Angelique KIDS FASHION

Voetbalkleding: het blijft een dingetje…

5 juni 2019

We hebben al vaker over dit onderwerp geschreven en ik denk ook dat het herkenbaar is voor veel moeder van voetbaljongens. En daar zijn er veel van:

Mag jouw kind in voetbalkleding naar school?

Ik heb er er al menigmaal woorden om gehad hier thuis. Want: alle jongens mogen in hun voetbalkleding naar school en ik mag het nooit. I know I know…. Maar ik hou er niet van. Ik vind voetbalkleding gewoon thuishoren op het voetbalveld en niet in de klas. Maar…. is dat eigenlijk wel zo? Tegenwoordig zie je in de kindermode veel sportkleding terugkomen. Adidas is bijvoorbeeld al niet meer weg te denken in het modebeeld. Ook qua schoenen: er zijn maar weinig kinderen die geen Adidas gympen aan hebben naar school. Adidas is hier sowieso goed te vinden in huis, want mijn man heeft jarenlang bij Adidas gewerkt. Hier dus ook echt alleen Adidas voetbalschoenen tijdens het voetballen. Nike voetbalschoenen komen er hier echt niet in :). Dat van die voetbalschoenen is echt wel een dingetje hier in huis hoor. Adidas schijnt echt de beste te hebben – zegt mijn man dan hè, en die is een tikke bevooroordeeld. Ik, als vrouw, ga altijd voor een leuke kleur of mooi design als het om schoenen gaat. Ja, ook bij voetbalschoenen. Afijn… in dit geval kan ik lullen als brugman. De mannen hier in huis bepalen al de voetbalkledin dus ook de voetbalschoenen. Inmiddels heb ik me er maar bij neergelegd en  hou het dan maar bij de gewone kleding.

Maar terug naar school. Het is inderdaad zo dat ik zie dat veel kinderen in trainingspak naar school gaan. Ik vind een leuke jeans gewoon beter in het schoolbeeld passen. Of ik moet zeggen: vond. Want sommige trainingspakken zijn tegenwoordig best leuk te noemen en bijna alle merken hebben de laatste seizoenen ook een soort trainingsachtige broeken in hun collectie. Daarbij zijn er vaak matching hoodies of jasjes te vinden. Het verschil qua mode en sportkleding wordt dan ook steeds kleiner.

Ik begin dan ook een beetje terug te komen om mijn stellige besluit van geen voetbalkleding naar school. Mijn jongste zoon is gek op voetbal, en draagt zodra hij thuis komt zijn voetbaltenue. In de vakantie is het echt het enige wat hij aan heeft. Bijkomend voordeel is overigens wel dat het makkelijk te wassen is en binnen no time weer droog is, dus veel hoeft er nooit in onze vakantiekoffer. Anyway… ik ben dus een beetje om. Heel, heel af en toe mag hij dan een een shirtje aan. Maar dan wel op een spijkerbroek. Een heel trainingspak gaat mij echt nog net even te ver*.

Gaan jullie kids in voetbalkleding naar school?

img_5765

In dit soort pakjes krijg ik hem gelukkig nog wel. Maar dat was ook te verwachten. Het voetbalt lekker :). Setje is van Flo trouwens.

* nog geen dag na het schrijven van dit artikel is mijn kind in een compleet trainingspak op schoolreis gegaan…….. – ik zeg verder niks meer -. #ruggegraatvaneenzalm

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply