Angelique PERSONAL

Excuses om je shopgedrag goed te praten.

1 februari 2021

Kopen jullie ook zoveel voor jezelf?

Ik sla mezelf zeker niet over. Het koopgedrag is hier eigenlijk evenredig aan de uitgave aan kinderkleding: ik geef net zoveel uit aan mezelf… en misschien zelfs wel meer. Ik ben zogezegd een echte liefhebber. Een shopaholiek 🙂

Er zijn zat smoesjes te verzinnen om kinderkleding te kopen maar voor mezelf heb ik er nog veel meer:

 1. Ik groei niet meer: alleen nog in de breedte helaas. Als je echt hele dure stukken wilt kopen is dit echt het allerbeste smoesje ever!
 2. En omdat ik iets in de breedte groei heb ik gewoon af en toe iets nieuws nodig wat de zwakke plekken een beetje verdoezeld en mijn pluspunten accentueert. Terecht toch?
 3. Ik doe er jaren mee – superwink, want dat ik natuurlijk niet zo -. Maar… als je voor een designertas gaat kun je deze wel prima gebruiken. Het is zelfs zo dat bijvoorbeeld een Chaneltas eigenlijk een fantastische investering is. Dat is echt serieus he?! Mijn man weet dat inmiddels. Dat heb ik er in gepepperd!
 4. Ik heb een eigen kledingwinkel dus ik moet echt wel het nieuwste van het nieuwste aan. Zou toch echt raar zijn als ik iets van vorig seizoen aan zou hebben. Niet echt goede reclame voor alle klanten. Vragen ze dalijk wat ik aan heb en heb ik het niet in de winkel. Zo fout.
 5. Kleding sale? Ook hier geldt: 50% of 70% is de hemel…. Zeker als het net dat item is wat ik nog zocht – toevallig zoek ik altijd nog veel, of was ik vergeten dat ik dat nog zocht -. Als je het verkoopt via marktplaats of vinted krijgt je er waarschijnlijk nog meer voor terug. Eigenlijk is dit een verdienmodel als je het zo bekijkt.
 6. Het is mijn werk. Ik vind namelijk dat moeders zichzelf  nooit mogen vergeten. Het moet toch niet zo zijn dat de kindjes er beeldig bij lopen en dat wij er als een slons achteraan komen. Echt never nooit niet! De lockdown uitgezonderd hoor! Nu geeft het ff niks. Maar als het dalijk allemaal weer beetje normaal is spreken we af dat je je zelf net leuk kleedt als je kids he? Beloofd?
 7. En zeg eerlijk: een huishoudtrap is toch ook echt superhandig.  Stel dat je zo’n hoge kledingkast hebt dan heb je gewoon zo’n ladder nodig. Of een vouwladder als je je kleding op zolder hebt liggen. Je weet nooit waar het goed voor is. Zeker als er zo’n rode sale sticker op zit. Nooit laten staan!
 8. Voor sommige gelegenheden heb je gewoon iets nodig: leuk themafeestje ofzo, of een dresscode. Tja… het is onfatsoenlijk als je je daar niet aan houdt. Echt! Dat is gewoon aanpassen aan de situatie. Het staat niet voor niks op de uitnodigingskaart.
 9. Nummer 7 kunt je ook gewoon gebruiken voor vakanties en feestdagen etc… Zijn er genoeg te verzinnen.
 10. De sale is lastig voor mij: echt….. ik word daar hebberig van en het is gewoon DE manier om je garderobe op te spicen. Punt. Beste excuus ever! Die mag je dan ook vaker gebruiken.
 11. Als iets net binnen is moet je bij sommige stukken echt direct je slag slaan: het kan zomaar zo zijn dat een populair item in no-time uitverkocht is. Dat zou pas balen zijn. Of erger nog: dat bijvoorbeeld je hippe buurvrouw net die ene broek eerder in huis heeft. Dat.Kan.Echt.Niet. Dagelijks insta bijhouden is echt een must. Daar gebeurd het.
 12. En als ik echt niks meer weet: Dan koop ik het gewoon en zeg ik dat het al jáááááren in de kast hing 🙂 . De grap bij ons thuis trouwens. Gelooft ook niemand meer! Zeker niet na deze blog.

Dit alles dient men te nemen met een flinke korrel zout trouwens. It’s a way of life 🙂

En.. vul me gerust aan als je zelf nog gouden tips hebt he?! We moeten elkaar hierin een beetje steunen. En niet alleen elkaar: de kleine ondernemers kunnen ook wel een steuntje in de rug gebruiken en zijn echt blij als je bij hen besteld en niet bij de grote jongens.  Check vooral de insta pagina’s van je favoriete, lokale kledingwinkels. Zij verkopen nu via hun stories hun nieuwe collecties. Wie weet zit er iets voor je bij. Ze bezorgen graag bij je thuis zodat je op je gemak kunt passen en zullen je vragen met liefde beantwoorden.

X Angelique

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply