als het om naar het buitenland gaan gaat natuurlijk. In Nederland zullen veel campings en huisjes intussen vol geboekt zijn. Gelukkig was of is het voorjaar zo prachtig, dat we al veel tijd hebben kunnen doorbrengen in de tuin of in het park. Het leek dus echt een Tuinzania! En als ik zo vooruit kijk, blijft dat ook nog even zo. Mocht je niet op vakantie gaan of liever Corona sowieso uit de weg willen gaan, dan wordt het gewoon tuinplonzen!

Overigens mogen we niet vergeten dat Nederland ook een fantastisch vakantieland is. Laatst was ik op de Veluwe, een dik uur rijden bij ons vandaan. Wow, wat is het daar prachtig. Ik moet bekennen dat ik nog nooit op de Waddeneilanden ben geweest. Dus dat had ik ook al in mijn achterhoofd, maar dat zal intussen wel te laat zijn. Groningen staat nog steeds op mijn wishlist, maar het zijn ook van die dingen waarvan je zegt ‘zo’n citytrip komt wel weer in de winter’. Verder kan ik genieten van een dagje strand aan de Nederlandse kust en hoop dat ieder jaar wel 1 of 2 keer te doen. Hoe dat nu zal gaan, weet ik nog niet. Ikzelf zoek de massa’s nog niet echt op. Maar hea, er is zoveel kust in Nederland, dat er vast wel ergens een plekje voor ons is.

In afgelopen april hadden we een weekend weg met vriendinnen geboekt in Zeeland met Largo, dat staat nog uit. Maar ja family first nu en dat vriendinnen weekend komt nog wel. Met vriendinnen hebben we wel via de zoom veel contact gehad en de laatste paar weken spreken we weer voorzichtig af op afstand. Maar een vakantie, ondanks dat we heel veel bij elkaar zijn geweest, zullen we toch als eerste met elkaar gaan vieren.

Tuinzania

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply