BOEKEN Hanneke TIPS

Boekentips! Kinderboekenweek ‘2017

2 oktober 2017

“READING IS DREAMING WITH OPEN EYES”

Morgen start de kinderboekenweek, iets waar mijn kinderen (en ik ook) altijd enorm naar uitkijken. Dit jaar staat de week in het thema van griezelen en draagt de naam “Gruwelijk eng!”.

Mijn kinderen lezen gelukkig graag. Ik schrijf ‘gelukkig’ omdat ik het heel belangrijk vind dat ze lezen. Niet alleen omdat het goed is voor het ontwikkelen van een goede woordenschat en algemene kennis, maar vooral ook omdat het ze even helemaal van de grote, soms onbegrijpelijke wereld haalt en rust en ontspanning geeft na een drukke dag, waarin kinderen tegenwoordelijk flink moeten presteren. 

De kinderboekenweek draagt helemaal bij aan het leesplezier en daarom kijken mijn kinderen er naar uit. Lezen kunnen ze natuurlijk het hele jaar maar ze kunnen echt genieten van de extra leuk ingerichte boekenwinkels, de post met boekentips vooraf, de leesmiddagen, enzovoorts. Ze mogen dan ook elk jaar een nieuw boek uitkiezen en ook van opa en oma krijgen ze traditiegetrouw een extraatje om een boek van te kopen.

Maar hoe kies je nou het leukste boek tussen dat enorme aanbod? Ik zet wat van onze tips voor je op een rij. En heb je nu zelf een leuke kinderboekentip, laat deze dan in een reactie op ons Facebookbericht achter! Dat vinden we altijd leuk!

boekentips

Grappig en makkelijk te lezen zijn de boeken van “Het leven van een loser” en “Dagboek van een Muts”.  Deze laatste gaat meer over een meisje in de puberteit maar mijn dochter van zeven kan er al erg om lachen. Mijn zoon is, door de ‘loser’boeken , het lezen leuker gaan vinden. Er zijn inmiddels een heleboel delen uit!

Ook erg leuk om te lezen en daarom een goede tip zijn de boeken uit de serie “De waanzinnige boomhut”. Deel 1 heeft 13 verdiepingen en bij de nieuwste versie zitten ze al op 79 verdiepingen. Aukje is bezig in het vijfde deel. Het verhaal vraagt een rijke fantasie en wordt ondersteund door talloze grappige tekeningen.

boekentips


Nog meer tips van mijn kinderen:

boekentip

HEPPIE KEMPER is een boek wat mijn zoon (9) onlangs las en erg leuk vond. Het gaat over een jongen die eerst rijk was maar door de ‘belastingdienst’ nu alleen nog maar een paar vuilniszakken geld én een schilderij van Rembrandt heeft. Samen met zijn moeder maakt hij een reis met de camper, op zoek naar zijn vader. Onderweg beleven ze natuurlijk van alles!

boekentip

Het boek “De oma van de oma van mijn oma” is in mijn ogen echt dé SUPERTIP. Kinderen leren op een leuke manier over de geschiedenis. Ze worden meegenomen naar hoe het leven vroeger was. Het is niet alleen leerzaam maar ontzettend grappig geschreven en daarom echt heel leuk om (voor) te lezen!

boekentip

Dit is het prentenboek dat hier zeker gaat komen! Ik las “Knikkeruil” al op mijn werk (onderwijs) en ik vind ‘m fantastisch! Het gaat over een uil dat allemaal monsters tegenkomt. Aan het einde wacht je een verrassing, én er zit een leuk cadeautje bij. Prachtig getekend ook. Een echte aanrader om samen met je kindje te lezen!

boekentip

In “Kom uit die kraan!” bestuurt Bart een hijskraan, een cementwagen en een wals. Hij lijkt er een echte puinhoop van te maken, terwijl hij best weet dat hij eigenlijk niet op de bouwplaats mag komen. Waarom doet hij dat dan? Een echt ontzettend leuk verhaal met een “Ooooojaaa” einde waardoor je het boek direct opnieuw gaat doorbladeren. Dit is de favoriet van mijn jongste zoon Sepp (5).

boekentips

De serie van “Dummie de Mummie” is ook echt een aanrader. Op het laatste deel na zijn ze hier allemaal gelezen. En ook mijn man en ik hebben ze uit. Vol humor maar ook leuke weetjes over ( de geschiedenis van) Egypte. Samen met Goos beleeft Dummie de gekste en spannendste avonturen.


Besteden jullie thuis ook aandacht aan de kinderboekenweek? Wij zijn in ieder geval enthousiast en gaan ook dit jaar weer op zoek naar de leukste boeken!

VEEL LEESPLEZIER!

De leuke foto’s met mijn dochter in het klein maakte ik zelf. Je kunt meer van deze foto’s en nog vele anderen zien als je mij volgt op instagram @Hanneke

Wil je meer blogs van mij lezen, klik dan even hier.

boekentips

Facebook Comments Box
Hanneke Farber
Laatste berichten van Hanneke Farber (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply