MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Thuis komen doe je in jouw “Perfect Home”!

16 juni 2021
Het gevoel van thuis komen, het gevoel van komen op een plek waar je het liefste bent. Zo voelt voor mij thuis komen. Heerlijk weer in je eigen omgeving, je eigen spullen, maar bovenal je eigen bed! Een thuis groeit met de jaren. Samen met je partner maak je je huis tot die plek.
Mijn thuis straalt ook herinneringen uit. We hebben niet een standaard inrichting die je zo uit de VT wonen kunt halen.
Het is een samenraapsel van wie wij zijn. Ik houd er ook van😉, kleine details die je herinneren aan de momenten die het leven zo dierbaar maken.
Laatst vroeg iemand aan me “mariek als iemand voorbij komt die jouw huis zou willen kopen, zou je dat dan doen?” Ik zeg je eerlijk dat ik daar echt niet aan toe zou zijn. Ik zou het zo vreselijk vinden om afscheid te moeten nemen van deze plek waar we het nog altijd zo fijn hebben. Het zal straks leger worden als de kinderen op zichzelf gaan wonen, maar dan nog geniet ik van de tuin en van ons huis. Ik geniet ook zo van onze slaapkamer, ons eigen bed. Nergens slaap ik zo lekker en zo fijn als in ons eigen bed!
Zo hebben we voor onze kinderen ook een fijne slaapkamer gecreëerd. Van jongs af aan al hebben wij ook hun een eigen plek gegeven. Ze zijn intussen jong volwassen en zijn nog altijd heel graag thuis. Misschien dat het meespeelt en eerlijk gezegd weet ik dat bijna wel zeker! Ach, ik denk even terug in de tijd dat we voor beiden een peuterbed hebben gebouwd. Een plek waar ze zich veilig voelden en heel wat uurtjes hebben doorgebracht.
Al met al is een goede slaapplek heel erg belangrijk. Voor jong en oud. Van thuis uit heb ik ook meegekregen om de matras regelmatig te draaien, maar ook te vervangen. Iedere 10 jaar investeren we in een nieuwe topper en als het nodig is ook in een matras. Ik heb het daar wel eens over met anderen, die daar dan echt verbaasd op reageren! Maar bedenk eens hoeveel uur je doorbrengt op de slaapkamer! Wist je overigens dat je voor kinderen (en op zich ook voor jezelf) een matras 120 x 200 kunt bestellen. Ik zou willen dat ik dat vroeger had gehad! Wel een ideale afmeting als je geen plaats hebt voor een twee-persoonsbed voor de kinderen!
Gelukkig is het nu zomer, wordt alles weer kleurrijk en brengen we ook veel tijd door op ons ligbed! En ook daar vervang ik trouwens de kussens regelmatig van, al is het alleen maar om weer eens een ander kleurtje buiten te hebben. Het blijft gewoon leuk om met de inrichting van huis en tuin bezig te zijn. Het maakt jouw thuis nog meer jouw plek, jouw Perfect Home, de plek waar we het liefste zijn!
Kleurrijk Kleurrijk

Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply