Geen categorie

Kappertje spelen!

7 november 2016

KNIP KNAP KNIP KNAP

En daar zit ik dan,

op m’n knietjes huilend op de grond,

met 7 cm. blonde plukken in m’n handen,

…van Bobbie…

Bobbie was net twee en toen op een onbewaakt ogenblik, ik was even naar boven,  Zonne uit bed halen, had ze de schaar bemachtigd! Ik kwam beneden deed de deur open en zag zulke lieve lange lichtblonde plukken liggen. Ik heb volgens mij heel hard: “Nee!” geroepen. Zo geschrokken was ik. In mijn labiele, nog afkikkend van de hormonen, moment heb ik gewoon een potje zitten huilen… Ik vond het zo erg!

Bobbie keek heel onschuldig: “Mam, wat is er?” Het kleintje begreep er echt niets van. Waarom deed mama zo raar? Ze was kappertje aan het spelen, so what?!

Ik heb een paar foto’s gemaakt van haar stekelkoppie en daarna heel snel een willekeurige kapper gebeld, waar Bobbie direct terecht kon. Het moest natuurlijk zo snel mogelijk weer “normaal”  zijn.  Ze kreeg een korte coupe in laagjes. Het stond haar nog best schattig en fris, maar dat ene moment van die deur open en die plukken op de grond zien liggen, zal ik nooit meer vergeten….

Nu zou het zo leuk zijn als er onder deze blog nog meer “prachtige” kappersverhalen/ foto’s geplaatst worden om toch een hart onder de riem te steken bij de moeders, die het binnenkort mee gaan maken en denken: “Wat doet mijn kind raar!” Nee hoor, het is niet raar. Het is zelfs heel normaal. Kappertje spelen gebeurt heel vaak, misschien wat té vaak!

Anouk en Jolanda, mijn mede Shopaholiek bloggers, daar is de schaar destijds ook grondig te werk gegaan op de mooie bolletjes van Benthe en Bente. Zij stuurden mij deze foto’s. Doe je ook mee? Dan kunnen we samen uithuilen;)

bobbie-haar

haar-benthe-bente

PS. Mijn jongste van ruim twee is ‘helaas’ ook heel handig met de schaar.

Het haar heeft ze nog niet ontdekt, maar haar kleertjes wel.

Oeps, het zal toch niet….

Sinterklaastip!

Wil je nu dit hele tafereel voor zijn, wat ik heel goed begrijp! Dan is wellicht deze kappersset wat voor je kleintje en houdt hij/zij het hierbij! Het echte werk laten we wel aan de kapper over;)

Facebook Comments Box
Barbara van Schaik
Laatste berichten van Barbara van Schaik (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply