Geen categorie

DRIE BROERTJES

21 mei 2016

HOE OVERLEEF IK GATEN, SCHEUREN EN ZAND

Tja, de foto zegt al meer dan genoeg denk ik… Hier kan duidelijk geen patches meer tegenop. Nee, helaas is dit veel te dure shirt rijp voor de vuilnisbak! Een ander kind draagt dit één seizoen en geeft het door aan een broertje of zusje, mijn middelste sloopt het gewoon in een middagje spelen. Hoe ga ik dit met drie jongens overleven. Drie blonde jongens van groot naar klein, drie blonde jongens die alle drie weer anders zijn… Drie broertjes!

Mijn oudste is netjes en zuinig. Nou ja, was! Hij kan er tegenwoordig ook wat van, maar toen hij de leeftijd van de middelste had, raakte hij bijna niets kwijt, zijn kleding bleef op wat gaten na in de broek heel en het speelgoed compleet. Mijn middelste is een ander verhaal. We noemen hem hier thuis een varken. Hij kijkt werkelijk nergens naar. Alles gaat kapot, zijn standaard zin is dan ook: “weetik nie!” , alles raakt meneer kwijt en alles is gewoon incompleet. Weet hij dus ook niet;) Het ligt ook nooit aan hem.

Maar hoe ga ik dit de komende jaren overleven, want ik ben super netjes. Bijna op het dwangmatige af soms. Ik houd niet van vieze nagels, handen, en snotneuzen. Haren moeten gewassen en kleding vlekkeloos zijn. Zie je het al voor je…

 • Toch die patches, want ik heb helaas geen geldboom in de tuin.
 • Overal door het hele huis staan dozen met tissues. Tja, de broertjes komen overal, geen ruimte of hok voor mijzelf net als Angelique.
 • Goedkope broeken, doet net iets minder pijn.
 • Oude kleding bewaren. Voor de middelste is dit prima, maar de oudste loopt dan toch echt voor gek.
 • Scheuren in jeans zijn gelukkig weer in. Scheuren in alles eigenlijk toch?!
 • Ogen dicht knijpen en niet kijken. Hoop dat het er niet één van mij is die net met zijn nieuwe kleding in de modder heeft liggen rollen. Lang leve de Shout! En de wijn:)
 • Seb, nee, niet met je nieuwe schoenen buiten voetballen. Blijf het herhalen tegen dovemansoren.
 • Daan niet in de plassen springen, je hebt geen regenlaarsjes aan. Ik ben de enige die het hoort.
 • Handen wassen voor het eten. Altijd weer die vraag: Waarom?! Tja, moet ik het nog uitleggen…
 • Vraagje tussendoor, zijn jongens echt heel anders dan meisjes? Ik weet het niet hoor.
 • Dol op de uitverkoop of Jet’s in Breda. De volle pond betalen is gewoon zonde.
 • Ze klimmen en klauteren ook overal in. Ik pak een ladder als de bal op het dak ligt. Hey mam, dat is toch niet stoer! Tja…
 • De zandbak kennen we ondertussen wel, net als de stenen, stokken en het klei.
 • We love de wasmachine. Zonder deze hadden ze bijna geen kleding overgehouden.
 • Ik ben er ook altijd ééntje kwijt, vliegensvlug zijn ze. Daar gaat mijn rust.
 • Nee, geen Lego, Playmobil of auto’s mee naar buiten,  kan mama zo weer gaan zoeken.
 • Ik ben blij dat grijs haar in de mode is;)
 • Lekker hoor zand in je bed, je benen worden gratis gescrubd.
 • Daan insecten buiten houden, en niet opeten. Gatver zeg, Daan!!
 • Ik denk dat ik in ons nieuwe huis de muren zwart laat schilderen.

En dan te bedenken dat ik de baby nog niet heb meegerekend. Oeps;)

DSC_0417DSC_0421DSC_0041

 

Facebook Comments Box
Katja
Laatste berichten van Katja (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply