Angelique BOEKEN

Sint boekentips: vanaf M3

18 november 2018

M4 – E4 – Groep 4

Ook boeken zijn erg leuk om kado te geven. Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht is het leuk om je zoon of dochter extra te stimuleren om te lezen. Deze keer hebben we 2 bundels van Vivian den Hollander: eentje voor een jongen en eentje voor een meisje. M4 staat voor midden groep 4 en E4 voor eind groep 4. De illustraties van Saskia Halfmouw maken deze boekenseries tot een waar succes. Goed voor een aantal uur leesplezier!

pipPIP DANS DOOR – Vivian den Hollander.

Deze bundel bevat drie verhalen uit de populaire Swing-serie over Pip, die zo graag danst.

In Pip geeft niet op gaat er ineens een hond met haar tas vandoor. Hoe moet ze nu dansen? In Pip is hipontdekt Pip dat er een gat in haar danspakje zit. Gelukkig weet ze daar wel een oplossing voor. En in Pip danst op het ijs probeert Pip op het ijs te dansen. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk…

‘Met heel veel plezier heb ik de boeken van Pip geschreven. En de sfeervolle en herkenbare illustraties van Saskia Halfmouw maken de boeken nog vrolijker. Dansen en lezen maar!’ Vivian den Hollander

96 pagina’s. ISBN: 978 90 00 36066 6. Je shopt hem o.a. hier.

 

 

de effiesDE EFFIES NAAR DE TOP – Vivian den Hollander.

Deze bundel bevat drie succesvolle AVI-boeken vol sportieve avonturen rond het voetbalveld met herkenbare illustraties van Saskia Halfmouw.
In Een mooie actie verkoopt Bas samen met zijn team lootjes voor het goede doel. In Op naar de top moeten de Effies nog één wedstrijd winnen om kampioen te worden – maar dan gebeurt er iets heel vervelends tijdens de rust. En in Een knal tegen de bal krijgen de Effies nieuwe shirts. Bas doet zijn best om zijn shirt schoon te houden, maar dan gaat het toch mis…

‘De Effies spreken zoveel jonge lezers aan die ook van voetbal houden. Het is een fijne, herkenbare wereld; in het veld en langs de lijn. Heerlijk om te illustreren!’ Saskia Halfmouw

96 pagina’s, ISBN: 978 90 00 36280 6. Je shopt dit boek o.a.  hier.

 

M3 – Groep 3

In groep 3 beginnen de kinderen langzaam maar zeker leuk te lezen. Een doeboek is dan superleuk om te geven. Bijvoorbeeld deze van Vos en Haas. Deze populaire beestjes, bedacht door Sylvia VandenHeede zijn te leuk! Dit doeboek zal dan ook zeker in de smaak vallen en ze stimuleren tot lezen. Want lezen moet leuk zijn. Door een beetje uitdaging en creativiteit zullen ze veel plezier aan dit doeboek beleven.

vos en haasVos en Haas Doeboek 2 – Syliva Vanden Heede

Ga samen met Vos en Haas aan de slag in dit leerzame doeboek. Dit is het tweede doeboek van het populaire duo, gericht op kinderen met al enkele maanden leeservaring. Op een speelse manier leren jonge kinderen nieuwe vaardigheden en worden ze gestimuleerd om te leren lezen en schrijven.

De lees- en schrijfspelletjes worden afgewisseld met creatieve tekenopdrachten.

ISBN 9789401455329 | tekenblok met uitneembare pagina’s | 72 pagina’s

Je shopt het boek o.a.hier.

 

 

 

Voor de gevorderde lezer:

fortniteFortnite 2: Het gevecht gaat door – Devin Hunter

last but not least: vind je het lastig om je kind te laten lezen? Probeer dat deze reeks van Fortnite eens. Grote kans dat jouw zoon ineens wat meer zin heeft om te lezen.

Het tweede spannende boek over Greys avonturen in de wereld van Fortnite!

Fortnite – Het gevecht gaat door is een bundel met twee spannende verhalen die zich afspelen in de wereld van Fortnite Battle Royale: ‘Verraad bij Salty Springs’ en ‘Gevaar bij Lucky Landing’. Het derde boek over de avonturen van Grey in Fortnite Battle Royale verschijnt in maart 2019.

ISBN 978 90 00 36675 0 Paperbag. Je shopt het boek hier

En leuk: je kunt ook een playstation winnen. Midden in het boek staat een code verstopt. Meer hierover kun je hier lezen.

 

Ben je benieuwd naar andere boeken die de afgelopen tijd zijn uitgekomen? Kijk dan even op onze link Boeken. Zoek je voor jezelf nog leuke boeken of wil je weten wat de laatste nieuwe kookboeken zijn? Kijk dan even op ShopaholiekMama.

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply