BOY MUSTHAVE

Een fiets als Sinterklaaskado?

2 december 2016

Sinds wij weer in de grote stad wonen, zijn er toch een aantal dingen anders, maar zeker ook veranderd in ons dagelijks leventje. Iedereen gaat in de stad op de fiets, van klein tot groot, van  jong en oud, en van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Sportfietsen, moederfietsen, omafietsen, crossfietsen hippe bakfietsen, roze opoefietsen  en coole jongensfietsen, alles kris kras door elkaar heen in het drukke chaotische verkeer.

In het dorp was een heuse crossfiets zeer hot. Je weet wel, zo’n lage fiets in snelle felle kleuren met een 180 graden draaibaar stuur. Voetsteunen aan de zijkanten van de wielen voor en achter waar de coolste capriolen mee uitgehaald werden. Dit alles gebeurde gewoon onderweg naar school op het veilige fietspad in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk. Hier in de stad is dit een ander verhaal, ze liggen direct onder een auto als ze dit nadoen, want de fietspaden zijn er schaars. Dit is al één voorbeeld, je merkt gewoon echt het verschil tussen een klein dorp over de rivier en de grote stad in het zuiden van het land.. maar wat nu?! De crossfiets is nog steeds hip, maar crossen, stunten en gevaarlijke capriolen uithalen op de openbare weg is vanaf nu verleden tijd… Meneer, onze tiener, wil een echte grote jongensfiets!

Een coole jongensfiets. Er is zoveel keuze in een hoop verschillende merken, modellen, kleuren en prijzen. Wat is nu voor hem een coole  fiets?De crossfiets is toch ook niet te klein, maar het zit hem in de hoogte van het frame en een rek voorop de fiets waar een krat op kan. Het verschil tussen dorp en stad…Voor sinterklaas had hij een paar dingen opgeschreven op zijn verlanglijstje die hij super graag wilde hebben. Wij konden kiezen uit, een spelcomputer nummer 4, een oxbord of een jongensfiets van een bepaald merk. Meneer is inmiddels 10 jaar en gelooft allang niet meer in sinterklaas, maar heeft het geluk dat hij nog twee jongere broertjes heeft die er wel heilig in geloven. Dat verlanglijstje met wensen kwam best schokkend aan. Het zijn toch niet mis te verstane cadeautjes die hij erg graag wil hebben. Ze zijn niet alleen groot, maar ook nogal prijzig. Ik begrijp het wel, want op die leeftijd heb je bijna alles al en ben je ook heel veel speelgoed ontgroeid.

Maar serieus, een fiets past toch niet door de schoorsteen?

Liefs, Katja

 

Facebook Comments
Katja
Laatste berichten van Katja (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply