Angelique BLOGGEN

HOE GAAT DAT BLOGGEN NOU IN Z’N WERK?

23 oktober 2015

SHOPAHOLIEK IS INMIDDELS UITGEGROEID VAN HOBBY TOT BEDRIJF

Vandaag bedacht ik me dat het misschien wel eens leuk zou zijn om jullie een beetje uit te leggen hoe dat bloggen bij ons nou eigenlijk gaat.

Ruim een jaar geleden ben ik gewoon begonnen omdat ik de echte meisjesmerken mistte bij de blogs. Kids Fashion was sowieso al mijn hobby en schrijven vind ik erg leuk. Achteraf bleek dat een schot in de roos en alle merken waren enthousiast en al na 6 maanden flink netwerken, investeren in mijn website, mijn tijd (heel veel tijd) kwam ik er al snel achter dat ik hulp nodig had. Annemarie en Mariette hielpen en helpen mij nog steeds. Samen bleken wij een goed team te zijn, zonder dat wij elkaar daarvoor kende, maar onze gezamenlijke hobby: Kidsfashion maakte van ons Het Shopaholiek-team. Dankzij Annemarie en Mariette kan ik nu ook echt op vakantie terwijl de blog gewoon doordraait. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook nog onze gastbloggers Soei-Len en Katja, die mij overigens weer heel erg helpen met ShopaholiekMama.

Onlangs verscheen er een nogal akelig artikel voor ons bloggers in de media. Wij zouden misleidend zijn en zouden duidelijk moeten vermelden dat het om gesponsorde of zelfs betaalde artikelen zou gaan. Terecht misschien, maar daardoor zullen jullie waarschijnlijk gaan denken dat wij alleen maar positief schrijven omdat we er voor betaald worden of omdat we die spullen gesponsord hebben gekregen. Ik ga jullie even uitleggen hoe het echt werkt.

Wij hebben contact met bijna alle Nederlandse kledingmerken en wij mogen al vaak de collectie zien voor die verkocht gaat worden. Wij kiezen dan zelf de setjes uit die wij leuk vinden om te reviewen. De setjes waarvan wij denken dat jullie die ook leuk vinden en waarvan wij denken dat het toppers uit de collectie zijn. Dus wij schrijven positief omdat wij zelf deze keuze hebben gemaakt en niet omdat dit setjes zijn die ons zonder overleg opgestuurd zijn.  Alsnog zullen wij eerlijk een oordeel geven als wij iets nadeligs zien in ons eindoordeel.

Sinds kort plaatsen wij advertorials. Maar ook die (betaalde) advertorials gaan in overleg. Past het bij Shopaholiek, vinden wij het item leuk waar we over schrijven, verkoopt de webshop de merken waar we mee werken en is het leuk voor jullie om te lezen? Als dit alles een ja is maken wij hier een mooi blog over.

Overigens zijn wij enorm trots dat Shopaholiek zo goed gaat dat bedrijven ons weten te vinden om zo samen voor jullie de leukste blogposts te kunnen schrijven. Shopaholiek is inmiddels zo veel meer dan een hobby en daar werken wij echt heel hard voor. Het bijhouden van de websites, afspraken met agenten, shops, merken, pr-bureau’s, evenementen bezoeken en zo flink te netwerken, social media bijhouden etc etc.Dat daar iets tegenover staat is dan ook logisch. In bijvoorbeeld een REVIEW-blog zit uren werk. Veel mailcontact, soms persoonlijk contact, foto’s maken, foto’s bewerken, teksten schrijven, redigeren en online zetten via al onze social media kanalen.

Omdat we graag een mooie content willen houden kiezen we niet alleen maar voor reviewblogs met gesponsorde artikelen, maar een juiste mix. Daarom is nog steeds het grootste deel onze blogs onbetaald en soms ook gewoon kleding van onszelf,  en schrijven wij de blogs omdat wij enthousiast zijn over iets. Ik denk ook dat dat onze kracht is.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Afbeelding Shutterstock

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply