MAMA-INSPIRATIE Marieke

Traktatie inspiratie!

24 juni 2019
IMG_7099

Traktatiestress??? Ik niet, ik vind het geweldig leuk!

Toen ik onlangs het blog van Angelique las over de traktatie stress die velen ervaren rondom de verjaardag van hun kids, herkende ik mezelf in het profiel van de moeder die er dus extra vroeg voor opstaat en er weken vooraf al mee bezig is. Plannen, thema’s maken, plaatjes zoeken etc. Gewoon omdat ik er zo ontzettend van kan genieten, heerlijk freubelen! Het kost me vaak enorm veel tijd, die ik doorgaans al tekort kom, maar dat mag de pret niet drukken. Er komt namelijk een tijd, bedenk ik me dan, dat de kids zeggen; “mam doe maar gewoon een zakje chips”. En aangezien de tijd vliegt, zal dat moment eerder daar zijn dan gehoopt. Dus tot die tijd ben ik zo’n moeder die een hele happening maakt van trakteren! Vandaag deel ik wat van mijn traktaties met jullie welke wellicht kunnen inspireren. Ik ben zelf ook altijd op zoek naar inspiratie dus super leuk wanneer jullie ideeën hebben en deze aan ons willen laten zien in de reacties.

Meestal start mijn zoektocht bij een thema. Hiervoor neem ik dan altijd een onderwerp wat op dat moment leeft bij de kids. Dat kan van alles zijn; van tv programma tot computerspel. Vorig jaar bijvoorbeeld maakte ik de traktatie van Sil rondom het schoolthema “piraten”. Ook Pinterest is een grote inspiratiebron voor mij. Hierop worden heel veel leuke tips gedeeld, compleet met beschrijving hoe je het kunt maken.

Aangezien er op onze school een voorkeur is voor een gezonde traktatie, probeer ik daar meestal wel rekening mee te houden. Echter wanneer ik een super leuke match heb gevonden die toevallig een keer wat minder gezond is, vind ik het ook prima. Maar vandaag deel ik één van de gezonde traktaties: de piratenboot gemaakt van een immense ovale watermeloen. Ik kocht deze bij Lidl waar ze toevallig toen te koop waren maar over het algemeen kun je hiervoor terecht bij bijvoorbeeld een Turkse groentenwinkel.

Ik halveerde de meloen en holde beide helften uit met een bolletjes lepel. Deze bolletjes zijn straks de traktatie dus die leg ik even apart in een grote schaal. De ene helft dient als schip en van de andere helft van de schil maak ik de windzeilen die ik met grote prikkers en draad op hun plek houd straks. Ik print wat afbeeldingen en zoek wat Playmobil piraten uit de speelhoek van Sil om het geheel leuk aan te kleden. Voor de vulling neem ik naast de uitgeholde watermeloen ook nog wat honingmeloen, galiameloen, aardbeien en blauwe bessen. De kogelgaten en loopplank maakte ik van wortel. Ik kocht wat tapas prikkers, onder het motto van zwaarden waarmee alle kids hun spiesjes zelf vanuit de boot konden vullen. Nou ik kan jullie vertellen, al mijn moeite was zeker niet voor niets want het was een razend succes! Alles op, tot aan het laatste besje!
IMG_7082

IMG_7083

Hiermee boorde ik de kogelgaten en het gat voor de loopplank in de meloen aan beide zijden

IMG_E7092

 

Dit jaar was de traktatie iets minder gezond. Ik mocht zelf niet meer bij het traktatiemoment zijn, dus het moest van een wat handzamer formaat zijn zodat Sil zelf makkelijk rond kon gaan in de klas. Hij koos voor het populaire thema Fortnite. Hierin was Pinterest mijn grote vriend, want ik ken zelf namelijk helemaal niets van het computerspel. Al snel begreep ik dat er vanuit de lucht speciale Drops naar beneden komen vallen, gevuld met Granade’s, V-Bucks, Medkits en Boogie Bombs. Ik knutselde zelf een DROP-doos door er een tekst op de tekenen, maakte er een gele ballon op een stokje aan en ik vulde de doos met transparante zakjes popcorn (granade’s), muntdrop (v-bucks), pepermuntballen (medkits) en M&M’s (Boogie Bombs). Vrij simpel vergeleken met vorig jaar maar wederom een heel groot succes. Het voordeel van deze traktatie is, dat ik die al een paar dagen vooraf heb kunnen maken. Enkel de popcorn heb ik op de dag zelf gevuld omdat ik bang was dat deze anders taai zou worden.

traktatie

traktatie 2

Inmiddels ben ik aan het bedenken wat ik voor het eerste traktatiemoment van ons meisje Lizze zal gaan maken. Ik heb al een paar hele leuke ideeën maar die bewaar ik nog even als verrassing. T.z.t. zal ik die met jullie delen!

Hebben jullie zelf nog leuke tips? We zien ze graag in de reacties!

Liefs Marieke

 


Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply