Angelique

Kidsfashion in Dubai: van schooluniform tot haute couture.

2 februari 2017

Is de kidsfashion in Dubai echt zo over de top als mensen denken?

Ja en nee! 

Ja.... uiteraard zijn hier alle denkbare haute couture merken vertegenwoordigd. Van high high end tot gewoon H&M. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier. Inclusief de complete avondjurken van zijde met hoepels waar je dochter zich niet in kan bewegen en je moet er dan ook helemaal niet aan denken dat er een vlek op komt (hoewel… met de wastips van Annemarie krijgen ze die er vast wel uit). En dan hebben we het nog niet eens over de prijs. Je zou van minder in shock raken :). Je ziet het hier allemaal en er is hier ook zeker een markt voor. Niet voor mij  hoor!  Maar….. waanzinnig gaaf om af en toe de winkels in te lopen waar ik never nooit zo’n jurkje kan betalen. Want dat is dan te gelijker tijd ook wel weer het leuke van Dubai. De winkels, ongeacht of het de Zara is of Chanel, zijn heel gastvrij. Zou ik in Nederland niet snel rondneuzen bij winkels waar bewakers voor de deur staan; in Dubai zijn ze altijd vriendelijk. Of je nou op je slippers de winkel in loopt of op je Louboutins. Zij snappen hier dondersgoed dat je uiterlijk niet altijd direct je uitgave-patroon weergeeft. Pluspunt vind ik!  Scotch & Soda zit hier trouwens ook! Nou ben ik alleen vergeten of ze ook Kids fashion hebben, maar dat lijkt me haast wel.

Nee.... om nou te zeggen dat de mensen/kids in Dubai heel fashiongericht zijn.. nee. Al heb je natuurlijk heus uitzonderingen en heb ik zat kinderen gezien waar ik heel blij van wordt hoor! Maar over het algemeen is het hier gewoon te warm en is het vooral beachwear en makkelijke kleding wat hier gedragen wordt. Ik doe er zelf ook aan mee. Het is gewoon te snel te warm. En zo’n fladderjurkje van de Zara is gewoon prima. En leuk!

Maar… de allergrootste reden is dat de kinderen hier naar school uniformen dragen. En ik zal je zeggen: het is zo leuk! Het staat ook nog eens super schattig en bedenk je eens hoeveel tijd je ’s ochtends over hebt omdat je niet na hoeft te denken wat ze aan moeten. En die discussies met je bloedje hoef je ook niet voeren: “ik wil dit niet aan mama” is er niet meer bij,  want er valt niets te kiezen. Het is of je sportoutfit of je uniform inclusief matching shoes en socks. Het is hier overigens sowieso makkelijk omdat het altijd warm is (sorry….. het is koud bij jullie begrijp ik). Zelfs de rugtassen zijn hier hetzelfde. Het grootste voordeel is natuurlijk dat er totaal geen onderscheid is qua kinderen. Alle kindjes zijn gelijk. En dat is zo mooi!
Anyway….. door dat schooluniform dragen ze door de weeks eigenlijk niks anders. Hooguit als je nog even de deur uitgaat, maar meestal spelen ze hier nog even in de speeltuin, eten we en duiken ze weer hun bed in.

Dus….. in het weekend dragen ze hun “normale” kleding.  En dat is meestal zo min mogelijk, want het is warm en zitten we op het strand op bij het zwembad. De conclusie is dus dat Kidsfashion hier niet zo’n ding is.  Beachwear is een ander verhaal. Dat draag je hier dagelijks. Ik heb dus besloten mij in Dubai vooral te richten op beachwear. To be continued….

Liefs uit Dubai,

Angelique

Kadootjes voor de kids.

P.S. Als je het leuk vindt kun je me op instagram volgen: MyDutchDubai, wil je meer blogs van mij lezen klik dan even hier.

school uniform

Dit zijn de uniformen die de kinderen dragen tijden normale schooldagen

2017-02-02-PHOTO-00000687

Dit is het sporttenue.

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply In joggingbroek aan de kerstdish? - ShopaholiekMama 21 december 2020 at 22:27

    […] glam aan de tafel kan geen kwaad.   Maken we er toch gewoon maar een klein feestje, kleden de kids kleden de kids lekker feestelijk  en kijken we met elkaar Home Alone  – nee, echt niet, dat doe ik écht […]

  • Leave a Reply