Angelique PERSONAL

De opmars van gebruikte kleding

21 december 2020

Wie kent ze niet? Of sterker nog: wie herkent zichzelf in het volgende verhaal niet? Mijn vriendin en ik in ieder geval wel 🙂

Onze grootste inspiratiebron om een winkel in tweedehands kleding te beginnen waren wij natuurlijk zelf. De ene na de andere miskoop hangt in onze kast. Van die mooie Mac jeans die ik toch iets te klein had gekocht, wel met de hoop om af te vallen natuurlijk (een illusie – I know). Tot een gloednieuwe prachtige blauwe Reset jas  voor de wintersport waar de kaartjes nog aanhangen. Zelfde verhaal, maar hij was zo lekker in de uitverkoop dat ik dacht dat ik hem wel zou gaan dragen tijdens de wintersportvakantie. Juist….. die niet doorgaat, zoals we allemaal hoorde in de laatste persconferentie die premier Rutte vorige week gaf.

Het begon allemaal een jaar geleden. De huur vergeten op te zeggen van een pand, want inmiddels was er een ander pand voorbij gekomen wat groter en vooral een stuk nieuwer was. Afijn… huur vergeten op te zeggen, dus we zaten nog bijna een heel jaar met een pand waar huur voor betaald moest worden en wat leeg stond. Ons is toen gevraagd: kunnen jullie wat met dit leegstaande pandje want het is zo vreselijk zonde om het doelloos leeg te laten staan en er helemaal niks mee te doen? Kost toch een hoop geld iedere maand. Helemaal nergens voor nodig. We zijn dus even met elkaar om de tafel gaan zitten en kwamen al redelijk snel met het lumineuze idee tweedehands – wij noemen het liever kort gedragen – kleding en accessoires uit het hoger segment te gaan verkopen. Het pandje was niet heel groot, dat zouden we snel genoeg vol krijgen met gebruikte kleding, want we hebben vriendinnen zat met kleding die ze niet meer dragen of zelfs nooit gedragen hebben. Een bevriende winkel zou ons wat outlet leveren. Dat alles bij elkaar zou een minimum aan investering gaan kosten en we hadden een jaar om te kijken of het aan zou slaan in ons pittoreske dorpje. Waar overigens genoeg vrouwen de mooiste winkels weten te vinden en maar al te graag de economie helpen :). Want ja..zo is het ook!  Maar, zouden er genoeg vrouwen zijn die tweedehands of outlet willen kopen?

Vol goede moed wilde we openen rond begin april. Helaas… we kennen allemaal het verhaal van de Corona toch? Nou.. die trof ons ook hard want we konden dus niet open. Dat begon al goed. We moesten dus nog even geduld hebben en medio mei konden dan toch onze deuren open. En het liep goed.  We kregen ontzettend veel mensen die hun kleding wilden inbrengen bij ons, zelf zoveel dat we al snel een stop hadden. Het seizoen was kort want half juli gingen we een paar weken dicht om de zomercollectie voor de wintercollectie te ruilen. Wederom hadden we topspullen in onze winkel en liep alles zoals we gehoopt hadden. Maar in november was het weer bal. Na die halve lockdown kwamen er zo weinig mensen dat we wederom besloten twee weken de winkel te sluiten en de volgende persconferentie af te wachten.  Na weer twee weken open te zijn geweest, waarin er echt veel te weinig mensen in de winkel kwamen moeten we nu des weer verplicht onze deuren sluiten. En dit keer in een periode waarin we gehoopt hadden een goede verkoop te hebben zo richting de kerst en oud en nieuw. Helaas, dicht dus tot 19 januari. Dat is lekker dan. Want deze maand moeten wij de beslissing nemen om het pand voorlopig voor een jaar door te gaan huren of niet.

Een eerlijke kans hebben we niet gekregen en het winterseizoen heeft ons door de sluitingen te weinig gebracht. Zo jammer, want we waren goed op weg de goede kant op te gaan. Maar we geven niet op hoor! We laten ons niet kisten. We hebben deze winkel sowieso omdat we echt in het format geloven en we worden er oprecht blij van dat al die prachtige kleding een tweede kans krijgt.

In februari sluiten wij – onze eigen keuze – wederom onze  deuren een week of 2 om de wintercollectie te vervangen voor de zomercollectie. Inmiddels hebben wij hele goede inbrengers, die mooie spullen bij ons brengen en weten steeds meer mensen uit de omgeving ons te vinden. en speciaal voor onze winkel even langsrijden. Kijk: daar worden wij nou heel erg blij van. Laten we hopen dat 2021 een topjaar voor ons gaat worden. En natuurlijk voor alle andere winkels die het moeilijk hebben nu.

Mocht je meer info willen over de werkwijze van onze winkel, met welke merken wij werken, laat dan even even een berichtje achter.

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply