HAIR

Vier invlechten naast elkaar

15 november 2017

Handbal kamp

Na ballet en street dance te hebben geprobeerd wilde Seina graag op handbal. Het verbaasde ons eigenlijk een beetje want Seina is echt een meisje-meisje. Handbal kan er soms best hard aan toegaan. Ze was eerder een meisje dat bang was voor de bal. Maar nu.. bijna twee jaar later vind ze (en wij ook) het nog steeds hartstikke leuk, en bang voor de bal?! Nee, dat is ze zeker niet. Maar bij een team sport hoort ook een kamp.. ja kamp! En wel drie dagen en twee nachten. Seina krijgt dit te horen op de training. Na afloop staat ze te springen voor me neus, “mag ik mee mam?! mag het?!” Ik voel gelijk lichtelijk paniek, en er schieten allerlei vragen door mijn hoofd:

 • Waar is dat kamp
 • Waar slaapt ze
 • Wie gaan er mee, misschien mag ik wel mee? (Nee natuurlijk mag ik dat niet)
 • Wie poetst haar tanden
 • Wie kamt haar haren, ohh nee luizen?!
 • Wie zorgt dat ze netjes is aangekleed
 • Niemand geeft haar een nacht kusje of stelt haar gerust als dat nodig is
 • Helemaal alleen op een luchtbed in haar slaapzak. Ja, alleen.. zo voelt het voor mij nu even.

Wat moet ik nu tegen haar zeggen? Volmondig NEE.. want dat wil ik het liefst, dat ze niet gaat. Maar als je dochter zo enthousiast voor je neus staat te springen, is dat ook best zielig als ik gelijk nee roep. Ik zeg heel serieus dat we het vanavond even met papa moeten bespreken. Nu kan ik er zelf ook even goed over na denken. Ze is al zeven, en is best zelfstandig… Nee… zeven is nog heel klein. Phoe.. die gedachtes in mijn hoofd. Die zelfde avond bespreek ik het samen met Daan. De rust keert langzaam terug in mijn hoofd. Want hoe leuk is dit eigenlijk voor Seina! Kamp. Gezellig met al die meisjes van de handbal, ‘S avonds keten in bed en stiekem chipjes eten, allemaal leuke spelletjes doen. De volgende dag zeg ik haar dat ze mee mag. Ondanks dat ik het nog steeds heel spannend vind. Dol blij is ze. Het volgende probleem was haar haar. Ik wil iets maken wat ze drie dagen kan laten zitten. Ik besluit om haar haar helemaal in te vlechten. Ik maak vier rechte invlechten naast elkaar, van boven naar beneden, hier kan ze makkelijk mee sporten, slapen en douchen.

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆☆☆

Wat heb je nodig:

 • Borstel
 • Puntkam
 • Klemmen
 • Vier kleine elastiekjes
 • Evt haarlak

ik ben begonnen met het haar in tweeën te delen. Één deel zet ik vast met een klem. Vervolgens deel ik de andere kant weer in tweeën. Ook hier zet ik één deel even vast met een klem. Daarna begin ik met vlechten in het overgebleven losse deel van het haar. Ik begin helemaal bovenaan en vlecht het in tot in de nek en daarna door tot in de punten. Zo vlecht ik elk deel van het haar. Ben je vergeten hoe de invlecht gaat? Dat lees je hier terug. Voor de zekerheid gebruik ik nog de preventieve luizen spray en wat haarlak. Het kapsel is drie dagen blijven zitten, en Seina heeft het super naar haar zin gehad.

~X~ Denise

 

DSC_1042

DSC_1047

DSC_1045

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply