Angelique TREND

Dragen jouw kinderen graag sieraden?

20 juni 2020

Toen ik klein was wilde ik niets liever dan gaatjes. Gaatjes in mijn oren was al van kleins af aan een droom en ik was dan ook zooooo blij dat ik ze op mijn 4e verjaardag eindelijk mocht laten zetten. Volgens mijn moeder gaf ik ook echt geen kik!

Altijd ben ik een soort van ekster geweest, ik hou er gewoon van. Armbanden, kettinkjes, oorbellen, ik had het allemaal. Rond mijn tienerperiode is dat weer langzaam minder geworden en nu ik tegen de 50 loop vind ik het weer steeds leuker worden. Op vakantie koop ik dan ook altijd graag armbandjes op plaatselijk marktjes en kleine winkels.

De geschiedenis herhaalde zich hier eigenlijk al vrij snel. Mijn oudste dochter – inmiddels 21 – heeft veel gaatjes. Ben inmiddels de tel kwijt. Complete earcandy met allerlei oorhangers in haar oren. Ik denk dat als ik jonger was geweest ik zeker ook mee had gedaan aan deze trend. Maar dat terzijde. Ze was ook rond de 5 toen ze haar eerste gaatje kreeg.  Zij wilde al heel snel meerdere gaatjes, maar dat heb ik altijd tegen gehouden. Het tweede, derde en volgens mij vierde gaatje volgde heel wat jaren later, want deze gaatjes mocht ze pas latten prikken na haar 16e verjaardag. En zo geschiedde.

Mijn jongste dochter heeft inmiddels ook gaatjes, en verder dan wat knopjes gaat het (nog) niet. Persoonlijk vind ik dat al genoeg voor een meisje van 8. Maar nogmaals, dat is persoonlijk. Allebei mijn dochters wilde graag wat nieuwe sieraden voor hun verjaardag en dus zijn we er even lekker voor gaan zitten. De website van My Jewellery is een snoepjesshop voor mijn meiden. Het virtuele winkelwagentje was al snel gevuld. Ze hebben echt leuke dingen uitgekozen. De jongste heeft gekozen voor kleine studs in de vorm van een panterkop en kleine veertjes. Mijn oudste daarentegen: die heeft lekker uitgepakt met wat meer opvallende earcandy. Echt een trend zijn de Chunky chains en één oorbel in plaats van twee dezelfde. Less is more is zeker niet het keywoord bij deze trend. More is more!

Ook erg leuk: en ook vast een tip voor als je nog een kado voor bijvoorbeeld een tiener zoekt: een telefoonhoesje met daaraan een koord zodat ze hun telefoon als een soort ketting om kunnen hangen.  Op de website van My Jewellery vind je verschillende prints en koortjes. Die heb ik dan ook voor mezelf in het mandje gestopt 🙂

Pic credits: My Jewellery

mj1
mj4

mj3

mj2

mj1

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply