Angelique PERSONAL WONEN

Het leukste buitenspeelgoed in de tuin

16 maart 2021

Zo dan! Gingen we in twee weken tijd even van min 10 naar bijna plus 20 graden. Dat geloof je toch niet? Ik heb echt nog nooit zo’n snelle temperatuurwisseling gezien. Kan toch alleen in Nederland he?!  De kinderen die 2 weken vakantie hadden in februari konden de ene week nog van de dijk afglijden in de sneeuw en schaatsen – wat was dat leuk he? – op de vijvers en plassen in hun wintersportpakken, snowboots en schaatsen. De volgende week leek het wel alsof we in de maling werden genomen en konden wij de tuinkussens in de tuin leggen en genieten van het zonnetje. En zo uit de wind was het echt genieten geblazen: het leek wel lente. En dat dan ook nog eens een hele week lang. Heel bijzonder! Wij hadden overigens de tweede week alleen vrij en hebben dus een soort voorjaarsvakantie gehad. Nou ben ik ook meer van het zonnetje dus ik ging van een soort sombere situatie in januari en februari – ook dankzij corona natuurlijk – naar een enorm opgewekt humeur. Alsof er  letterlijk en figuurlijk echt een jas uit ging. Sterker nog: ik zat in een t-shirt!  En een energie dat er loskwam. De tuin moest natuurlijk ook gelijk lenteklaar gemaakt worden want de kindjes wilde lekker buiten spelen in de tuin!

Als er iets is wat zijn geld heeft opgebracht in de tuin qua buitenspeelgoed is het wel het houten speeltoestel. Toen ze nog klein waren zaten ze uren in zo’n schommel  waar ze niet uit kunnen vallen. En maar schommelen. Zo schattig. Daarna kwam de houten schommel en tegenwoordig zitten ze soms met 2 of 3 tegelijk in de nestschommel. Je kent ze vast wel. Zo’n groot rond geval met een soort net in het midden. Echt heel leuk! Daarnaast hebben we al heel lang ringen hangen want de jongste zat op gym en moest de hele dag oefenen. In Zeeland hebben we overigens ook zo’n speeltoestel staan, maar die is zelfs nog groter en heeft een flinke glijbaan waar ze, ook al zijn ze al bijna tieners, nog steeds heel graag van af glijden.  Naast de glijbaan zit daar ook een huisje aan vast waar ze ook uren zoet in zijn geweest met vriendjes en vriendinnen. En ook daar zitten allerlei accessoires bij zoals ringen, schommels  en een soort rekstok. Helemaal aan het einde zit dan ook nog een heuse gymstok waar dochterlief het liefst constant op haar kop hangt.

Speeltoestellen en dan vooral de schommels zijn hier echt een schot in de roos. Sterker nog: mijn twee oudsten die de 20 al gepasseerd zijn gaan nog regelmatig op de schommel zitten en zeg eens eerlijk? Zit je er zelf ook niet af en toe op? Blijft toch een heerlijk gevoel. Anyway…  voor ons wat dit een flinke investering maar na zo’n 12 jaar zo’n toestel in de tuin te hebben gehad kan ik echt wel zeggen dat ik je dit echt kan aanraden. Kinderen moeten tenslotte wel lekker kunnen spelen en vooral als ze klein zijn is spelen in je eigen achtertuin natuurlijk het lekkerst.

Maar….. heel eerlijk moet het speeltoestel onze tuin binnenkort verlaten. Onze kinderen zijn inmiddels beginnende tieners. Het speelveldje, waar ook een voetbalveld staat, mag nog deze zomer blijven staan maar daarna gaan we hem wegdoen. Want… bij tieners hoor tenslotte geen speelgoed meer. Die willen chillen. Dus we gaan het kinderspeelveldje leeg halen en daar een overkapping neerzetten zodat de jeugd volgend jaar lekker in de achtertuin kan chillen met elkaar zonder dat wij daar als ouders heel de tijd tussen zitten. Indien mogelijk gaan we ook proberen om de boel zodanig af te sluiten zodat ze er ook op wat koudere dagen gebruik van kunnen maken en wat muziek kunnen afspelen zonder dat de buren helemaal gek worden van de herrie.

Met toch een soort van weemoed nemen we dan afscheid van de echte kindertijd. Maar waarschijnlijk zal dat niet heel lang duren want met ons grote gezin is de kans groot dat we binnen niet al te lange tijd misschien wel een keer opa en oma gaan worden. En je raadt vast wel wat er dan als eerste weer in onze tuin komt te hangen. Bij die overkapping zal ik namelijk toch te zijner tijd weer een schommel hangen.

Liefs, Angelique

Headerpic: shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply