Angelique PERSONAL

2021 het jaar zonder carnaval

10 februari 2021

Wat een strop voor heel veel mensen! 2021 gaat het jaar in als het Jaar zonder carnaval. Mijn man is er kapot van. Ik niet zo, al had ik wel weer van de partij geweest als het carnavalsfeest los barst. Ik kom van boven de rivier, maar mijn man dus van onder de rivier waar het carnaval vieren met de paplepel is ingegoten.  Al jaar en dag staat de carnavalsweek (jawel – je leest het goed -) als een vrije week gepland, want voor hem is het een week lang feest. Een feest waar hij – en vele mensen met hem – zich het hele jaar op verheugd. Met heuse appgroepen over wat ze dit jaar aan gaan trekken. En echt. Ik snap het best wel, als je ermee opgegroeid bent is dit echt het allerleukste feestje van het jaar. En dat gun ik hem altijd van harte. En uiteraard ga ik van tijd tot tijd heus wel een dag, of soms twee, mee. Want in Breda kunnen ze echt wel een carnavalsfeestje bouwen!

Het allerleukste van carnaval vind ik eigenijk gewoon het verkleden. Ben je bijna 50, en dan mag je je gewoon net als je koters – die het liefst de hele dag als Spiderman rond lopen – verkleden zoals je maar wilt. Lekker schminken, wat sowieso een hobby van me is en een pruik op. Zo ben ik al een keer als non geweest, cowgirls – bohogirl of hippie – clown, een echte Japanse geisha: noem het maar op.  Helaas wordt het dit jaar gewoon joggingpak-girl op de bank :).

Mijn kleding voor carnaval koop ik altijd bij Carnavalskleding.nl. Die hebben zo’n enorme collectie – van verkleedkleding tot accessoires en van ballonnen tot van alles wat je nodig hebt om een themafeestje te organiseren. Daar moeten jij en je kids wel kunnen slagen ieder jaar.  En heb je niks nodig voor carnaval dan zijn er altijd wel weer feestjes in het verschiet met een thema zodat je dat carnavalsgevoel toch een beetje kunt hebben. Zo hebben wij vorig jaar gelukkig wel de verjaardag van wat vriendinnen die 50 zijn geworden kunnen vieren die het thema 70’s hadden. Superleuk thema! En een enorm populair thema.

Tip: gooi nooit je verkleedkleding of “aparte” kleding weg. Zorg dat je op zolder een grote doos hebt staan waar je dit soort kleding in bewaard. Je weet nooit wanneer het weer van pas komt. Zo scoorde ik jaren geleden een supergaaf superzacht suède jasje met fringes voor een prikkie op een rommelmarkt. Die kocht ik echt om in mijn verkleedkist te doen.  Je snapt al dat ik dus regelmatig als cowgirl tevoorschijn kom als er een feestje is met dit thema. Vaak is het ook zo dat als vriendinnen een thema feestje hebben ze in de groepsapp vragen of iemand toevallig iets heeft hangen wat bij een bepaald thema past.  De meest populaire thema’s voor feestjes zijn vaak Back to the 70’s. Cowboys en indianen, Halloween, popidolen of gewoon black and white.  Altijd handig dus om voor dit soort feestjes wat in huis te hebben. Of…. zorg dat je vriendinnen hebt die je altijd kunt bellen :).

Ik ben benieuwd of 2021 dus echt ingaat als het jaar zonder carnaval. Wat denk jij?

X Angelique

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply