HAIR

Halve invlecht tutorial

25 februari 2017

Halve invlecht met haarbandje

Seina wilde graag los haar met een haarbandje in. Nu vond ik dat zelf niet zo een goed idee, omdat ik weet dat het haarbandje het hooguit een halve dag uithoud op haar hoofd. Ik kon natuurlijk de haarband zo op haar hoofd zetten en maar afwachten wanneer ik deze in mijn hand kreeg geschoven om vervolgens een staart in te doen. Maar nee.. ik heb een beter idee.

Aan de bovenkant heb ik een kleine kuif gemaakt, daarna de haarband opgezet en daaronder een halve invlecht gemaakt.

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆☆☆

Wat heb je nodig:

  • Haarband
  • Twee schuifspeldjes
  • Klein elastiekje

Om de kuif te maken heb eerst aan de bovenkant een brede pluk gepakt, je kan het een klein beetje touperen voor de stevigheid. Je draait de pluk een slag naar rechts en duwt het haar iets naar voren, zet het aan beide kanten vast met een schuifspeldje. Daarna heb ik de haarband opgezet, ik heb de haarband andersom opgezet voor een mooi effect met de invlecht. Voor de invlecht pak je links, rechts en in het midden een klein plukje haar. Ik laat aan de zijkant hier en daar wat plukjes los hangen. Als je gaat beginnen met de invlecht doe je eerst een heel klein stukje als een “gewone vlecht” vlechten. Als je rechts een plukje van de zijkant erbij pakt gaat deze over de meest rechtse pluk heen naar het midden. Als je een plukje van links erbij pakt gaat deze ook over de meest linkse pluk naar het midden. Zo ga je door met vlechten totdat jezelf de vlecht wil laten eindigen. Daarna vlecht je gewoon door zonder plukken erbij te pakken. Zet het onderaan vast met een elastiekje. Daarna heb ik de vlecht los getrokken om een nonchalant effect te krijgen. Zo heeft Seina toch nog een beetje los haar, en als ze de haarband niet meer in wilt blijft het kapsel mooi in model zitten.

~X~ Denise.

Met Seina maak ik de vlogs die je via ons  Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

20170216_092508

halve invlecht tutoral

halve invlecht tutorial

20170214_203118

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply