Angelique BABY

45 EN ZWANGER VAN DE 6E: De laatste loodjes

22 december 2017

Week zonder einde

Deze dagen lijken wel heel lang te duren. De laatste week van de zwangerschap. Vorige week wilde ik nog perse mijn zwemkaart vol hebben met de jongens. Gisteren wilde ik nog mijn voetmassage en pedicure meegemaakt hebben en aanstaande vrijdag wil ik nog een nieuwe kantoorruimte bekijken voor mijn bedrijf. De baby blijft gewoon lekker zitten. Ik ga steeds weer een afspraak aan in de hoop dat ik die net niet ga halen.

Opa en oma, mijn jongste broer met zijn gezin, een vriendin en een gezellige buurvrouw komen nog even langs, de andere vriendin belt me nog even om succes te wensen. En wat een groot feest: vrijdag 1 december komen onze beide dochters naar Nederland. De een uit Australië die een maand blijft (en al bijna een jaar aan het wereldreizen is) en de ander uit Spanje, zij blijft maar een lang weekend dus het zou fijn zijn als ik dan ga bevallen. Maar ja, je weet het niet he. Het idee dat ik eerder zou bevallen heb ik vandaag maar laten varen. Het is nog 8 dagen voor de uitgerekende datum, de jongste was 6 dagen eerder geboren maar de anderen waren keurig rond de uitgerekende datum.

En wat doe je dan? Hele dag op de bank zitten wachten tot je een echte pijnlijke kramp voelt of ga je door met het dagelijks leven? Ik heb een paar keer voorweeën gehad maar dat is goed weg te puffen, vals alarm. Aangezien ons grote, drukke en sportieve gezin komt er weinig van rust terecht. Er is altijd wel iets op te ruimen of schoon te maken. Ik ben ook liever bezig zodat ik afleiding heb. En weet je wat, er is altijd wel een klusje te verzinnen 😉

Wat zou het toch een feest zijn als ik al 5 cm ontsluiting zou hebben als de verloskundige zou komen, dan zou de helft erop zitten. Ik heb nog steeds last van paniekaanvalletjes als ik aan de echte weeën denk; heel kinderachtig ik weet het. Ik heb het ook nog nooit gehad dat vervelende idee en het zit me alleen maar in de weg. Maar ik merk ook dat mijn lichaam steeds meer gaat verlangen naar rust, of ik nou een uurtje een feestje bezoek (waar ik alleen maar hoef te zitten) of langs de lijn sta om onze zoon aan te moedigen dan ben ik uitgeput en verlang ik naar mijn bed. Liggen! En dat terwijl ik maar vijf kilo ben aangekomen de hele zwangerschap. De nachten zijn de laatste twee weken ook niet door te komen, als ik vijf uur per nacht pak mag ik blij zijn. Dat betekent dat als ik vroeg naar bed ga ik om drie uur ‘s nachts klaar wakker ben. Als ik besluit later te gaan dan is het maximaal vijf uur, kwart over vijf. Wel denk ik steeds; fijn weer een nacht voorbij. Mijn wens is namelijk om overdags te bevallen, dat vind ik gewoon een prettiger idee. Als ik dan ‘s morgens weer boven de wc hang na het ontbijt dan zakt de moed me wel een beetje in de schoenen. Mijn gezicht weer onder de gesprongen aderen en mijn hoofd ontploft. Mijn man die brengt heel lief dan de kinderen naar school nadat hij heeft geprobeerd me op te beuren, mijn schoonzus haalt en brengt ze tussen de middag en meestal worden ze dan weer door papa opgehaald deze week, dus dat is geweldig.

Toen ik vandaag bij de pedicure kwam had ze al een beschermmatrasje op de stoel gelegd want stel dat mijn vliezen breken. We moesten er allebei hartelijk om lachen. Het is zo heerlijk om je nog even te laten verwennen in de laatste week van je zwangerschap. Zelf kan ik niet meer mijn teennagels netjes lakken omdat mijn enorme buik in de weg zit en een voetenmasker en voetmassage is gewoon een extra verwenmoment. Eerlijk gezegd een “Must To Do” voor elke hoogzwangere vrouw. Kopje thee erbij en nog even lekker kletsen over de laatste loodjes en hoe snel het toch allemaal gegaan is uiteindelijk. Behalve dan deze week, ik blijf voor mijn gevoel maar “nog 1 week voor de bevalling” roepen tegen iedereen. Ik lag daar heerlijk weg te soezen en ik heb een pedicure die gewoon begrijpt wat een zwangere vrouw nodig heeft. Mo van Provoet, je bent een Topper! Een medische pedicure met een gouden griffel en dat gewoon hier in ons dorp 😊 Ik ben er helemaal klaar voor en er helemaal klaar mee! Laat de bevalling maar komen!

Liefs, Miranda

 

Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply