HAIR

Double dutch braid tutorial: opvlechten

11 januari 2017

Outside Braids

Iedereen kent ze wel: de twee “gewone” invlechten. Of het nou outside vlechten zijn of inside vlechten, ze blijven leuk. Ik weet nog wel dat ik ze vroeger ook droeg. En zo klein als Seina was maakte ik ze zodra het haar lang genoeg was bij haar ook. Ideaal en super hip toch?!

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆☆

Wat heb je nodig:

  • Puntkam
  • Klem
  • Twee kleine elastiekjes
  • Evt haarlak

Ik heb een rechte middenscheiding gemaakt tot aan de nek. Zet één kant even vast met een klem, zo raak je niet in de war met de rest van het haar. Ik heb een opvlecht gemaakt, met deze vlecht vlecht je onderlangs. Je pakt een plukje haar vanaf waar jij de vlecht wil laten beginnen. Ik doe dat zo dicht mogelijk bij de scheiding bovenaan. Deze verdeel je in drie gelijke plukjes. Het plukje aan de rechterkant gaat onder de middelste door, en het plukje aan de linkerkant gaat ook onder de middelst door. Voordat ik er een plukje haar bij pak doe ik eerst het plukje van de vlecht onderdoor naar het midden dan pak ik er aan dezelfde kant een plukje haar bij en die doe ik ook bij de middelste pluk van de opvlecht. Zorg dat je niet steeds al te dikken plukken erbij pakt, anders houd je niet genoeg haar over voor aan de achterkant dus als je er een pluk haar bij pakt blijf je evenwijdig aan de opvlecht. Wat belangrijk is, is dat je de vlecht goed tegen het hoofd houd tijdens het vlechten. Zo krijg je een mooie strakke vlecht. Als je het haar nat maakt voor het vlechten en je laat haar ermee slapen heeft ze de volgende dag ook nog eens mooie krullen.

Maken jullie ook wel eens deze vlechten bij je dochter, of had jij ze vroeger ook?!

~ X~ Denise

Samen met Seina maak ik de vlog die je via ons youtube_kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier:           Hair tutorial Shopaholiek

20170109_142936

20170109_142822

20170109_142904

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply