GIRL

Een echte meisjesmoeder: 25 typische meisjesdingen

14 mei 2016
meisjesmoeder- shopaholiek

25 Meidendingen volgens een meisjesmoeder

Voordat ik van start ga even dit; ik heb geen jongens, maar dus drie meiden. Ik ben echt een meisjesmoeder. Ik weet niet hoe het is of voelt om een zoon te hebben en misschien zet ik snel een stempel op meisje-meisje, maar dan weet je hoe dat komt. M’n dames zijn ook, denk ik, echt meisje-meisje met wellicht wat kwajongens streken, maar dat wijt ik aan hun karaktertrekje: stoer;-)

Oké, ik ga van start, hou je vast:

 1. Roze, zoals jullie in mijn ‘Leuk! top 10’ hebben kunnen lezen, hou ik van blauw, maar ik weet niet wat het is hoor, misschien genetisch bepaald, maar alles moet roze! Muren in de slaapkamer, speelgoed, poppenkleren en het liefst dragen ze ook elke dag roze. Alleen mag dat niet van mij, ha, ha! Ik ben het roze gauw zat; compromis, ondergoed mag elke dag roze zijn.
 2. Jurkjes en rokjes, hier hebben ze dat het liefst elke dag aan. Volgens mij zijn wij, meisjesmoeders, wel duurder uit zeg. Er zal toch altijd een matchende legging, maillot en kousen bijgekocht moeten worden, terwijl de jongens met een spijkerbroek al heel snel “cool” zijn.
 3. Prinsessen, ook zoiets van deze tijd toch? Ik had dat als kind echt niet zo extreem als mijn meiden. Prinsessenbekers, trommeltjes en prinsessenvriendenboekjes gaan mee naar school.
 4. Verkleden als prinses als ze weer thuis komen hoort er natuurlijk ook bij.
 5. Veel dvd’s met prinsessen kijken en dan ruzie maken wie welke prinses is; ik ben Assepoester, nee ik! Allebei dezelfde zijn dat kan natuurlijk niet.
 6. Over dvd’s gesproken, de meiden kijken nog geregeld Barbie dvd’s. Jeetje wat zijn er daar veel van. Ze zijn deze in ieder geval nog lang niet zat.
 7. Mama’s make-up opsmeren als een soort van vette pannenkoek op hun gezicht. Vooral alle dure merken gebruiken natuurlijk! Het hele opbergtasje van mama ruïneren en vooral de haartjes van de mascara wegtoveren. Ik heb nu m’n opmaakspullen hoog in de kast opgeborgen, want het werd een wat dure hobby, dat begrijp je.
 8. Nagellakken, ook zo’n ding, waarmee ze zich echt groot voelen. Van mij mogen ze alleen de teennageltjes lakken. Echt hoor, die kinderhandjes zijn niet zo’n mijn ding. Maar daar denken de dames echter anders over. Nagels tot en met tweede vingerkootje worden met veel plezier, het liefst stiekem, ondergekliederd. Rood is daarvoor de mooiste kleur, want wat wordt gemorst op kleding krijgt mama er slecht uit;-) “Oh, mocht ik nog niks aanraken? Zucht, nu zit de bank ook onder” grrr. Conclusie: heb ik ook verstopt!
 9. Oorbellen, waarschijnlijk heeft jouw dochter van rond de zeven wel oorbellen, maar de meningen omtrent oorbellen dragen op welke leeftijd lopen nogal uiteen. Ik vind ze pas leuk als ze naar de middelbare school gaan. Ik was vroeger flink teleurgesteld dat ik geen gaatjes mocht van m’n moeder, maar nu begrijp ik haar toch wel;-) Ik vind basisschool meisjes zo mooi van zichzelf en deze versierselen vind ik echt niet nodig. Als ze naar de middelbare school gaan,  kunnen ze zelf beter kiezen of ze het wel of niet willen. Het is tenslotte toch onomkeerbaar.
 10. Haren borstelen, dat zal toch ook anders zijn als bij de jongens? Hier heb ik tegenwoordig een antiklit-borstel. De oudste twee hebben best lange haren en dat is een hele tour ’s ochtends om dat weer mooi te krijgen. Hele vogelnesten zitten erin en de haren dwarrelen altijd rijkelijk op de vloer. Ik vlecht ze nu voordat ze gaan slapen en ‘ s ochtends geen gehuil en gemopper meer! Met deze borstel gaat het daarna perfect!
 11. Over ‘haar’ gesproken, dat is ’s ochtends wel altijd een onderwerp van gesprek, want ik leg de kleren klaar, maar zij mogen zeggen hoe ze hun haar willen. Werkt hier prima!
 12. Haarspeldjes, armbandjes, kettinkjes en ringetjes. Wij hebben het door het hele huis zwerven.
 13. Barbie’s toch ook echt iets voor meisjes. Ik was er vroeger, ik denk wel tot m’n 14de (ik geef het toe;-)) mee aan t spelen! Ik vond het geweldig. M’n twee oudsten spelen er niet zo vaak mee, maar als ze te voorschijn worden gehaald dan is het vooral aan- en uitkleden, vakantiehuis opbouwen en rollenspelletjes doen. Kado meisje: een barbiepop is altijd goed.
 14. Vadertje-en-moedertje spelen. Dat doen ze hier dagelijks. Ik heb ook het idee dat het wel echt een meisjesding is. Als hier een jongetje komt spelen, hoor ik de dames vaak als eerste zeggen: zullen we vadertje-moedertje spelen? Kleine Nova is dan altijd de pineut, want zij wordt dan overal mee naar toe gedragen als huilende baby;-)
 15. Op de “hakken schoenen” lopen van mama. Wel in huis natuurlijk. Wat hebben ze dan prachtige lange benen he;-) Mijn jongste probeert t ook al, dat is een hele frustrerende aangelegenheid. Ze loopt er meer naast dan op, zeg maar!
 16. Bemoederen. M’n oudste van zeven weet, als het haar uitkomt, heel goed wat wel en niet mag. Zo helpt ze mij vaak, maar een paar keer per dag zeggen we toch ook wel: “Bobbie jij bent niet de moeder!”
 17. Wel kan ze mij enorm goed helpen met Nova! Ze wast haar in bad, haar lijfje en haartjes. Kleedt haar aan en uit en is dan toch zo lief en behulpzaam. Echt super!
 18. Schoonmaken in huis, dat vinden de meiden dus ook leuk he! Het is niet mijn leukste activiteit, maar moet toch gebeuren. Ik geef ze een schoonmaakdoekje zet muziek op en zo galmen we het huis door!
 19. Kinderfeestjes in meisjessferen. Mijn oudste had laatst een kinderfeestje in het kleine theater in ons stadje. Het feestje heette: “Wordt een popster” Wat hebben ze genoten en de drie jongens trouwens ook hoor. Alleen verkleden vonden de mannen wat minder en het opmaken voor het optreden werden tattoo’s voor de boys;-)
 20. Sowieso heb ik gemerkt dat een jongens kinderfeestje anders gaat dan een meisjes feestje! Meisjes blijven zitten en kleuren en knutselen toch zeker een tijdje. Jongens zijn daarentegen veel onrustiger; ze zijn na 2 minuten klaar met hun knutsel, kleurwerk en willen gewoon lekker buiten spelen.
 21. Van de zomer op Texel dragen de dames natuurlijk weer een mooie bakkini (bikini dus;) Er moet een bovenstukje bij. Alleen een broekje is voor jongens, aldus de dames!
 22. Ballet, jongens doen het zeker ook, en vind ik geweldig stoer, maar bij m’n oudste zit geen jongen in haar groep. Het is over het algemeen meer een meisjesding. Roze, tutu’s en balletschoentjes. Super meisjesachtig toch?
 23. Kattig doen en gillen! Ik heb twee oudere broers boven mij, dus het venijnige van zussen ken ik niet, maar nu wel, hellup! Wat kunnen ze kattig naar elkaar doen! Echte meiden; gehaaid en slim om zo hun doel te bereiken;-)
 24. Aanvullend daarop, dat gillen, die hoogte, die decibelsterkte, waar halen ze dat geluid vandaan.  Ik weet zeker dat jongens dat niet in die mate doen.
 25. Dan eindig ik toch echt positief met de drie dames die op zondagochtend tussen ons in bed liggen. Kroelend, lachend en knuffelend in hun nog warme pyjamaatjes van de nacht. Dan ruik ik die zoete meisjes en ben ik compleet gelukkig. Girlpower!!!

Onder onze bloggers zit ook een echte jongensmoeder: katja, 3 zoons, schreef een blog over typische jongensdingen: die lees je hier.

Facebook Comments Box
Barbara van Schaik
Laatste berichten van Barbara van Schaik (alles zien)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sarah 15 mei 2016 at 18:52

  Vergeet vooral niet het (soms wel hoge) dramaqueen-gehalte en de typische uitroepen zoals “ooohhhh zo schattig”, “zo lief”…. ??

 • Reply Dewi 16 mei 2016 at 07:20

  Ik zeg alleen ; knutselen, knutselen, knutselen! Geen doos, of wc rol gaat hier de prullenbak in! Geef ze een lijm, schaar en papier icm een Barbie film en je heb geen kind aan ze!

 • Reply Siebrig Jasper-de Wilde 19 april 2022 at 18:01

  Hallo,ik ben moeder van drie meiden en drie jongens…je zou zeggen mooie balans voor een balansdag nu hébben wij de vader -zoon -dag bedacht en de moeder-dochter-dag…vader gaat op pad met (jongste) zoon van elf…en moeder met de (jongste) dochter van negen.En onze zoon houdt van tractoren en gaat ern dagje oppad naar racen met tractoren. En dochterlief wil graag gaan shoppen.

 • Leave a Reply