HAIR

Vlechten met lint: Braids with 4 stands

16 december 2016

Vlechten met lint: hoe doe je dat?

Deze keer laat ik jullie een invlecht zien met vier strengen. Ik heb niet voor vier strengen haar gekozen maar voor drie strengen haar en een stuk lint. Vlechten met lint dus. Super leuk voor de feestdagen al zeg ik het zelf. Op deze manier kun je ook nog eens duidelijk zien waar het lint steeds heen gaat.

Wat heb je nodig :

  • Puntkam
  • Twee kleine elastiekjes
  • Lint

Je zorgt dat het lint echt een stuk langer is dan het haar wat je gaat invlechten. Je pakt een baan op waar je wilt beginnen met invlechten, dan pak je net onder die baan een heel klein plukje haar en maak je het lint vast met een klein elastiekje. Je pakt de baan op en verdeeld deze in drieën en zorgt dat het lint de derde streng is. Je pakt het linker plukje en die gaat over het middelste plukje haar naar rechts dan pak je het lint en die gaat over het middelste plukje haar naar links dan pak je het meest rechtse plukje en die gaat onder het plukje wat links daarvan zit, dan gaat het lint ook onder het middelste plukje haar door. Steeds pak je plukjes van links en rechts erbij zo dat het een invlecht wordt. Dus alles wat je aan de linker kant pakt gaat er overheen en alles wat je aan de rechter kant pakt gaat er onderdoor. Het lint hou je steeds in het midden deze gaat over en onderdoor bij het haar wat steeds in het midden terecht komt. Het lint gaat nooit naar de buitenkanten. Zo vlecht je door tot dat je niet meer verder kan. Je kan het stukje lint wat je overhoudt aan het eind van de vlecht om het elastiekje doen.

Laten jullie je creaties nog even zien in de reacties?  Wij vinden het namelijk erg leuk om al jullie foto’s te zien.

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

~X~ Denise.

vlechten met lint

vlechten met lint

vlechten met lint

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply