Angelique BABY TIPS

Het perfecte kraamcadeau

24 juli 2019

Is er weer een baby geboren in je vriendenkring?  Een kraamfeest, een genderreveal of een babyshower? Reden genoeg om je eens een beetje te verdiepen in een leuk kraamcadeau. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik veel cadeau’s heb gekregen waarvan ik dacht: “wat moet ik hier mee?” Een rondvraag bij bevriende moeders leert dat er over kraamcadeau’s niet altijd goed is nagedacht. Jammer! Want niks is zo leuk om in je kraambed pakjes uit te pakken 🙂 En dan liever niet een truitje in maat 80, terwijl je baby net het kleinste kindermaatje past. “lekker op de groei”.  Doe maar niet.

Kraamcadeau meisje of jongen?

Is het grote nieuws al bekend? Wordt het een babyboy of babygirl? Dan kun je lekker gericht gaan shoppen. Superleuk om helemaal los te gaan met roze kraamcadeau voor een meisje maar vraag jezelf wel af of de kraamvrouw daar wel van houdt. Niet iedere nieuwbakken moeder is gecharmeerd van knalroze en babyblauw. Probeer je altijd te verplaatsen in diegene die het kraamcadeau ontvangt en koop nooit iets omdat je dat zelf graag zou willen hebben.

Gepersonalisserde kraamcadeau’s

Weet je de naam van de pasgeboren prins of prinses: dan kun je wat uitgebreider te werk gaan en een kraamcadeau kiezen waar ze wat langer plezier van hebben. Denk misschien eens aan een gepersonaliseerd kraamcadeau zoals een badjas, knuffel of lakentjes met de naam erop geborduurd. Of, als je wat meer wilt uitgeven: een compleet gepersonaliseerd kraampakket. Leuk om later te bewaren en superleuk om te geven.

Geboortekaartje

Heb je een leuk geboortekaartje ontvangen? Wist je dat daar een geboortestoeltje van kan laten maken? Dan kom je wel echt met iets aanzetten!

Verzorging

Heb je een babyshower en is het geslacht nog niet bekend. Lekkere verzorgingsartikelen zijn ook altijd goed! En handig. Vergeet ook niet wat lekkers voor de (a.s.) moeder te kopen. Die vind het ook leuk om een beetje verwend te worden.

De don’ts

Kleertjes zijn echt lastig. Moeders kleden hun kids graag in kleding die zij zelf leuk vinden.  Weet je zeker dat jij de smaak van de moeder goed kent?  Dan zou je het kunnen wagen. Maar nogmaals – denk erom – kies niet iets wat je zelf zou willen hebben en let wel op dat de kleding passend is voor het jaargetijden waar het voor bestemd is. Het gaat nogal eens mis.  Een baby die geboren is in juli doe je geen plezier met een zomerjurkje in maat 68-74. Die past dan waarschijnlijk midden in de winter! Knuffels vind ik overigens ook iets persoonlijks. Niemand wil een box of bed vol knuffels. Toch?

Kom je er nog niet uit? Koop dat een fijne cadeaubon! Pak hem leuk in met strikjes en ballonnen! Kun je nooit de fout mee in gaan.

 

Headerpic:shutterstock

 

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply