Angelique PERSONAL

Douchen, badderen: als we maar schoon zijn.

18 september 2019

Ga jij liever onder de douche of ga je liever uitgebreid in bad?

Toen wij gezinsuitbreiding kregen, van twee naar drie kinderen en met een wens voor een vierde, besloten we te gaan verhuizen. Naast wat meer ruimte wilde we vooral een badkamer waarin we konden douchen maar waar de kindjes ook heerlijk in bad kunnen. Net als mama trouwens, want een badkamer zonder bad is voor mij echt geen complete badkamer. Ik ga liever in bad dan dat ik onder de douche sta. Zeker ’s winters met die kou. Maar goed: dat is simpel op te lossen met een mooie designradiator.

De badkamer in het huis wat we kochten was eigenlijk prima. Met een nieuwe wastafel hadden we a snel de ‘look’ die we voor ogen hadden.  Het badkamermeubel was ook naar onze wens dus we konden redelijk snel gebruik maken van de badkamer.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn kinderen zijn het bad niet uit te krijgen. Iedere avond hebben we een vast ritueel voor het slapen gaan en in bad gaan mag zeker niet overgeslagen worden. De badkuip lijkt wel een speelbak zo vol met speeltjes zit het bad. Het grootste nadeel van het badritueel ’s avond vind ik dan wel dat ik meestal de hele badkamer kan dweilen omdat het water echt bijna tot aan het plafond zit. Of mevrouw heeft weer eens iets te veel badschuim in het bad gegooid waardoor het schuim zo hoog staat dat ze er niet in kunnen. Maar goed. Maakt niet uit! Het is maar water. Toch?!

Een tijdje terug heeft Annemarie de nieuwe lijn van Rituals uitgeprobeerd en daar was ik ook wel nieuwsgierig naar geworden.  Op dit moment één van onze meest favoriete badproduct. Zwitsal kan ik ook niet steeds erg waarderen en van tijd tot tijd een bruisbal valt vooral bij de kids goed in de smaak. Zeker als het een lekere knalkleur is of eentje met glitters.

Zelf geniet ik het meest van onze badkamer als alles op bed ligt en ik kan op mijn gemak rustig een boek lezen. Heerlijk. Een moment voor mezelf. Soms doe ik ook gewoon de deur op slot. Ik mis dan alleen nog zo’n kaartje aan de deur met daarop: niet storen 🙂

De mannen in ons huishouden vinden dat gebadder overigens maar niks. Die maken meer gebruik van de douche. Vooral de regendouche vinden ze geweldig.

Of je nou liever in bad gaat of onder de douche stapt: je wordt van allebei schoon.

Afbeelding: Rituals

 

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply