HAIR

Knotjes maken bij je dochter.

3 november 2016

Knotjes zijn altijd leuk, ze zijn op verschillende manieren te dragen: rommelig, netjes, één of twee knotjes, met de onderkant los of met al het haar vast. Nu vind ik het zelf leuker als het wat rommelig zit, lekker nonchalant, dat kan en mag allemaal tegenwoordig.

Wat heb je nodig:

  • Puntkam.
  • Twee elastiekjes.
  • Een klem, om het overige haar vast te zetten.
  • Schuifspeldjes.
  • Eventueel haarlak.

Vandaag heb ik voor twee knotjes gekozen en om het een wat speelser effect te geven maak ik de scheiding niet helemaal in het midden. Ik begin aan de voorkant een beetje schuin en eindig achter wel in het midden.

*Tip als je het hoofd recht houdt kan je onder in de nek de twee nekspieren voelen, als je daar tussenin je vinger houdt heb je precies het midden van het achterhoofd.

  • Ik deel één kant even af om daar niet mee in de war te raken als ik de andere kant in een knot doe.
  • Ik kam het andere deel van het haar omhoog en begin als een normale staart en als ik merk dat het elastiekje er nog maar één keer om heen kan slaan trek ik niet de hele pluk er doorheen: ik zorg dat er soort van lus ontstaat.
  • Je heb nu een lus en een losse pluk van het overige haar, nu draai ik de losse pluk om het elastiekje heen en zet het vast met een schuifspeldje.
  • Omdat het knotje wat rommelig mag zitten trek ik het haar wat om het elastiekje zit wat losser en zet de lus hier en daar vast met schuifspeldjes.
  • Dit doe je met de andere kant ook.

Het leuke vind ik dat je zelf kan kijken waar je het haar vast zet en dat je zo en heel leuk effect kan creëren. De knotjes mogen verschillen van elkaar. De één zal net even wat anders zitten als de ander.

Om het net nog even af te maken heb ik deze keer voor een haarband gekozen maar je kunt ook kiezen voor een strik of bloem

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

~X~ Denise

20161023_192237

20161023_192148

20161023_192104

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply