GIRL Jolanda TREND

LET’S ROLLERSKATE!

13 juni 2017

De comeback van de rolschaats…

Een paar weken geleden haalde ik dochter Bente (6) op bij een vriendinnetje waar ze uit school was gaan spelen. Ze stond met een ‘big smile’ op haar gezicht op rolschaatsen in de tuin en kwam al aardig vooruit. Wellicht dat ze op de schaatsbaan afgelopen winter de juiste slag heeft geleerd. En ‘bang om te vallen’ kent ze niet. Dat scheelt ook enorm. Nou, het was direct duidelijk wat haar wens was voor het behalen van haar zwemdiploma’s binnenkort, rolschaatsen! Samen keken we op internet wat er zoal te koop is. Ik stond ervan versteld…  wat een aanbod!

In de jaren ’70 beleefde de rolschaats haar hoogtepunt. Twintig jaar later stapte de massa over op inline skates, ikzelf ook. Heerlijk om op zondagochtend een aantal kilometers over een glad fietspad te skaten met je haren wapperend in de wind..  Afijn, de haren zijn inmiddels zo kort geworden dat van wapperen geen sprake meer is en de wieltjes zullen inmiddels wel vastgeroest zijn. Sinds een paar jaar is de rolschaats weer helemaal terug in het straatbeeld. De trend begon in Central Park in New York en waaide over naar Europa. Daarnaast is de sport ‘Roller Derby’ erg populair in Amerika, in Nederland is de sport in opkomst. Teams (voornamelijk dames) op rolschaatsen proberen elkaar op een ovale rolschaatsbaan in te halen. Je mag elkaar hierbij hinderen of vastgrijpen. Ook tv programma’s beïnvloeden ons, denk aan Disney’s Soy Luna. Een populaire tv-serie waarin het rolschaatsen centraal staat.

Terug naar mijn zoektocht..  Inmiddels had ik al zo’n 20 foto’s van de kleurrijkste retro-look rolschaatsen in mijn telefoon staan. Samen met Bente keek ik af en toe door de foto’s heen en vielen er gelukkig een aantal af. Ze koos uiteindelijk voor een hippe rolschaats van het merk SFR met een panterprint in natuurlijk… roze! Wat mij betreft ook echt de leukste! Wat vond ik ze stoer! Ik bestelde hier de rolschaatsen. Als echte Shopaholiek kon ik het natuurlijk niet laten om er een passende outfit bij te scoren. De roze jurk van Like Flo met de tekst ‘Lets Rollerskate’ zat al een tijdje in mijn hoofd en was natuurlijk te leuk…

En toen was het zover… We waren nog maar 10 minuten thuis van het diploma-zwemmen en de rolschaatsen moesten aan! Met nog vochtig zwembadhaar op naar de schaatsbaan in ons dorp! Op zo’n baan met flinke hellingen, valt het nog wel even tegen. Maar wat genoot ze ervan! We gaan deze zomer nog veel plezier van de rolschaatsen hebben. Ze vindt het zo leuk dat we een proefles rolschaatsen hebben afgesproken bij een echte, professionele club. Wie weet wat er nog van komt… in ieder geval zeker nog wel wat blauwe plekken…

Facts:

  • De rolschaats betreft de SFR Vision Canvas – Leopard, een lederen schoen met vetersluiting
  • Deze rolschaats valt klein, er wordt geadviseerd 1 – 2 maten groter te bestellen
  • Om de rolschaats met je kind mee te laten groeien, zijn er ook verstelbare rolschaatsen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld deze.
  • De jurk die Bente draagt is van het merk Like Flo. Je shopt de jurk nu met 35% korting hier.
  • Bente is 124 cm en draagt de jurk in maat 122/128.

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

Like Flo

Like Flo

Like Flo

 

Like Flo

Like Flo

Like Flo

Like Flo

 

 

Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply