Family TIPS

Op ontdekkingstocht in Burgers’ Zoo

26 maart 2017
Burgers' Zoo

WHAT A WONDERFUL DAY

Wat een heerlijk weer is het hè, de lente is echt begonnen. Je bent misschien haast alweer vergeten dat het een paar weken geleden regende, regende en nog eens regende. Op zo’n regenachtige dag gingen Linde en ik op pad voor een speciale Shopaholiek opdracht waar we een flink stuk voor moesten rijden (hierover binnenkort meer). Op de terugweg kwamen we langs de dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem. Zij vonden het leuk dat wij als kindermodebloggers hun nieuwe kledinglijn kwamen bekijken. Dat lieten Linde en ik ons natuurlijk geen twee keer zeggen. We hadden dik geluk, niet alleen door dit leuke uitje, maar ook de zon begon die middag te schijnen.

De ingang van Burgers’ Zoo is goed te herkennen aan de enorme dierenbeelden. Nadat wij de auto op de nabijgelegen parkeerplaats hadden gezet, wilde Linde graag op de foto op, in en naast deze beelden. Toen ze uit geklauterd was, gingen we langs de kassa naar binnen om ons gelijk op de Zuidpool te wanen. Waar we ook keken; pinguïns, zulke grappige beesten. Ook Linde raakte niet uitgekeken en bleef maar lachen en mij wijzen op hun grappige capriolen. Na een tijdje liepen we door, we hadden namelijk op de duidelijke plattegrond gezien dat er nog veel meer te beleven was in Burgers’ Zoo en we waren ook wel heel benieuwd naar de kledinglijn.

De kleding konden we bewonderen in de gezellige parkwinkel. Gelijk ook de enige plek waar de zeven verschillende t-shirts verkrijgbaar zijn. De t-shirts zijn op duurzame wijze gemaakt en van honderd procent organisch katoen in lekkere felle kleuren. Opgesierd met de dieren die je ook terug vindt op de ecodisplays in het park, passen deze shirts perfect bij de huisstijl van Burgers’ Zoo en bij alle kleine en grote dieren liefhebbers. Wij vonden het erg mooi dat het dierensilhouet op de achterkant van de shirts doorloopt. De shirts zijn verkrijgbaar vanaf babymaat 86 tot en met herenmaat XXL.

Na ons bezoek aan de parkwinkel hadden we nog wat tijd over om het park te ontdekken. Naast de vele buitenverblijven heeft Burger’s Zoo ook prachtige overdekte stukken. Dit maakt het park ook zeer geschikt om te bezoeken in de winter of als het regent. Linde wilde haaien zien dus wij togen naar het Ocean waar je je in het Indo-Pacifisch gebied waant. Langs aquariums vol kleurrijke zeedieren (onder andere “Dori’s” uit de film Nemo) kwamen we bij de haaien. Maar het mooiste vonden we het aquarium dat ook boven je hoofd was. Als er een rog boven je langs zwom, had je echt het gevoel onder water te zijn.

We hadden dus geluk dat de zon begon te schijnen, de winterjas kon zelfs uit. De grote buitenspeeltuin was echter nog erg nat, wij kozen daarom voor de indoor Kids Jungle. Terwijl Linde lekker aan het spelen was, haalde ik wat te drinken voor ons in het gezellige ernaast gelegen restaurant. Daarna hebben we nog de Desert bekeken, een stukje koele woestijn van Arizona en het Noorden van Mexico. Hier stalen de pekari’s ons hart en vond Linde het heerlijk om over de grote rotsblokken te klauteren.

Wij waren maar een paar uurtjes in Burgers’ Zoo en hebben als laatste nog de Bush en de aapjes bezocht. Er is echter nog veel meer te doen in het park waar je je met gemak een hele dag kunt vermaken. In de Bush waan je je in een tropisch bos en kun je genieten van de dieren die daar wonen en planten die daar groeien. Ook heel leuk is dat het pad over touwbruggen, langs watervallen en over stenen en stroompjes erg avontuurlijk is.

Wij hebben echt genoten van onze middag in Burgers’ Zoo. Linde huppelde voor mij uit en raakte niet uitgekeken en gewezen naar alles wat haar opviel.

Informatie over het park

Informatie over de t-shirts

Burgers' Zoo

De ingang.

Burgers' Zoo

Wat zijn die pinguïns toch grappig.

Burgers' Zoo

T-shirts van honderd procent organisch katoen.

Burgers' Zoo

Er zijn ook bijpassende caps.

Burgers' Zoo

Buiten bij de parkwinkel kun je trommelen.

Burgers' Zoo

Zie je de “Dori’s”?

Burgers' Zoo

Lekker spelen.

Burgers' Zoo

Op avontuur langs de waterval.

Burgers' Zoo

En over de touwbrug

Burgers' Zoo

Tot slot nog even naar de apen. Wat zou daar boven toch zitten?

Facebook Comments Box
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply