Barbara

Wintersport met de kids, HELP!

28 januari 2018
Wintersport met de kids

Ik ga op wintersport met de kids en neem mee…

Lieve trouwe lezers en volgers willen jullie mij een handje helpen. Wij zijn dit jaar voor het eerst in de sneeuw te vinden met de kids. Manlief en ik gingen voor het kindertijdperk vrolijk elk jaar op skivakantie, maar sinds we toch écht vader en moedertje spelen, komt er niets meer van terecht.

In de voorjaarsvakantie gaat het dan eindelijk gebeuren. We gaan met z’n vijven naar de sneeuw. Ik zie het al voor me, bepakt en bezakt met skikoffer op het dak, drie slaperige zoete kindjes op de achterbank en gaan met die banaan! Joehoe, wat hebben we er zin in! In m’n hoofd heb ik het al helemaal uitgekristalliseerd hoe de dagen zullen verlopen en hoe het er daar uit zal zien.

Natuurlijk zonovergoten, besneeuwde terrassen, waar we een cappuccino en après-ski drankjes gaan drinken. Kinderen blij en enthousiast in de sneeuw! Ze zijn niet moe te krijgen;) Aan het eind van de dag gaan we rozig het zwembad en de sauna in. Daarna hebben we natuurlijk die overheerlijke schnitzel op ons bord om zo al rollend met gevulde buik ons bed op te zoeken. Zo dus, maar gaat het ook echt zo?

Het is nog vier weken en ik heb de kriebels. Vergeet ik niets, waar moet ik aan denken, waar is m’n lijstje. Wil jij me helpen om niets te vergeten en het voor de meiden onvergetelijk te maken? Vul het gerust aan en dan vooral denkend aan de kids natuurlijk.

 • Paspoort/ identiteitskaarten; ik moest deze voor alle drie laten maken. Dit punt is van de week afgevinkt
 • Sneeuwkettingen, niet per sé voor de kids, maar wel voor onze veiligheid!
 • Oostenrijk vignet; check, net in huis van de ANWB
 • Skihelmen, brillen (Deze moesten we allemaal aanschaffen, want 10 jaar geleden skiede nog niemand met een helm)
 • Handschoenen (Whaha, waar zijn mijn handschoenen nou gebleven? Echt de hele zolder afgezocht! Oké, ik moet dus ook maar een paar nieuwe
 • Kinderen twee paar handschoenen, dit was een hele goede Instagram tip! Kindjes laten hun handschoenen nog wel eens liggen. Zeker als ze straks in een skiklasje zitten en op ons vakantieadres zijn ze vast 3x zo duur! Laat ik daar nou niet zo van houden…
 • Thermo ondergoed
 • Skikleding
 • Muts, sjaal
 • Laarzen; komen die En Fant thermo boots van Adorablekidzz weer goed van pas. Wat zullen ze lekker warm zitten
 • Kleding, of course, dat gaat ook mee, en ik ga lekker gemakkelijk doen. We hoeven daar echt niet de fashionshow te lopen
 • Zwempakken
 • Wifi voor in de auto. Ik ben zo benieuwd hoe de autorit zal gaan. Zullen ze het al zat zijn na een paar uur?
 • Boekjes, kleurpotloden, schriftjes om in te tekenen.
 • Autospelletjes, sowieso iets van spelletjes voor op de hotelkamer
 • Nekkussentjes voor in de auto, want slapen zullen ze;)
 • Badslippers, voor dat zalige zwembad
 • Rugzak mee met EHBO tasje
 • Zonnebrand en lippenbalsem (met factor)
 • Mega grote tas om al skispullen van de kinderen in te dragen, mocht je een stuk moeten lopen naar de piste
 • Snacks voor tijdens het skiën
 • Speelgoed voor in de sneeuw (emmertje, schepje, harkje)
 • Gewone zonnebrillen
 • Misschien een extra luier voor de ongelukjes met je kleintje, mocht je niet snel genoeg bij de wc zijn.
 • Ski klas reserveren
 • Sloffen om mee te rennen in de gangen van het appartement/hotel;)
 • Naambandjes met telefoonnummers
 • Geen sjaal maar colletjes voor de kids (is veiliger)

En nu weet ik het eigenlijk niet meer. Mochten jullie nog hele goede tips hebben dan hoor ik dat heel graag. De eerste wintersport voor de dames moet er natuurlijk wel ééntje worden om nooit te vergeten!

Barbara

 • Kom je mij volgen op Instagram: barbara.vanschaik? Daar plaats ik geregeld outfit foto’s van de meiden en ook dagelijkse bezigheden komen wel eens voorbij. Ik zou het superleuk vinden je daar te spreken.
 • Meer blogs van mij lees je hier terug
 • Achtergrond foto Shutterstock

 

 

 


Facebook Comments


Barbara van Schaik

Barbara van Schaik

Getrouwd en trotse moeder van drie prachtige meiden van 9, 7 en 4 jaar. Ik ben gek op kindermode en vooral de girly met stoere touch! Ik kan me helemaal uitleven met m'n drie dames, dat begrijp je!
Barbara van Schaik

Latest posts by Barbara van Schaik (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply