Angelique BOEKEN

De leukste kinderboeken – voorjaar 2019

19 mei 2019

De afgelopen weken kwamen er ook wat nieuwe toffe kinderboeken binnen. Mijn kinderen lopen nog steeds wat achter met lezen dus is het nog steeds heel belangrijk dat ze veel lezen en er zijn genoeg leuke kinderboeken tegenwoordig. We zetten even op een rijtje welke boeken er pas uitgekomen zijn.

Fortnite

unnamedSamen met honderd andere spelers wordt de twaalfjarige Grey in een gehackte virtual reality-versie van Fortnite Battle Royale gezogen. Om weer veilig thuis te komen, moet hij in de top vijf van spelers komen voor het einde van het seizoen – als dat niet lukt, zit hij nog twee maanden vast in Fortnite.

De serie Fornite – Gevangen in Battle Royale bestaat uit drie boeken: Het spel begint, Het gevecht gaat door en Het eindspel. Het spel begint is een bundel met twee spannende verhalen die zich afspelen in de wereld van Fortnite Battle Royale: ‘Botsing bij Fatal Fields’ en ‘Strijd om Loot Lake’. Het gevecht gaat door bevat de verhalen ‘Verraad in Salty Springs’ en ‘Gevaar bij Lucky Landing’. Dit derde boek in de serie, Het eindspel, bevat de verhalen ‘Gevecht om Dusty Divot’ en ‘Aanval op Tilted Towers’.

Je shopt dit boek hier

 

 

Hockeykriebels van Vivian den Hollander 

unnamed-3Deze bundel bevat de drie hockeyverhalen: Een topteam!, Hockeygeheimen en Hockeyhelden.

Suzan zit op hockey, net als haar broer Joost. Samen beleven ze van alles op en naast het hockeyveld! Zo komt de fanatieke Britt het team van Suzan versterken. Omdat de ouders van Britt net gescheiden zijn, proberen Suzan en haar teamgenoten Britt op te vrolijken. Als Suzan niet veel later wordt uitgekozen als Mini van de Week is ze dolgelukkig. Alleen gebeurt er iets waardoor de middag in het water dreigt te vallen. En wanneer het team van Joost een wel heel leuke nieuwe trainer krijgt, besluiten Suzan en haar vriendinnen hem te koppelen aan de moeder van Britt. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk…
Deze bundel is uitermate geschikt voor meiden van 7 jaar en ouder die lekker willen lezen over hun hobby én is zodoende zonder AVI-vermelding. Precies voor die groep die al (een beetje) klaar is met de AVIboekjes over hockey, maar nog niet toe is aan de 10+-leesboeken over hun favoriete sport.

Je shopt dit boek hier.

Joris en het reuzenraadsel van Thijmen Gijsbertsen

unnamed-4Thijmen Gijsbertsen schreef een nieuw verhaal met Bofkont Joris in de hoofdrol. Joris en het reuzenraadsel is een spannend avontuur met een belangrijke boodschap: iedereen mag er zijn zoals-ie is.

Joris en Glip gaan met de maar-niet-heus-reus op bezoek bij zijn zus Reusalie. Reusalie is echter niet thuis als ze aanmeren bij haar vuurtoren. In plaats daarvan komt Pico Bello tevoorschijn: een van de bewoners van het eiland Schone Schijn, waar een perfect verzorgd uiterlijk ontzettend belangrijk is. De koning van dat eiland staat op het punt te trouwen met Reusalie, maar zij is spoorloos verdwenen. Dat is het begin van een spannend avontuur waarin Joris en Glip samen met geluksvogel Jack Pot in Siberië op zoek gaan naar de zus van de maar-niet-heus-reus.

Je shopt dit boek hier.

 

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

unnamed-5Veruit favoriet bij ons en waarschijnlijk bij vele kinderen van jullie ook!

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun boomhut die nu 104 fantastische verdiepingen telt. Ze hebben er dertien nieuwe verdiepingen bijgebouwd, zoals een trap zonder einde, een boerbank en zelfs een machtig fort.

 

Andy en Terry zoeken een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Misschien hebben ze wel iets aan de tandenfee, aan de twee-miljoen-euro-winkel, of wie weet zelfs aan de raadsels uit de denkkamer van diepegedachten?

Andy Griffiths & Terry Denton

Je shopt dit boek hier.

 

Meiden schieten raak van Vivian den Hollander

unnamed-10Kim zit op voetbal. Samen met zeven andere meisjes. Omdat het feest is bij de club, gaan ze kamperen op het veld. De jongens zijn er ook! Ze nemen pingels. En ze eten pannenkoeken. Natuurlijk is er ook een kampvuur. En ’s nachts gaan de meisjes zelfs stiekem voetballen. Ook al mag het eigenlijk niet…

Dit derde boek uit de Voetbalsterren-serie heeft gedoseerde en herkenbare spanning voor beginnende lezers. Niets is leuker dan lezen over je favoriete sport! Net als voorgaande delen bevat ook Meiden schieten raak dynamische illustraties van Saskia Halfmouw.

Je shop dit boek o.a. hier. 

 

 

Veel leesplezier!

Liefs, Angelique

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply