Angelique PERSONAL

Traktatiestress: wat trakteer ik??

17 juni 2019
shutterstock_1366181504

Kennen jullie ze? Die moeders die om half negen  – o nee… ik kom altijd pas om half 9 als net de bel is gegaan, zij staan er waarschijnlijk net voor de bel gaat –  keurig aangekleed, haartjes netjes, kindjes netjes en schoon – thank god voor de natte-billendoekjes in de auto, want de mijne hebben altijd chocoladepasta tot hun oren -. Ken je ze?

Die zijn er. En best nog aardig wat ook.

Ik vraag me altijd of hoe ze het doen. Eigenlijk weet ik het wel. Gewoon de wekker een half uurtje eerder zetten. Allerlei excuses kan ik verzinnen, maar eerlijk gezegd lig ik gewoon lekker in mijn bed en kom ik net altijd te laat – ik zeg liever net op het nippertje –  uit mijn warme nestje. Ik lig er zo graag in. Dat komt echt omdat die laatste twee mijn nachtrust zodanig verstoord hebben dat ik er nu nog last van heb. Gelukkig slapen ze nu als roosjes. Nu nog uitslapen en mama is helemaal gelukkig!

Maar ik dwaal af…..

Er is iets anders: Ik heb traktatiestress. Mijn kleinste moppie is jarig en mag trakteren. Bij de oudste voldeed een zak chips. En tuurlijk had je toen ook van die moeders die er een heel feestje van hadden gemaakt. Maar bijna iedereen trakteerde chips of een ijsje. Tegenwoordig zijn het ware kunstwerken. Die moeders zijn daar volgens mij uren mee bezig, speuren het hele internet af of stiekem verdenk ik ze ervan dat ze “het” gewoon laten maken of iemand inhuren ofzo.

Maar nu moet ik, ja IK, want dat is het: het kind is gewoon blij met een zakje chips of een ijsje, maar omdat alle moeders zo hun best doen kan IK natuurlijk niet achterblijven.

En let wel: het poppie is pas 3! Dat gaat nog wat worden. Maar ik denk dat ik de oplossing heb: Ik ga een facebookgroepje oprichten ter inspiratie voor traktaties. Of misschien is er wel een facebookgroepjesvriendin die er erg goed in is die het voor mij wil doen. Ik heb er best wat voor over. Gat in de markt denk ik!

Helaas heb ik vanavond in plaats van traktaties deze blog gemaakt. Dit jaar moeten ze het nog even doen met een zakje chips….

Dit is een oud blog van 2013 – Ter info: ik heb er nog steeds stress van! Traktaties zijn niet aan mij besteed.

 

Pic by Shutterstock

 


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply