DIY

DIY: maak zelf je eigen Tipi-tent

8 oktober 2016

Je kent ze vast wel: de tipi-tent. Super trendy voor de allerkleinste, maar vaak erg duur om aan te schaffen.

Je kunt hem in diverse webwinkels kopen in allerlei designs, maar …..kunnen we hem niet gewoon zelf maken?
Dat moet toch te doen zijn, dacht ik zo 🙂
Ik heb een ontwerp, stof, naaimachine en stokken nodig. Maar of ik, als huis tuin en keuken naaister, autodidact en dus nog nooit een naailes gevolgd ( nou ja, één keer, maar dat was geen succes zeg maar) zoiets in elkaar kan flansen moeten we nog maar afwachten.
En kunnen jullie het dan ook? Nou vast wel, want het valt achteraf reuze mee. En het scheelt behoorlijk in de portemonnee, aangezien de prijs van zo’n tentje toch al snel rond de 100 euro ligt.

Wat heb je nodig:

  • Stof 2,5 meter, maar ik koop altijd iets ruimer in.
  • Een meetlint
  • Een naaimachine
  • Draad
  • Schaar
  • 5 Bamboe stokken van de bouwmarkt
  • Lint of touw
  • Speldjes voor eventueel afspelden

image2


Aan de slag dan maar! De tipi-tent wordt overigens voor mijn neefje, ben heel benieuwd hoe hij hem gaat vinden.

Ik begin bij het knippen van de stof, ik teken hem bij 100 cm af. Ik leg alles gewoon lekker uit over de grond, want het zijn toch nog flinke lappen stof. Neem altijd katoen, want rekbare stoffen werkt niet prettig. Trek vanuit het midden op 50 cm een lijn naar de punt. Zodat ik precies de goede maat punt heb. Dit zelfde doe ik in opnieuw in tegenovergestelde richting om zo zuinig mogelijk met de stof om te gaan. Dit herhaal je tot er 4 hele en 2 halve punten zijn.

Dan gaan we alle vlakken aan elkaar naaien en maken we de stok sleuven door aan de binnenkant van de naad de stof 5 cm dubbel te vouwen en er nieuwe naad in te zetten. Zie patroon!

Processed with MOLDIV


De onderkant werk je af door hem dubbel te vouwen en dicht te naaien, wel netjes naar de binnenkant toe. Dan kunnen de stokken er niet uitglijden.
Nu kunnen de stokken in de sleuven en rijg je de bovenkant met een dikke naald en touw door de stof. Met de rest van het touw kan je de stokken vastmaken.

KLAAR!  Een kind kan de was doen toch?!

Kosten :

  • Stof print € 9,95 Pm te koop bij bijv. www.stoffenonline.nl
  • Bamboestokken € 1,99 – per 3 stuks bouwmarkt


Je kunt natuurlijk ook goedkopere alternatieven gebruiken, zoals een coupon van de markt, of een oud gordijn.

image1

Even voorstellen, ik ben Natasja Klootwijk, 36 jaar, getrouwd en twee kinderen. Een jongen van 11 en een meisje van 9. Ik ben sinds een paar jaar echt een huismoeder en een manusje van alles. Voorheen altijd in de kinderopvang gewerkt en nog een eigen webwinkel gehad, maar daarna me volledig gestort op het gezinsleven. Voornamelijk omdat mijn zoon een ernstig lichamelijk beperking heeft was dit geen overbodige luxe. Daardoor ben ook zodra ik me handen vrij heb altijd in huis bezig met stylen, klussen en veranderen, is naast mijn kids echt mijn passie. Dus met heel veel zin en plezier neem ik de categorie kinderkamers voor mijn rekening. Met als kick-off een leuke Do -It-Yourself tipi tent!!
Voor meer zwart wit wonen heb ik ook een groep op Facebook aangemaakt Zwart wit wonen, van modern tot Scandinavisch 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply