BOY DIY

PLAY & RELAX! Zelfmaakmode voor jongens!

18 november 2017

In mijn vorige blogpost naaide ik alleen maar voor meisjes. In deze blogpost wil ik je laten zien dat naaien voor jongens ook ècht leuk is!
Er zijn namelijk genoeg leuke stoffen te vinden! Gecombineerd met het juiste patroon maak je zo een leuke set!

nov 2017 orbis naaien jongens

Voor de trui gebruikte ik een biologische sweatstof van BloomeCPH. Ik vond de kleur in combinatie met het printje direct al helemaal leuk. Deze stof heeft een GOTS label. dit betekent dat er geen gebruik is gemaakt van schadelijke stoffen. Hierdoor zijn deze stoffen zeer geschikt voor de gevoelige (baby/kinder) huid. Ik gebruikte een simpel patroon voor een sweater uit mijn patronenvoorraad. Deze stond in de Poppy editie 7, winter 2016/2017. Maar voor deze trui heb je meer alternatieven, wil je wat meer weten stuur me dan gerust een berichtje. Ik werkte de trui af met een zwarte boordstof. Boordstof rekt meer dan sweatstof, en daarom is dit perfect om de trui mee af te werken bij de hals, polsen en onderkant. Je kan zelf heel makkelijk uitrekenen hoeveel boordstof je nodig hebt, meet de omtrek, en neem daar 80% van. Tot nu toe werkte deze tip bij mij altijd goed! Als laatste heb ik uit flexfolie de letters PLAY gesneden. Deze streek ik op de trui toen hij helemaal af was. Zo heb ik de positie goed kunnen bepalen.

De broek die Jurre draagt is de Orbis Skinny Harem van Sofilantjes.

 

orbis sofilantjes papieren patroon

Dit is een harembroekje met een fake gulp. De knoopjes heb ik er op genaaid, maar knoopsgaten zijn dus niet nodig! In het originele patroon lopen de zakken door naar achter, maar ik heb ze alleen bij het voorpand doorgevoerd. Het doorgestikte stuk bij de knieën heb ik zelf aangepast aan het patroon. Ik knipte de patroondelen op de gewenste hoogte in drieën. Bij het kniestuk heb ik een dubbel stuk stof gebruikt wat ik eerst los doorgestikt heb. Heen en weer met een rechte steek. Daarna heb ik de drie delen weer aan elkaar genaaid. En smal doorgestikt op de rand. Doordat de kniestukken erop zitten krijgt het broekje een stoere look. Ik heb het kniestuk doorgestikt met een contrasterende kleur, waardoor het stiksel extra opvalt. De kleur van het stiksel komt ook weer terug in de boorden van de zakken en onderaan de broek.

De trui en broek samen zijn een heerlijk stoere, maar ook relaxte set;


nov 2017 orbis blog4

Ready to PLAY!

nov 2017 orbis blog3

or RELAX!

nov 2017 orbis blog2

Weetjes:
— De Orbis is een skinny harem ontworpen voor tricot. Gebruik je sweat of een minder rekbare stof? Houdt hier dan rekening mee bij het maken van het broekje. Je kan dan het broekje iets wijder knippen.
– De Orbis kan ook gemaakt worden als 3/4 broek! Dit patroon kan hierdoor het hele jaar door gedragen worden.
– De letters van de flex zijn gespiegeld uitgesneden, het plastic laagje wat erop zit is de voorkant. Vervolgens leg je de letters goed op de trui, met het plastic laagje boven. Je ziet de tekst dus nu goed liggen! Zelf leg ik een houten plank onder de stof, een gebruik ik een hydrofieldoek tussen het strijkijzer en het plastic laagje over de flex. Hierdoor hecht de flex goed en smelt het plastic niet vast aan de trui en het strijkijzer.

Shoppen:
Zwarte effen Sweat
Garen
Boordstof
Orbis Skinny Harem, Sofilantjes Patterns
Sweatstoffen met GOTS label

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply