Angelique WONEN

Welke parasol kies jij?

18 maart 2021
parasol kopen

Nu we weer richting het voorjaar en de zomer gaan is het weer tijd om onze tuin weer op te leuken. Naast tuinmeubels is een parasol eigenlijk ook onmisbaar geworden. De afgelopen jaren hebben we een paar enorm warme dagen gehad en was het enige plekje schaduw bij ons in de tuin onder een parasol. Helaas was onze parasol veel te klein voor ons terras en gaan we dit seizoen dus op zoek naar een nieuwe parasol. Maar waar moet je nou op letten als je een parasol wilt kopen?

Ik ben een vrouw dus de eerste mag geen verrassing zijn 🙂

Het uiterlijk van een parasol

Het liefst wil ik zo’n bali parasol. zo’n mooie crème witte met houten stok. Prachtig vind ik die. Maar duur.. en eerlijk gezegd niet handig en zeker niet groot genoeg. Net als de Raffa parasols. Je weet wel, van die rieten parasols die je veel in Ibiza ziet. Die heb je wel wat groter maar zijn zo zwaar dat ze niet te verplaatsen zijn. Ook niet handig voor ons. Ik moet dus op zoek naar een parasol die wat groter is en die ik ook kan verplaatsen.

Vorm van een parasol

Parasols zijn er in allerlei vormen en maten, maar welke vorm parasol is nou handig op ons terras?  Tegenwoordig zijn er allerlei parasols: rond, vierkant, rechthoekig.  Een ronde is het meest makkelijk qua inklappen. Wat ik dus gewoon handig vind. . Een vierkante parasol is lastig in te klappen boven een tafel. Welke vorm je kiest hangt natuurijk gewoon af van wat je smaak ik. Qua schaduw is in ons geval een rechthoekige weer handiger. Lastig 🙂

Materiaal van een parasol 

Ik zoek zelf een parasol die me beschermt tegen de zon en Uv-straling. Ook wil ik niet dat mijn parasol gaat verkleuren. Er zijn ook parasols die waterafstotend zijn, maar dat hoeft van mij niet. ik gebruik hem echt alleen als ik schaduw wil.

Parasolvoet

Een parasol heeft een parasolvoet of standaard nodig om stevig en rechtop te kunnen blijven staan. Je hebt parasols met een stok in het midden of aan de zijkant als je een zweefparasol hebt. Qua parasolvoet kun je kiezen voor hout of metaal. Zorg er wel voor dat de voet zwaar genoeg is voor de parasol. Je wilt tenslotte niet dat je parasol met de eerste windvlaag al omligt.

Schaduwdoek

Als je het niet erg zou vinden om een paar mooie houten palen in je tuin te zetten dan is een schaduwdoek ook een goede oplossing. Schaduwdoeken vind je in allerlei maten, vormen en kleuren. Wel zit je dan vast aan 1 vaste plek.

Wij gaan binnenkort op pad voor een nieuwe parasol. Laat de zomer maar komen!

foto: shutterstock

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply