Angelique PERSONAL

We maken het thuis warm en gezellig

1 februari 2021

Het vele binnen zitten – met maximaal 1 vriend of vriendin -, thuiswerken, kids die je wel achter het behang kunt plakken of die de hele dag in bed liggen te hangen, en een man die thuis werkt maken het er binnen niet echt warmer en gezellig op.

De thuissituatie staat op standje vriezen

Nu is het zo dat wij een redelijk normaal, gelukkig gezin zijn en dat is dus ons geluk. We kunnen wel wat hebben van elkaar en ik heb ouders die het een feest vinden om één van de kinderen een paar dagen in huis te nemen. Kids gelukkig, want bij opa en oma mag altijd alles en krijgen ze te eten wat ze lekker vinden. Onderstaande heb ik natuurlijk ook een beetje overdreven, maar het gaat af en toe wel een tikkie die kant op. Dat maakt toch wel dat ik me echt wel zorgen maak over een gedeelte van de schoolgaande kinderen die een thuis situatie hebben die al voor de corona wat lastiger was. Die kinderen konden dan overdag lekker naar school. Ik ben bang dat veel kinderen op dit moment geen prettige thuis situatie hebben en niks liever zouden willen dat de scholen na 9 februari weer open gaan.

Recht op verlof als je thuis moet werken en je hebt kleine kinderen?

Ook al zet je de thermostaat op 23 graden en staan de radiatoren te gloeien, van die gezellige “warmte” in huis is hier weinig te vinden. Ondanks dat we pasgeleden een nieuwe Jaga tempo wand radiator – een mooi soort radiator – hebben laten plaatsen is de kilte goed voelbaar hier in huis. Het is niet niks en vast enorm herkenbaar voor heel veel mensen. Het emmertje van iedereen begint redelijk vol te raken en we zijn dan ook allemaal redelijk snel geïrriteerd. Nu werk ik niet voor een baas en werk ik wanneer het mijzelf uitkomt maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Ik snap de burn-outs bij ouders die én kleine kinderen les moeten geven en moeten presteren op hun werk.

Ik hoor net op het journaal dat er dringend verzocht is om ouders die thuis werken én kleine kinderen hebben verlof moeten krijgen van hun werkgever. Helaas is het zo dat de meeste werkgevers niet thuis geven en gewoon van je verwachten dat je aan het eind van je werkdag gewoon je werk hebt gedaan waar je normaal gesproken je werkdag vol aan hebt zonder dat er om de vijf minuten op hulp wordt gevraagd door je koters die natuurlijk ook de hele tijd gemotiveerd moeten worden om stil te zitten achter hun iPad terwijl de juf zich in allerlei bochten wringt om Teams onder de knie te krijgen. Respect trouwens. Want na een half uurtje meeluisteren had mijn geduld al op geweest. De helft van de tijd hoor ik eigenlijk alleen maar “juf, ik heb nog maar 3 procent. Juf: mag ik dit? Juf: mag ik dat? Juf: ik zie je niet? Juf: die en die zit niet in de vergadering. Juf: mijn telefoon is bijna leeg”. En dan moet er nog begonnen worden aan de les stof. Je zou van minder gek worden. En ik heb het over groep 6 en 8. Laat staan hoe het gaat bij de lagere klassen.

Je zou zeggen dat dat nieuwe normaal een beetje begint te wennen. Nou, ik kan je zeggen. Ik hoop het toch niet. Want ik word er nou niet bepaald gezelliger van. En niet alleen door de kinderen. Want echt.. eigenlijk doen ze het best goed. De school heeft het echt wel lekker geregeld en ze hebben inmiddels hun ritme te pakken. Verder is mijn huis nog nooit zo schoon geweest en heb ik inmiddels alle laatjes al uitgemest. Alle overige troep is uit huis en dat geeft inderdaad wel wat rust in het hoofd. Maar eerlijk: ik loop liever in de stad, kopje koffie drinken ergens met vriendinnen. Lunchen, lekker uit eten, wijntjes. O hou op… dat is toch wat ik leuk vind in het leven hoor!

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en ook ik houd me keurig aan de regels maar toch…wat snak ik naar het “oude” normaal. Ik ga uit van de zomer. Hopelijk kunnen we deze zomer onze hobby’s weer uitvoeren, gezellig bij elkaar komen en weer lekker uit eten en op terrasjes zitten. Je zou toch denken dat dat wel mogelijk zou moeten zijn. Fingers crossed.

X Angelique

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply