FOOD WONEN

Zonder strijd aan tafel: gezellig eten met Stokke!

11 november 2019

Zonder strijd aan tafel met Stokke

Welke moeder herkent dit nu niet: strijd aan tafel. Of het nu gaat om klieren met eten, niet willen eten of niet stil kunnen zitten, iedere ouder krijgt hier vroeg of laat een keer mee te maken. En ik vind het doodvermoeiend!! Wer-ke-lijk zonde van mijn energie. Heb ik me uitgesloofd in de keuken en dan begint die ellende weer: “mama.. wat is dit? Ik lust dit niet…’ Dus toen Stokke mij uitnodigde voor een leuke kookworkshop vol inspiratie voor mij en mijn kleintje(s), ging ik daar met alle plezier op in.

De keukentafel is het hart van ieder gezin

En zo reisde ik afgelopen dinsdag – met mijn een na jongste telg (Noël) – af naar het mooie Amsterdam om het Stokke Event bij te wonen. Laat Noël nu ook net degene zijn die het moeilijkst is met eten. Ik kan tegen hem zeggen “neem een hap” maar of hij die hap doorslikt, dat bepaalt hij nog altijd zelf.

Eenmaal op het event voelde Noël zich, met een Nijntje koekje in zijn ene hand en een glas limonade in zijn andere hand, helemaal op zijn gemak. En zelfs de kookcursus viel goed in de smaak!

Stokkefoodclinic_SNH photography-53Stokkefoodclinic_SNH photography-64Stokkefoodclinic_SNH photography-66

Eten met Nijntje

‘eten met nijntje’ is een kookboek voor het hele gezin. Met de gerechten van  Samueal Levie – chefkok, mede-eigenaar van worstenmakerij Brandt & Levie en vader – en illustraties van Dick Bruna. Welk kind is er nu niet dol op Nijntje! Hier gaan onze kinderen dagelijks met de avonturen van Nijntje Pluis op naar hun bed. In dit nieuwe (kook)boek ‘eten met nijntje’ ontdekken wij dat Nijntje dol is op eten! Er staan vijf korte verhalen in het boekje, waarin ze op ontdekkingstocht gaat om te zien waar haar eten vandaan komt.

Stokkefoodclinic_SNH photography-7

 

Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en in de boomgaard. Ook leert Nijntje dat de koe melk geeft, waarvan weer kaas gemaakt kan worden. De verhalen worden afgewisseld met 40 nieuwe recepten voor de allerkleinsten. Voornamelijk vegetarisch, eenvoudig, gezond en vooral erg lekker! Dit lees- en kookboek zit vol inspiratie voor het hele gezin!

 

Met Stokke aan tafel

Na al dat harde werken in de keuken is het dan eindelijk tijd om aan tafel te gaan. Ietwat verlegen, maar zeker niet minder enthousiast, geniet Noël – op een stoere Stokke stoel – van de zelfgemaakte lekkernijen uit het kookboek van Nijntje.

Stokkefoodclinic_SNH photography-3Stokkefoodclinic_SNH photography-13Stokkefoodclinic_SNH photography-115

Nu maar afwachten of onze kleine man thuis ook zo enthousiast is!

Wil jij meer weten over het reilen en zeilen van mijn heerlijke gezin? Dan is dat uiteraard ook mogelijk via Romy’s Choice.nl

Voor nu een fijne dag gewenst!

Liefs Romy

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply