Geen categorie

DE KIDS BRANDTAG

19 september 2016

We zagen afgelopen week een leuke TAG voorbij komen van Mamaliefde en zij vroeg ons om onze favoriete kidsBrands. Nou.. die hebben wij natuurlijk wel!

 • Shampoo; Voor alle drie de kids gebruik ik al jaren de shampoo van Zwitsal, die geur van pasgeboren babietjes, ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Daarnaast ben ik ook een grote fan van het spaanse merk Nenuco. Ik kreeg ooit een set als kraamcadeau, van hoe kan het ook, een Spaanse buurvrouw. Sindsdien zorgt het Spaanse merk het hele jaar voor een zomers gevoel:)
 • Billenzalf; Zonder de sudocrème of zinkzalf van Zwitsal ga ik de deur niet uit. Ik heb al heel wat rode billetjes lekker dik ingesmeerd. Meestal was het na één dag al weer over.
 • Luierdoekjes; Ik ben al tien jaar trouw aan de luierdoekjes van de Hema. De witte verpakking met Baby Lotion Wipes Sentisive. Iets anders komt er echt niet in. Ik rijd er zelfs voor naar een andere Hema als ze op zijn!
 • Pleisters; Hansaplast, Kruidvat eigen merk en Paul Frank via de kinderpostzegels. Deze zaten in een leuk en handig metalen doosje wat ik nog steeds bijvul, want met 3 jongens in huis plak je heel wat kapotte knieën en ellebogen af. Het maakt de heren niet zo heel veel uit wat erop staat, zolang het maar geen roze is;)
 • Schoenen; Vind ik heel belangrijk voor mijn actieve jongens. Stevige lederen schoenen met klittenband zijn een echte must. Van het merk Hip koop ik meestal schoenen voor de twee oudsten. Zij hebben een toffe uitgebreide collectie in modellen en kleuren. Voor de baby begin ik met zachte babyslofjes. Bij Little Indians en Petit Filippe heb ik voor Olivier voor aankomend seizoen al schoentjes gekocht, nog even en hij loopt zelfstandig. Wat gaat het weer snel hè.
 • Ondergoed; Voor de oudsten twee koop ik boxers bij de Hema, H&M en van het merk Claesen’s. Voor de baby koop ik rompers van Petit Bateau en wederom de Hema. Ik houd van basic, de kleuren wit, grijs en zwart zijn favoriet.
 • Spijkerbroek; Dat verschilt hier thuis per kind. Het liefst model afzak skinny in grijs, zwart of denim kleur. Dutch Dream Denim, Imps&Elfs, Vingino, Blue Rebel, maar ook de H&M heeft ze in de collectie. De baby moet wachten totdat hij echt goed loopt, zitten en kruipen in een skinny jeans lijkt zelfs mij niet lekker zitten:)
 • Lunchtrommel; Ik koop deze meestal bij Loods5, daar zitten verschillende leveranciers die genoeg keuze hebben. Groot, stevig, prijs en een afscheiding erin vind ik belangrijker dan kleuren en plaatjes erop. Ze gooien ermee, vallen uit hun tas, of ze komen gewoonweg nooit meer terug. Lunchboxen van Rosti Mepal, Take A Breake, heb ik bijna een patent op;)
 • Kinderstoel; Tripp Trapp van Stokke. Ik heb er twee, drie vond ik wat overdreven. De baby zat (lag) met week 1 al bij ons aan tafel. De Tripp Trapp Newborn Set klik je zo op de Stokke Chair. Ideaal voor allemaal om samen aan tafel te zitten, zo kan iedereen er gezellig bij zijn en kon de baby wennen aan het dagelijkse ritueel.
 • Kinderbed; De baby slaapt in een stalen zilveren ledikant van de Kidsfactory uit Breda (deze winkel bestaat helaas niet meer) en heb ik geleend van een vriendin, omdat we het vorige bedje verkocht hadden. Voor de twee oudsten ben ik op zoek naar een cool stapelbed. Degene die ik gezien heb van het merk Oeuf nyc is erg aan de prijs. Nog even door sparen dus.
 • Hydrofiele doeken; Mijn jongens houden van zacht en fijn. Hydrofiele doeken heb je tegenwoordig in alle maten, kleuren en prints. Mijn jongste wikkelt zich graag in de allergrootste en zachtste hydrofiele doeken die er zijn, namelijk die van Anais Anais. Ze zijn niet goedkoop maar gaan wel jaren mee. Ik heb er een aantal van, want ik gebruik ze overal voor. Bijvoorbeeld als deken en handdoek  in de zomer. De goedkoopste van de Hema, deze koop je per zes in een pak, gebruik ik voor de baby als slap, spuugdoek en doek waar ik hem op verschoon. Je kan er als moeder niet genoeg van hebben thuis.
 • Luiers; Pampers, Kruidvat eigen merk en heel in het begin bestelde ik ze via de luierservice van VGZ, onze ziektekosten verzekeraar, ideaal! Maandelijkse hoeveelheden opgestuurd, dus altijd luiers op voorraad,
 • Babyfoon; Bij kind nummer 1 nam ik hem mee naar beneden en naar de buren, kind 2 idem, kind drie een app op de Iphone en Ipad. Zo hadden we ineens ook beeld erbij en konden we 3 kids in de gaten houden:)
 • Wandelwagen / buggy; Wij kozen bij de eerste voor een wandelwagen met drie wielen en een hangzak erin. Makkelijk voor in het bos en op het strand. Deze was van Urban Jungle. Tien jaar later ligt Olivier er ook in. Deze top wagen is niet stuk te krijgen, in en uit de auto, vliegtuig, bus en trein, binnen-en buitenland. Al jaren trouw van dienst. De zwarte buggy die ik erbij heb is van Koelstra.
 • Loopauto / fiets; Met drie jongens in huis wordt er heel wat speelgoed doorgegeven wat tegen een stootje kan. De zilveren Retro Roller loopauto die Seb kreeg op zijn eerste verjaardag is dan ook bij alle drie favoriet. Wat blijft deze leuk! Op de Kleine Fabriek stond het nieuwe merk Globber 5-in-1 step. Zij hebben een toffe loopfiets annex loopwagen annex step die je om bouwt naar de leeftijd van het kind, wat ontzettend slim  handig.
 • Fiets; BMX fiets, banden en frame kleur naar keuze. Leuk, je eigen fiets samenstellen. Het is een sportieve stunt fiets, licht, dikke banden en razend snel. Ze moeten elke dag op de fiets naar school, en dat is met de BMX geen straf.
 • Tablet; Daar kan ik vrij kort over zijn, de Ipad van Apple. Sebastiaan heeft een eigen Ipad mini gekocht van zijn gespaarde verjaardags geld en Daniël speelt op de Ipad van ons. We hebben afspraken qua speeltijd gemaakt met ze, want als het aan de jongens ligt spelen ze er al op als hun ogen net open zijn…
 • Luiertas; De mooiste, de hipste en de beste komen bij ByCavalier vandaan. Handmade Dutch design! Ik heb een Mommy Bag, een zilveren leren vintagelook luiertas van Cavalier. Speciaal gemaakt voor Olivier, en als ik deze straks voor hem niet meer nodig heb, gebruik ik hem als werktas. Zo heb ik er jarenlang plezier van!
 • Drinkfles; Mijn kids hadden in het begin best last van buikkrampen, ik begon met de avent flesjes, overgestapt naar difrax en uiteindelijk beland bij de Dr. Brown’s flesjes. Die laatste hebben ze alle drie gehad en door het ventielsysteem in het flesje drinken ze vacuum waardoor er minder druk op de maag komt. Het gaat wel trager waardoor je langer bezig bent voeden. Ik vond ze fantastisch, een echte aanrader dus!
 • Daagzak; Met twee schoolgaande kids en een baby erbij kom je handen tekort ’s morgens. De draagzak van Stokke bood een uitkomst. Ik kon nu gewoon met de fiets naar school om de jongens weg te brengen, baby in de draagzak en fietsen maar:) Enne, het staat ook nog eens super hip!!
 • Speeltent; Mijn jongens houden van kamperen. De hele woonkamer werd verbouwd tot tent. Toen het echt uit de hand liep heb ik een toffe speeltent voor ze in huis gehaald. Bij webshop De Kleine Generatie hebben ze ontzettend veel keus, ik koos voor een hippie tippi van het merk Roommate. Ik heb mijn woonkamer weer terug:)
 • Wagon; Ben je op zoek naar een hippe bolderkar?! Ik ontdekte de Jipfish Wagon, de ferrari onder de bolderkar. DutchDesign, strak, soepel en super mooi. Wat een extra luxe, middelste kind erin, tassen erbij en op naar het strand, bos of pretpark met alle kids. Dit is echt genieten.

Nu is het onze beurt om de tag door te geven: Dus Melissa, Ellen en Marijke: wat zijn jullie favoriete KidsBrands?

Wil jij hem ook overnemen, prima, ik zou het dan wel lief vinden als je de bedenker en de Tagger er bij noemt. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt; alleen merken noemen en ook even kort een uitleg erbij zetten.

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marijke 21 september 2016 at 07:07

  Leuk! Wij vullen hem binnenkort in!

 • Reply De kids brandtag – Mama's met thee 8 januari 2017 at 07:01

  […] is het aan het begin van het jaar makkelijk te zeggen natuurlijk. Vorig jaar werden we getagd voor DE KIDS BRANDTAG  door Shopaholiek. Maar hij ligt echt al wat langer te wachten op onze antwoorden. Al vanaf […]

 • Leave a Reply