Geen categorie

Meest populaire kindernamen

13 juli 2016

Vandaag maakte de Sociale Verzekeringsbank (SVB) – je kent ze wel van de kinderbijslag 😉 – bekend wat de meest gegeven namen van de eerste helft van 2016 zijn.

Ik vond het best lastig om een naam te kiezen en had nogal wat eisen en wensen waaraan de naam van mijn kind moest voldoen. Bij Thije had ik een meisjesnaam in mijn hoofd, maar met de 20 weken echo bleek er toch echt iets ‘aan te zitten’ en moesten we op zoek naar een jongensnaam. De naam Thije had ik jaren eerder ergens gehoord en bleef altijd in mijn hoofd spoken. Manlief vond hem eerst wat apart, maar was vrij snel overtuigd. Gelukkig maar, want Thije is een echte Thije, de naam klopt gewoon helemaal. Benthe was eigenlijk zo besloten, dat was de meisjesnaam die we al hadden bij Thije en we waren er nog steeds beiden verliefd op. Hoe we Norah zouden gaan noemen had wat meer voeten in de aarde. Norah vonden we beiden een geweldige naam, maar in eerste instantie vond ik hem niet genoeg passen bij de namen van onze andere kinderen. Ik kwam met allerlei – soms wel heel bijzondere en unieke – alternatieven. Maar mijn man hield (gelukkig!) voet bij stuk. Dus Norah is nu Norah. En wat ben ik blij dat ik haar geen hele bijzondere naam die je vrijwel nooit hoort heb gegeven, ze valt al genoeg op door haar bijzondere haardos ;).

In de afgelopen zes maanden werden de meeste jongens Sem genoemd. Bij de meisjes was Julia de meest favoriete naam van ouders. Wij spotten een aantal Shopaholiek-kindernamen in de top 20… Staat de naam van jouw zoon of dochter er ook tussen? En vind je dat leuk of juist niet? Geef een reactie op Facebook, we horen het graag!

Meisjes

 1. Julia
 2. Sophie
 3. Anna
 4. Tess
 5. Emma
 6. Sara
 7. Zoë
 8. Evi
 9. Mila
 10. Eva
 11. Lotte
 12. Fenna
 13. Lisa
 14. Lynn
 15. Sarah
 16. Lieke
 17. Fleur
 18. Liv
 19. Saar
 20. Isa

Jongens

 1. Sem
 2. Noah
 3. Daan
 4. Milan
 5. Max
 6. Lucas
 7. Liam
 8. Luuk
 9. Finn
 10. Levi
 11. Jesse
 12. Mees
 13. Bram
 14. Adam
 15. Ruben
 16. Thijs
 17. Thomas
 18. Julian
 19. Lars
 20. Sam

Facebook Comments Box
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply