FOOD MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Brood bakken: meer thuis, meer kokkerellen!

28 oktober 2020
Brood bakken

Hoe leuk is het om zelf je brood te bakken?

Het is één van de dingen die er nu eenmaal is ingeslopen en dat is dat we heel veel thuis zijn. Natuurlijk met een zonnige dag kunnen we nog altijd een wandeling door de bossen maken, maar ook daarvan is de vraag hoe lang we dat nog mogen doen. Laten we hopen op betere tijden! De andere kant van het verhaal is dat ik merk dat ik wel veel meer aan de kokkerel ben! Zelfs brood bakken is leuk geworden en hoort tegenwoordig vast bij het compleet maken van een diner in het weekend!

Bakken jullie wel eens zelf een brood? In het boek BAK staan super veel lekkere recepten voor het maken van allerlei soorten broden, maar ook van zoete lekkernijen! Want wie kent de Cantuccini’s niet die je zo lekker in de thee kunt dopen? Of wat denk je van chocolade brownies, nee dacht ik al, niet te versmaden! Of lekkere blondies met citroen en lavendel? Maar voor bij het eten denk ik meer aan ’triple tomatenbrood’, rode wijn walnotenboom of uien-laurierbrood! Gaan jullie al watertanden?

Kunnen jullie ook zo genieten van fantastische zuurdesembroden die je in een restaurant wel eens geserveerd krijgt? Of die je bij een dure bakker soms kunt kopen? Zuurdesembrood maak je vanaf nu zelf, thuis in je eigen keuken. Is dat ingewikkeld? Tijdrovend? Met de enthousiaste en aanstekelijke aanwijzingen van Jayne Jubb, meester in bakken van zuurdesembrood, kan het gewoon niet mislukken.

Maar je zult versteld staan van de variaties die je tegenkomt in dit boek. Er is namelijk nog veel meer! Geniet van heerlijke foolproof-recepten: van een simpel boerinnenbrood tot exotische gistbroden, glutenvrije broden, vrij-van-alles-behalve-smaak-baksels en – voor iedereen haalbare – patisserie en nog veel meer zoals ik hierboven al heb genoemd. Iers sodabrood met cranberry’s, het allerbeste brioche brood, boekweitbrood, kruiden-yoghurtbrood… Een buitengewoon inspirerend bakboek!

Dus, aankomend weekend aan de slag!

 

Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply