Angelique PERSONAL

Logomania: iets voor jou?

21 december 2020

Eerlijk? Zodra er ergens het merk gigantisch op gedrukt staat hoef ik het al niet meer. Dat is gewoon niet mijn ding. Al moet ik dan ook wel weer eerlijk bekennen dat ik voor Chanel, Gucci, Louis Vuitton en soortgelijke merken heus wel een uitzondering maak. Stel je nou toch eens voor dat er onder de kerstboom ineens een prachtige sjaal ligt, met een gigantisch LV logo. Of een Chanel tas met dat prachtige logo, die twee C’s. Tja… dan weer wel. Dan ben ik echt wel blij hoor, en die draag ik dan ook echt wel! Niet helemaal oké, I know.  Maar goed: dat kan ik makkelijk zeggen: er ligt toch niet zo’n doos onder de boom. Als hint laat ik deze blog natuurlijk wel even open staan op de p.c. 🙂

Ook bedrijven zijn steeds meer logo-minded. Dat heeft dan natuurlijk niet echt iets te maken met fashion maar meer met de branding of herkenbaarheid van je bedrijfsnaam. Door naamsbekendheid te creëren hoop je toch dat je consumenten je weten te vinden en hun spullen bij jou gaan bestellen. Of gebruik willen maken van je expertise. Een jas bedrukken met je bedrijfslogo is toch anders dan een jas waar mijn kinderen continu over zeuren. Die hebben het dan toch over een andere log0 🙂  Die bedrijfsjas zullen ze niet aantrekken maar als je bij zo’n bedrijf werkt is werkkleding toch wel lekker. En enorm herkenbaar op de werkvloer. Die artikelen met bedrijfslogo’s lopen als een jekko. We hebben allemaal wel pennen met logo in onze keukenlades liggen die we toch echt wel gebruiken. Of paraplu’s? Tegenwoordig printen ze werkelijk op alles een logo. Deze periode is natuurlijk superleuk om een kerstpakket te ontwikkelen met daarin mooie artikelen waar je bedrijfslogo op staat. De flessen wijn met etiketten waar je zelf een persoonlijke boodschap op laat zetten samen met je logo zien we heel veel dit seizoen.Ook zie je veel logo’s op sportkleding die vet gesponsord is natuurlijk. Win-win; want vaak blijft zo’n naam of logo toch hangen. En dat is natuurlijk de bedoeling.

Ik moet trouwens eerlijk bekennen dat ik op mijn Fiatje 500 ook het logo heb laten plakken van dit online platform: Shopaholiek. Nog steeds vind ik het superleuk om te zien en mijn Fiat wordt ook regelmatig herkend. Als we naar de kids fashion kledingbeurzen gaan weet iedereen gelijk dat wij er ook zijn. Ook ik heb wel eens spullen opgestuurd gekregen waar het logo van Shopaholiek op staat: pennen, visitekaartjes en stickers. Ik ben dan stiekem toch een beetje trots als ik mijn logo zo ergens zie pronken. Dat heeft natuurlijk iedereen als het van jezelf is of als je ergens werkt. Toen wij net begonnen met bloggen werkten wij al snel met heel veel merken samen en sommige merken zetten echt overal hun kledingnaam op. De één houdt ervan en de ander niet. Andere merken herken je weer aan de kleurstellingen en weer anderen herken je alleen als je in het labeltje kijkt. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je de kleding die je draagt gewoon bij jou vindt passen of je misschien juist wilt onderscheiden van de anderen. Mijn zoontje is inmiddels 11 en die zit juist weer in een fase dat hij bepaalde merken heel graag wil dragen. Uiteraard mag hij best meedenken over zijn kleding, maar hij heeft een dure smaak. Wat dat betreft vond ik het in Dubai beter geregeld, daar zag iedereen er hetzelfde uit: iedereen had dezelfde schooluniform. Ideaal. Hoefde je s’ochtends nooit na te denken wat ze aan moeten. Gewoon altijd hetzelfde 🙂

Maar.. om even terug te komen op de merken die op de kleding staat: dat is niet echt mijn ding. Hierboven maakte ik natuurlijk een beetje een geintje, maar eigenlijk vind ik het bij alles vaak veel te schreeuwerig. Voor de kledingmerken is het natuurlijk fantastisch als ze – bijvoorbeeld bij bekende influencers-  hun truien of wat voor kleding dan ook met groot hun logo voorbij zien komen op Instagram. Daar wordt overigens vaak ook flink voor betaald door de merken. Maar het werkt: we laten ons toch echt heel erg “influencen” en willen er ook zo uit zien. Vaak zien de “high end” merken hun omzet enorm stijgen als de bekende Nederlanders of influencers een post geplaatst hebben. Mooie reclame waar overigens niks mis mee is!

Wat ik het allermooiste logo vind? Het Shopaholiek logo natuurlijk 🙂

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply