REVIEWS SPEELGOED

Kurio Smart: de slimme 2 in 1 laptop voor je kids.

19 december 2016

Huiswerk maken is fun met de Kurio Smart

Onze kids leven in een wereld waar tablets en laptops de normaalste zaak van van de wereld zijn. Ze zien ook niet anders: mama die de hele dag op haar laptop aan het werk is en een tienerbroer en tienerzus die voor school ook altijd achter zo’n scherm zitten.

Toch zijn dit soort kado’s, in dit geval ontvangen om te reviewen, geen presentjes die je zomaar geeft. Toch?! Je wilt  je kids toch ook iets van waarde meegeven. Deze Kurio smarttablet vond ik dan ook wel een heel bijzonder item die ik niet wilde geven omdat ze haar bordje bijvoorbeeld heeft leeg gegeten.  Wij hebben de Kurio uiteindelijk kado gegeven toen zij haar zwemdiploma heeft gehaald ( in 3 maanden overigens, kostte ons bloed, zweet en tranen, maar she dit it!). En somebody has got to do the job, dus ik zocht ook een excuus om deze Kurio te geven.  Enfin: het kind was zo blij als een kind kan zijn uiteraard. Want ja….. moppie had gewoon een eigen laptop. Het eerste wat ze trouwens zei was: dan kan ik ook net zoals jij werken mam :). Oké: mijn goede voornemen voor 2017 is dus minder achter de laptop zitten (en meer van het zonnetje in Dubai genieten).

De Kurio: wat is dat nou precies?:

De Kurio Smart is een laptop en tablet in één.  De Kurio werkt makkelijk: het toestenbord (qwerty) is klein, maar prima. Net als de laptop met een 8,9 inch scherm. Het geheugen, 32GB, is niet heel groot, maar ook weer prima. Het besturingsstysteem is Windows 10. Na het inloggen met je microsoftaccount kun je starten en vind je in het startmenu een lijst met de meest gebruikte apps. Er zit ook een soort tutorial in (Aan de slag). Dat is wel een aanrader, want de Kurio kan veel, héél veel, en door eventjes de tutorial te bekijken haal je echt meer uit je Kurio. Met het gratis meegeleverde Microsoft office-pakket  is de Kurio Smart echt compleet te noemen met onder meer Word, Excel en PowerPoint. Gebruikers van de Kurio Smart kunnen bovendien 3 maanden gratis gebruikmaken van een proefpakket van Ambrasoft, het meest gebruikte online taal- en rekenprogramma in het basisonderwijs. Een slimme zet overigens. De Kurio Smart biedt meer dan 40 voorgeïnstalleerde apps, waaronder populaire games, educatieve apps en video’s. Daarbij is deze voorzien van de Kurio Motion 2 functionaliteit. Hiermee kunnen kinderen samen met vriendjes of vriendinnetjes 8 sportieve games spelen voor de camera van de Kurio Smart, dat heeft wel wat weg van een Nintendo Wii. De camera van de Kurio is oké, maar niet spectaculair. Maar ach.. maak jij foto’s met je laptop? Ik niet in ieder geval, dus voor mij niet echt een punt maar ik moet het toch even melden.

Klaar met leren en uitgespeeld met de apps?: via de Kurio App kun je nog honderden spelletjes (educatief)  vinden, dus voorlopig ben je nog niet uitgespeeld  met je Kurio! De apps zijn overigens niet gratis, met je creditcard kun je de spelletjes op je Kurio zetten.

Veilig internetten staat voorop bij Kurio. Alleen daarom al zou ik je deze laptop aanraden. Ze hebben echt geen toegang tot apps of websites die niet voor kinderogen bestemd zijn. Alleen papa en mama kunnen via een wachtwoord in het beveiligde deel aanpassen in het kopje Ouderlijk toezicht: daar kan ook de tijdlimieten aangepast worden. Ook kun je checken wat je kids “uitgespookt” hebben en of ze wel echt hun huiswerk hebben gedaan en niet stiekem alleen maar hebben gegamed!

untitled-design-3

 

Wat vonden wij er van?

Zoals gezegd: Eva vind het fantastisch om een eigen laptop/tablet te hebben. Logisch. Mama moest even wennen want ik ben gewend op een Mac te werken en Windows werkt toch even anders. Even puzzelen dus.  Het meest leuke is natuurlijk dat je bijvoorbeeld je huiswerk kunt maken en als je daarmee klaar bent koppel je de tablet, die als een soort magneet vastzit, heel makkelijk, los en kun je de tablet gebruiken om filmpjes te kijken of een spelletje te doen. De spelletjes zijn natuurlijk altijd leuk om te spelen, maar ben je dat zat: schakel dan gewoon de tijdslimiet in. Geen gemaar meer… gewoon klaar dan. Want we weten het: overal waar te voor staat is niet goed. Fysiek ouderlijk toezicht is inderdaad niet nodig, maar wel leuk. Wij zitten gewoon naast elkaar aan de tafel. Zij haar spelletjes en ik mijn werk. Zo kan ik haar toch een beetje helpen, want Eva is pas 5 en dus eigenlijk nog erg jong voor een laptop en huiswerk heeft zij nog niet. Zij is dus vooral druk met de tablet. Kris (7) kan al lezen en zal de laptop gaan gebruiken (ook al is deze roze) voor zijn huiswerk. Overigens moet je wel een beetje opletten als je kindje met de laptop gaat lopen, want de tablet laat op zich redelijk makkelijk los, zonde als hij stuk zou vallen.

Mijn kids zijn eigenlijk nog iets te jong om echt goed gebruik te maken van alles wat de Kurio te bieden heeft. Deze tablet is echt een aanvulling voor kinderen vanaf een jaar of 7 tot pubers van een jaar of 13/14. Daarna zullen ze ongetwijfeld niet meer met een roze of blauwe laptop willen werken. Wij kunnen er in ieder geval voorlopig prima mee vooruit! Ben jij op zoek naar een eerste laptop voor je zoon of dochter? Denk dat zeker na over deze Kurio.

De prijs:

Tja… die is voor een kidstablet best aan de prijs: € 199,– Maar…. als je ziet wat je ervoor krijgt, dan snap je ook dat je er een echte laptop voor krijgt die je als extraatje ook gewoon als tablet kunt gebruiken. Als je het dan weer vergelijkt met een “normale” laptop of tablet dan is dit eigenlijk weer niet zo heel duur en eigenlijk heel fijn geprijsd. De Kurio Smart is echt een serieuze laptop die van serieus huiswerk maken een feestje maakt. Dat snappen ze dan weer wel heel erg goed bij Kurio.

De Kurio Smart shop je o.a. bij Bol.com. Verkrijgbaar in roze en blauw.

kurio smart

De specificaties: 

 • Display: 8.9 inch IPS capacitive touch screen
 • Resolutie: 1280 x 800 pixels
 • Processor: Intel quad-core Bay Trail – T Z3735G
 • Video: Intel HD Graphic Gen 7
 • Besturingssysteem: Windows 8.1 incl. gratis upgrade naar Windows 10
 • Opslag: 32GB
 • RAM: 1GB
 • Camera: Voorkant: 0.3Mpx/Achterkant: 2Mpx
 • Connectiviteit: Wi-Fi, b/g/n – Bluetooth v4.0
 • Talen: Ondersteund meerdere talen
 • Verbindingen: Micro USB – Micro HDMI
 • Micro SDHC Kaartslot: Voeg tot 32GB aan opslag toe
 • Batterij: Lithium Polymeer 4900mAh
 • Toetsenbord: Pogo pin Verbinding

Kenmerken

 •  Laptop en tablet in één
 • Microsoft Windows 10
 • Microsoft Office Mobile (Word, Excel, PowerPoint) voorgeïnstalleerd
 • Stel meerdere gebruikersprofielen in
 • Veilig: Geen toegang tot informatie, websites of apps die niet geschikt zijn voor kinderen
 • Gebruiksvriendelijk oudergedeelte: Dit gedeelte is met een wachtwoord beveiligd, zodat
  alleen de ouders aanpassingen kunnen doen
 • Tijdbeheer: Bepaal wanneer en hoelang uw kind mag spelen
 • Leerzaam: Er zijn 40+ voorgeïnstalleerde apps zoals populaire games en educatieve apps
 • Kurio Motion 2 functionaliteit: Met een ingebouwde motion techniek waar kinderen samen
  verschillende games spelen door middel van beweging

Voor diegene die het wil weten: de kleding die Eva draagt is van Little Marc Jacobs. En o ja… deze foto’s zijn in Dubai gemaakt, vandaar de zomerkleding 🙂

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply